Cinci cetăţeni ai Republicii Moldova, traficaţi în Rusia în scop de exploatare prin muncă

Cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi au fost traficaţi în Rusia în scop de exploatare prin muncă. Aceştia au lucrat la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Moscova fără a fi remuneraţi. Cel vinovat pentru faptul că cei cinci au fost traficaţi este un alt locuitor al raionului Anenii Noi, ce a fost condamnat, recent, la 10 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Sentinţa a fost dictată după ce procurorii au demonstrat că, în intervalul martie – septembrie 2013, inculpatul a recrutat, cinci locuitori din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 iunie 2018

Dosarul politicianului Iurie Roșca a fost transmis în judecată

Dosarul penal, în care politicianul Iurie Roșca este acuzat că ar fi pretins 1 milion de euro de la omul de afaceri Alexei Damaschin, pentru a influența soluționarea unui litigiu economic, a fost trimis în judecată. Mai multe bunuri ale politicianului, în valoare de peste 2,4 mln de lei, au fost sechestrate. Cazul, în baza căruia a fost pornită cauza penală, a avut loc în 2009, când fostul președinte PPCD deținea funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova. Urmărirea penală a început chiar în baza denunțului omului de afaceri, Alexei Damaschin, pe care Roșca s-a angajat să-l ajute în schimbul milionului

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 iunie 2018

PAS, PPDA și PLDM au organizat un flashmob în fața Primăriei

Partidul Acțiune și Solidaritate, în comun cu Platforma DA și PLDM, au organizat o conferință de presă în fața primăriei municipiului Chișinău la care au cerut suspendarea concursului pentru funcția de șef al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport. Aceștia au declarat că suspendarea este necesară din motivul încălcării de către organizator – primăria Chișinău – a pct.19 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.201/2009 (anexa nr.1), care prevede expres că, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării probei scrise, pe pagina web a autorităţii publice se plasează informația despre data, ora, locul desfăşurării probei scrise. Încălcând

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
1 iunie 2018

PAS și PPDA au semnat declarație de susținere reciprocă

Pe 29 martie 2018, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr au semnat o Declarație comună prin care ambele partide și-au asumat susținerea reciprocă atât în alegerile anticipate pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, cât și în cele parlamentare.

„Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ghidat, de fiecare dată, în deciziile pe care le-a luat de aspirațiile oamenilor – ca Republica Moldova să devină un loc al bunăstării, libertății și dreptății și de a ajunge acolo printr-o politică făcută curat, cu sinceritate și bun-simț.”, a declarat Maia Sandu, Președinta PAS în cadrul conferinței de presă.

„Alegerile parlamentare reprezintă un moment decisiv pentru parcursul țării noastre și o șansă reală de a demola sistemul putred și corupt menținut de Plahotniuc și Dodon, iar câștigarea acestor alegeri se poate face doar prin unitate și solidarizare a tuturor oamenilor de bună credință, cu valori europene, care cred în democrație.

Totodată, PAS și Platforma DA se angajează să demareze imediat procesul de creare a unei echipe puternice pentru alegerile parlamentare, din oameni valoroși și integri, în baza unor criterii specifice de evaluare a meritocrației și integrității agreate astăzi de ambele părți, fără algoritme politice și cu discriminare pozitivă pentru femei și tineri”, se mai arată în comunicatul de presă al PAS.

Toți candidații pentru crearea listei electorale vor fi selectați în baza unui mecanism de verificare și evaluare, care cuprinde următoarele etape:

  • preselecția internă și identificarea potențialilor candidați din societatea civilă;
  • verificarea integrității candidaților pe modelul inițiativei civice „Pentru un Parlament curat”, în baza investigațiilor jurnalistice și a unui test psihologic, de către Comisia de Integritate, formată din persoane neafiliate politic;
  • analiza meritocrației de către Comisia de Meritocrație, în baza criteriilor de evaluare și ponderii acestora.

Ca urmare a acestui proces, cei 55 de candidați selectați în lista Blocului vor fi persoanele care au fost aprobate de Comisia de Integritate și au obținut cele mai mari punctaje în procesul de evaluare.

Aici puteți vedea un Infografic care detaliază aceste etape de selectare a candidaților.

De asemenea, PAS și Platforma DA s-au angajat să asigure transparență financiară deplină, prin publicarea lunară a veniturilor și cheltuielilor fiecărui partid, precum și prin prezentarea reciprocă a listei donatorilor din luna precedentă.

Datoria noastră față de oameni și țară primează în fața oricăror interese de partid. Trebuie să aducem în jurul nostru toți oamenii de bună credință, toți oamenii nemulțumiți de starea actuală de lucruri, iar ei sunt foarte mulți, și toți oamenii care cred că noi, cei din Republica Moldova, trebuie să trăim mai bine. Angajamentele asumate astăzi de ambele partide semnatare constituie temelia blocului format pentru alegerile parlamentare și reprezintă o mare responsabilitate pentru membrii ambelor echipe. Separat, șansele sunt mereu mai mici, împreună, uniți, suntem mult mai puternici. E timpul să acționăm solidar, așa încât, în curând, această țară să fie guvernată în interesul oamenilor, o țară în care legea să funcționeze pentru toți, iar oamenii să se simtă în siguranță și să aibă încrederea zilei de mâine. E timpul să acționăm pentru ca oamenii să poată munci onest și trăi demn aici, acasă.”, a declarat Maia Sandu.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author