Târgul merge…. funcţii şi scenarii

Conform datelor anonime prezentate de Telegram canal t.me/@romania_ru merg tratative intense în privinţa funcţiei de speaker al Parlamentului Republicii Moldova. Postul, desigur, este al doilea după Președinte, dar, după importanță uneori devine nu ultimul si chiar primul. Interesul Partidului Socialiştilor în obţinerea funcţiei de preşedinte al parlamentului este evidentă – anume speake-rul semnează decrete de promulgare a legilor sau de numire pe care Igor Dodon refuză să le semneze. Avînd o figură loială în funcţia de speaker, Dodon probabil, nu va putea fi umilit cum s-a întîmplat în timpul celor cinci suspendări din funcție, iar luînd în calcul că președintele

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
13 martie 2019

Se formeaza noua Coalitie de guvernare

La moment soarta majortății parlamentare este incertă. Reprezentanții Partidului Democrat și blocului ACUM spun că își reiterează declarațiile făcute anterior. PSRM spune că luni va anunța care vor fi acțiunile de mai departe ale formațiunii. Sergiu Litvinenco, reprezentantul blocului electoral ACUM DA PAS, susține că formațiunea își menține poziția de a nu negocia cu niciunul dintre cele trei partide care au acces în legislativ, referindu-se la PSRM, PDM și Partidul „Șor”. „Nu negociem în niciun fel cu Partidul Democrat pentru că ei nu sunt parteneri, scolul lor nu este să dezvolte țara, dar să se mențină la putere exclusiv”, a menționat

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 martie 2019

REZULTATELE FINALE alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019

Conform  TV8.md Curtea Constituțională a emis   hotărârea prin care a confirmat alegerile parlamentare care au avut loc pe 24 februarie. Prin decizia sa, CC aRM  a validat mandatele tuturor celor 101 deputați care au acces în noul legislativ.  După scrutin, pe circumscripția națională patru partide acced în noul Parlament. Primul este PSRM, care obținut 18 mandate de deputat, blocul ACUM – 14 mandate, PDM – 13 mandate, Partidul „Șor” – 5 mandate de deputat. Pe circumscripții uninomnale cele 51 de sunt împărțite în felul următor: 17 PSRM, 17 PDM, 12 ACUM, 2 Partidul „Șor”, 3candidați independenți. În acest sens rezumând alegerile din

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 martie 2019

Guvernul Poloniei cere expulzarea apărătorilor drepturilor omului din Uniunea Europeană

La solicitarea Guvernului Poloniei, președinta fundației „Open Dialog” – Lyudmila Kozlovska, a fost inclusă în Schenghen Information System (SIS), astfel acesteia i-a fost interzis accesul în Uniunea Europeană.

Fundaţia „Open Dialog” a fost fondată în Polonia în 2009. Aceasta monitoriza, se implica și oferea protecție la nivel internațional, în cazurile de persecuție a persoanelor din motive politice, încercând să contribuie la apărarea drepturilor omului și a proceselor democratice.

Fundaţia Open Dialog s-a implicat și în monitorizarea respectării drepturilor omului în Moldova. Până în prezent aceasta a reușit să acorde asistenţă pentru 21 de persoane din Moldova, persecutate pe criterii politice. Cele mai răsunătoare cazuri a fost cazul lui Ana Ursachi, Eduard Rudenco, Domnica Manole, Grigore Petrenco, Ruslan Verbiţchi, Alexandru Machedon etc.

Lyudmila Kozlovska a declarat că Guvernul Poloniei nicicum nu a motivat această decizie. Aceasta a fost o decizie disperată după multiplele tentative de a pune presiuni asupra Fundației „Open Dialog” cât și asupra familiei sale.

Activista a mai declarat că această decizie a fost una previzibilă, după ce soțul său în iunie 2017 a venit cu mai multe declarații dure la adresa guvernării din Polonia.

Kozlovska a mai adăugat că va contesta această hotărâre și va încerca să depună presiuni pentru a anula această decizie ilegală.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author