Parlamentul European a votat raportul Critic privind implementarea Acordului de Asociere cu UE

Parlamentul European a votat acum câteva momente cu 396 voturi pro și 76 împotrivă, raportul privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul, elaborat de europarlamentarul Petras Austrevicius este unul critic față de evoluția proceselor democratice din Republica Moldova. În special sunt menționate modificarea sistemului electoral în pofida recomandărilor instituțiilor europene și anularea rezultatelor scrutinului municipal de la începutul lunii iunie. Potrivit raportului, Rep. Moldova este capturată de interese oligarhice cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra parlamentului, guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
14 noiembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc

Dmitrii Ciubașenco – „Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc”. Sub pretextul de „asociere cu UE”, „integrare europeană” și „democrație”, se maschează bandiții care disprețuiesc toate aceste presupuse „principii și valori”, și sunt gata să facă orice pentru a-și menține regimul mafiot. În societatea moldovenească, se crede că oamenii nu pot influența în nici un fel puterea și politica statului, și că toate aceste ceremonii „democratice” sub forma „alegerilor”, „libertății de exprimare” și a „drepturilor omului” sunt pur și simplu cinice. Unii cred că politica din Moldova a degenerat în fraudă, manipulare și haos, prin urmare, este mai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
25 august 2018

Guvernul Poloniei cere expulzarea apărătorilor drepturilor omului din Uniunea Europeană

La solicitarea Guvernului Poloniei, președinta fundației „Open Dialog” – Lyudmila Kozlovska, a fost inclusă în Schenghen Information System (SIS), astfel acesteia i-a fost interzis accesul în Uniunea Europeană.

Fundaţia „Open Dialog” a fost fondată în Polonia în 2009. Aceasta monitoriza, se implica și oferea protecție la nivel internațional, în cazurile de persecuție a persoanelor din motive politice, încercând să contribuie la apărarea drepturilor omului și a proceselor democratice.

Fundaţia Open Dialog s-a implicat și în monitorizarea respectării drepturilor omului în Moldova. Până în prezent aceasta a reușit să acorde asistenţă pentru 21 de persoane din Moldova, persecutate pe criterii politice. Cele mai răsunătoare cazuri a fost cazul lui Ana Ursachi, Eduard Rudenco, Domnica Manole, Grigore Petrenco, Ruslan Verbiţchi, Alexandru Machedon etc.

Lyudmila Kozlovska a declarat că Guvernul Poloniei nicicum nu a motivat această decizie. Aceasta a fost o decizie disperată după multiplele tentative de a pune presiuni asupra Fundației „Open Dialog” cât și asupra familiei sale.

Activista a mai declarat că această decizie a fost una previzibilă, după ce soțul său în iunie 2017 a venit cu mai multe declarații dure la adresa guvernării din Polonia.

Kozlovska a mai adăugat că va contesta această hotărâre și va încerca să depună presiuni pentru a anula această decizie ilegală.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author