Cum câștigăm alegerile?

Expertul economic Dumitru Alaiba pe blogul său scrie  cum câștigăm alegerile: „Nu sunt adeptul tranzițiilor violente de putere. Sunt adeptul tranzițiilor de putere exclusiv democratice, prin alegeri. Până în 2016 Moldova, de când există ca și țară, a avut un record absolut de a asigura tranziția puterii exclusiv prin alegeri. Chiar și în 2009, tot prin alegeri Voronin a fost dat jos. În 2016, Partidul Democrat a luat prima dată puterea ocolind alegerile. În esență, a fost prima tranziție a puterii fără alegeri. De atunci, nu avem democrație, dar multor din noi le-a luat alți doi ani jumate ca să

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 decembrie 2018

Preşedintele RM intenţionează să creeze o structură paramilitară

Igor Dodon, actualul președinte, care a suferit cinci suspendări umilitoare, a anunțat că nu va tolera a șasea oară. Potrivit lui Dodon, în ultimele zile, el a primit câteva mii de apeluri care au cerut crearea unei mișcări populare – așa-numita „gardă prezidențială”. Dodon a spus acest lucru vineri, în aerul canalului NTV Moldova, controlat de el în legătură cu posibila demitere a acestuia. „Președintele parlamentului amenință să mă înlăture în fiecare zi, așa că oamenii mă cer deja să creez o mișcare populară. Și vreau să spun că există o mare probabilitate ca în viitorul apropiat să susțin această

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 decembrie 2018

Sondaj IRI: Patru partide ar intra în momentul de față în Parlament

Rezultatele  sondajului  de opinie dat de IRI demonstreaza ca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în Parlament: Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Democrat (PD), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Potrivit sondajului efectuat deInternational Republican Institute (IRI) în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, pe un eșantion de 1,503 respondenți,  pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 32 la sută. PD, PAS și Platforma DA cu câte 12%. Totodată, este de menționat și faptul că, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul Șor ar acumula câte

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 noiembrie 2018

Guvernul Poloniei cere expulzarea apărătorilor drepturilor omului din Uniunea Europeană

La solicitarea Guvernului Poloniei, președinta fundației „Open Dialog” – Lyudmila Kozlovska, a fost inclusă în Schenghen Information System (SIS), astfel acesteia i-a fost interzis accesul în Uniunea Europeană.

Fundaţia „Open Dialog” a fost fondată în Polonia în 2009. Aceasta monitoriza, se implica și oferea protecție la nivel internațional, în cazurile de persecuție a persoanelor din motive politice, încercând să contribuie la apărarea drepturilor omului și a proceselor democratice.

Fundaţia Open Dialog s-a implicat și în monitorizarea respectării drepturilor omului în Moldova. Până în prezent aceasta a reușit să acorde asistenţă pentru 21 de persoane din Moldova, persecutate pe criterii politice. Cele mai răsunătoare cazuri a fost cazul lui Ana Ursachi, Eduard Rudenco, Domnica Manole, Grigore Petrenco, Ruslan Verbiţchi, Alexandru Machedon etc.

Lyudmila Kozlovska a declarat că Guvernul Poloniei nicicum nu a motivat această decizie. Aceasta a fost o decizie disperată după multiplele tentative de a pune presiuni asupra Fundației „Open Dialog” cât și asupra familiei sale.

Activista a mai declarat că această decizie a fost una previzibilă, după ce soțul său în iunie 2017 a venit cu mai multe declarații dure la adresa guvernării din Polonia.

Kozlovska a mai adăugat că va contesta această hotărâre și va încerca să depună presiuni pentru a anula această decizie ilegală.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author