Întâlnirea cu diaspora în cadrul programului „Offline 3”

Astăzi are loc cel de-a 3-a întâlnire cu diaspora în cadrul evenimentului „Offline 3”. Evenimentul este organizat de comunitatea Adoptă un Vot în parteneriat cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, cu contribuția Ambasadei Regatului Olandei la București și The Black Sea Trust al German Marshall Fund of USA. Evenimentul a fost deschis de Camelia Vasilov, membru al echipei de organizare „Adoptă un Vot”. În discursul inaugural a declarat „Cei prezenți astăzi la acest eveniment sunt oameni de soluții. Nu poate oligarhia să gândească atât, cât putem gândi noi. Avem mințile ascuțite și expertiza necesară pentru a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
18 august 2018

Cinci tineri suspectați de tâlhării, jafuri și alte infracțiuni au fost arestaţi

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, despre care oamenii legii anunță că sunt membri ai unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri, furturi de safeuri și terminale de plată pe teritoriul țării, precum și tentative de spargere a filialei Victoriabank din localitatea Costești, raionul Ialoveni au fost reținuți și arestați pe un termen de 30 de zile. Suspecţii, dintre care doi au fost anterior judecați pentru infracțiuni patrimoniale, sunt din Strășeni, Leova, Cantemir și Comrat. Fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigatori sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
8 august 2018

Ambasadorul SUA l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge pachetul de legi privind noua politică fiscală

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit. Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a șefului statului, cei doi oficiali au discutat despre situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane. Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat, și va afecta climatul de afaceri din țara noastră. James Pettit l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
7 august 2018

PAS și PPDA au semnat declarație de susținere reciprocă

Pe 29 martie 2018, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au semnat o Declarație comună prin care ambele partide și-au asumat susținerea reciprocă atât în alegerile anticipate pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, cât și în cele parlamentare.

„Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ghidat, de fiecare dată, în deciziile pe care le-a luat de aspirațiile oamenilor – ca Republica Moldova să devină un loc al bunăstării, libertății și dreptății și de a ajunge acolo printr-o politică făcută curat, cu sinceritate și bun-simț.”, a declarat Maia Sandu, Președinta PAS în cadrul conferinței de presă.

„Alegerile parlamentare reprezintă un moment decisiv pentru parcursul țării noastre și o șansă reală de a demola sistemul putred și corupt menținut de Plahotniuc și Dodon, iar câștigarea acestor alegeri se poate face doar prin unitate și solidarizare a tuturor oamenilor de bună credință, cu valori europene, care cred în democrație.

Totodată, PAS și Platforma DA se angajează să demareze imediat procesul de creare a unei echipe puternice pentru alegerile parlamentare, din oameni valoroși și integri, în baza unor criterii specifice de evaluare a meritocrației și integrității agreate astăzi de ambele părți, fără algoritme politice și cu discriminare pozitivă pentru femei și tineri”, se mai arată în comunicatul de presă al PAS.

Toți candidații pentru crearea listei electorale vor fi selectați în baza unui mecanism de verificare și evaluare, care cuprinde următoarele etape:

  • preselecția internă și identificarea potențialilor candidați din societatea civilă;
  • verificarea integrității candidaților pe modelul inițiativei civice „Pentru un Parlament curat”, în baza investigațiilor jurnalistice și a unui test psihologic, de către Comisia de Integritate, formată din persoane neafiliate politic;
  • analiza meritocrației de către Comisia de Meritocrație, în baza criteriilor de evaluare și ponderii acestora.

Ca urmare a acestui proces, cei 55 de candidați selectați în lista Blocului vor fi persoanele care au fost aprobate de Comisia de Integritate și au obținut cele mai mari punctaje în procesul de evaluare.

Aici puteți vedea un Infografic care detaliază aceste etape de selectare a candidaților.

De asemenea, PAS și Platforma DA s-au angajat să asigure transparență financiară deplină, prin publicarea lunară a veniturilor și cheltuielilor fiecărui partid, precum și prin prezentarea reciprocă a listei donatorilor din luna precedentă.

Datoria noastră față de oameni și țară primează în fața oricăror interese de partid. Trebuie să aducem în jurul nostru toți oamenii de bună credință, toți oamenii nemulțumiți de starea actuală de lucruri, iar ei sunt foarte mulți, și toți oamenii care cred că noi, cei din Republica Moldova, trebuie să trăim mai bine. Angajamentele asumate astăzi de ambele partide semnatare constituie temelia blocului format pentru alegerile parlamentare și reprezintă o mare responsabilitate pentru membrii ambelor echipe. Separat, șansele sunt mereu mai mici, împreună, uniți, suntem mult mai puternici. E timpul să acționăm solidar, așa încât, în curând, această țară să fie guvernată în interesul oamenilor, o țară în care legea să funcționeze pentru toți, iar oamenii să se simtă în siguranță și să aibă încrederea zilei de mâine. E timpul să acționăm pentru ca oamenii să poată munci onest și trăi demn aici, acasă.”, a declarat Maia Sandu.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author