Un singur candidat, desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Lidia Chireoglo este învingătoarea

Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului, desfăşurat, astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce, unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac,  s-a retras din concurs, în această dimineaţă.    Astfel, la interviu au fost admiși Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 aprilie 2018

De 3 ani Promo-LEX este urmărit penal de către KGB-ul „rmn”

La 17 aprilie 2015, KGB-ul din or. Tiraspol a dispus inițierea urmăririi penale în privința membrilor Asociației Promo-LEX, unde acestora le-a fost interzis accesul în regiune. Au urmat numeroase apeluri ale unor organizații și rețele internaționale, care au condamnat practica de intimidare și obstrucționare a activității Asociației Promo-LEX și au cerut actorilor relevanți intervenția pentru asigurarea condițiilor optime pentru activitatea Asociației Promo-LEX în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. La 29 ianuarie 2016 cazul Asociației Promo-LEX a fost discutat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. La 24 iunie 2016, participanții la Conferința Organizațiilor Neguvernamentale Internaționale din cadrul Consiliului Europei au adoptat o

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 aprilie 2018

Asociația Promo-LEX a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională

Promo-LEX cere Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională în legătură cu publicarea recentă a mesajelor care instigă la ură și violență împotriva unioniștilor. Pe data de 9 aprilie 2018, pe pagina ”Unionizmul Trece Patria Ramîne” de pe Facebook, a fost publicată o postare care conține o imagine simbolică cu o persoană care atârnă pe un ștreang și pe care este plasată inscripția ”UNIREA”. Imaginea este însoțită de o descriere în limba rusă, potrivit căreia același lucru – spânzurătoarea – îi așteaptă pe ”fasciștii unioniști” după alegerile parlamentare. Postarea a generat peste 700 de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 aprilie 2018

PAS și PPDA au semnat declarație de susținere reciprocă

Pe 29 martie 2018, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au semnat o Declarație comună prin care ambele partide și-au asumat susținerea reciprocă atât în alegerile anticipate pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, cât și în cele parlamentare.

„Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ghidat, de fiecare dată, în deciziile pe care le-a luat de aspirațiile oamenilor – ca Republica Moldova să devină un loc al bunăstării, libertății și dreptății și de a ajunge acolo printr-o politică făcută curat, cu sinceritate și bun-simț.”, a declarat Maia Sandu, Președinta PAS în cadrul conferinței de presă.

„Alegerile parlamentare reprezintă un moment decisiv pentru parcursul țării noastre și o șansă reală de a demola sistemul putred și corupt menținut de Plahotniuc și Dodon, iar câștigarea acestor alegeri se poate face doar prin unitate și solidarizare a tuturor oamenilor de bună credință, cu valori europene, care cred în democrație.

Totodată, PAS și Platforma DA se angajează să demareze imediat procesul de creare a unei echipe puternice pentru alegerile parlamentare, din oameni valoroși și integri, în baza unor criterii specifice de evaluare a meritocrației și integrității agreate astăzi de ambele părți, fără algoritme politice și cu discriminare pozitivă pentru femei și tineri”, se mai arată în comunicatul de presă al PAS.

Toți candidații pentru crearea listei electorale vor fi selectați în baza unui mecanism de verificare și evaluare, care cuprinde următoarele etape:

  • preselecția internă și identificarea potențialilor candidați din societatea civilă;
  • verificarea integrității candidaților pe modelul inițiativei civice „Pentru un Parlament curat”, în baza investigațiilor jurnalistice și a unui test psihologic, de către Comisia de Integritate, formată din persoane neafiliate politic;
  • analiza meritocrației de către Comisia de Meritocrație, în baza criteriilor de evaluare și ponderii acestora.

Ca urmare a acestui proces, cei 55 de candidați selectați în lista Blocului vor fi persoanele care au fost aprobate de Comisia de Integritate și au obținut cele mai mari punctaje în procesul de evaluare.

Aici puteți vedea un Infografic care detaliază aceste etape de selectare a candidaților.

De asemenea, PAS și Platforma DA s-au angajat să asigure transparență financiară deplină, prin publicarea lunară a veniturilor și cheltuielilor fiecărui partid, precum și prin prezentarea reciprocă a listei donatorilor din luna precedentă.

Datoria noastră față de oameni și țară primează în fața oricăror interese de partid. Trebuie să aducem în jurul nostru toți oamenii de bună credință, toți oamenii nemulțumiți de starea actuală de lucruri, iar ei sunt foarte mulți, și toți oamenii care cred că noi, cei din Republica Moldova, trebuie să trăim mai bine. Angajamentele asumate astăzi de ambele partide semnatare constituie temelia blocului format pentru alegerile parlamentare și reprezintă o mare responsabilitate pentru membrii ambelor echipe. Separat, șansele sunt mereu mai mici, împreună, uniți, suntem mult mai puternici. E timpul să acționăm solidar, așa încât, în curând, această țară să fie guvernată în interesul oamenilor, o țară în care legea să funcționeze pentru toți, iar oamenii să se simtă în siguranță și să aibă încrederea zilei de mâine. E timpul să acționăm pentru ca oamenii să poată munci onest și trăi demn aici, acasă.”, a declarat Maia Sandu.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author