Moldova are Guvern de coalitie PSRM-ACUM

Blocul ACUM „Platforma DA și PAS” și PSRM au creat noul Guvern al RM. Acesta a fost votat astăzi, conform programului stabilit de cele două formațiuni. La șefia Guvernului ar urma să fie votată lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în funcția de ministeru al Afacerilor Interne. Vedeți mai jos membrii  Cabinetului de miniștri: Maia Sandu – prim-ministru Andrei Năstase – viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne Vasile Șova – viceprim-ministru pentru Reintegrare Natalia Gavrilița – ministru al Finanțelor Georgeta Mincu – ministru al Agriculturii Nicolae Popescu – ministru al Afacerilor Externe și

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
8 iunie 2019

Coalitia antioligarhica ACUM+PSRM creata

Deputații Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) și cei din Blocul ACUM au semnat o înțelegere politică temporară, prin care lidera PSRM, Zinaida Greceanîi va fi numită speaker, iar lidera PAS, Maia Sandu – prim-ministru al Republicii Moldova. Imediat după emiterea decretului de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru, lidera PAS, Maia Sandu va fi votată în funcția de premier. De asemenea, deputații vor susține prin vot: – Declarația privind caracterul capturat al instituțiilor statului – Decizia privind stabilirea datei alegerilor locale generale. – Demiterea Directorului Serviciului de Informații și Securitate.  – Revocarea Directorului Centrului Național Anticorupție. – Modificarea Legii

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
8 iunie 2019

Shadow comment în privința rezultatelor negocierilor de formare a puterii

Shadow comment de la Telegram canal t.me/@romania_ru  în privința rezultatelor negocierilor de formare a puterii în Republica Moldova În primul rând, nu înțelegem cu adevărat unde au găsit diferențe politice între părți. Dacă democrații nu trag Moldova în NATO și UE nu ne vrea să accepte statul, în acest context nu există nici un factor geopolitic din partea PDM. Imediat după alegeri, Igor Dodon a pictat atât de frumos avantajele apropierii Republicii Moldova față de UE, a recunoscut atât de mult importanța unei zone de liber schimb cu UE și a reamintit de atâtea ori că el personal nu trage republica în

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
2 aprilie 2019

Guvernul Poloniei cere expulzarea apărătorilor drepturilor omului din Uniunea Europeană

La solicitarea Guvernului Poloniei, președinta fundației „Open Dialog” – Lyudmila Kozlovska, a fost inclusă în Schenghen Information System (SIS), astfel acesteia i-a fost interzis accesul în Uniunea Europeană.

Fundaţia „Open Dialog” a fost fondată în Polonia în 2009. Aceasta monitoriza, se implica și oferea protecție la nivel internațional, în cazurile de persecuție a persoanelor din motive politice, încercând să contribuie la apărarea drepturilor omului și a proceselor democratice.

Fundaţia Open Dialog s-a implicat și în monitorizarea respectării drepturilor omului în Moldova. Până în prezent aceasta a reușit să acorde asistenţă pentru 21 de persoane din Moldova, persecutate pe criterii politice. Cele mai răsunătoare cazuri a fost cazul lui Ana Ursachi, Eduard Rudenco, Domnica Manole, Grigore Petrenco, Ruslan Verbiţchi, Alexandru Machedon etc.

Lyudmila Kozlovska a declarat că Guvernul Poloniei nicicum nu a motivat această decizie. Aceasta a fost o decizie disperată după multiplele tentative de a pune presiuni asupra Fundației „Open Dialog” cât și asupra familiei sale.

Activista a mai declarat că această decizie a fost una previzibilă, după ce soțul său în iunie 2017 a venit cu mai multe declarații dure la adresa guvernării din Polonia.

Kozlovska a mai adăugat că va contesta această hotărâre și va încerca să depună presiuni pentru a anula această decizie ilegală.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author