7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

Transnistria se va adresa la ONU cu solicitarea de a i se acorda statut de observator, după exemplul Palestinei

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, miercuri, în cadrul deschiderii sesiunii de toamnă a Sovietului Suprem. El a îndemnat deputaţii să susţină propunerea sa privind adresarea la ONU.

Liderul de la Tiraspol intenţionează să propună ONU „să condamne blocarea procesului de negocieri” de către Moldova şi Preşedinţia Austriei la OSCE.

„Transnistria există deja de 27 de ani, aici locuiesc peste 500 mii de oameni de diferite naţionalităţi, a căror opinie nu este prezentată la ONU, deşi noi avem tot dreptul”, consideră el.

Krasnoselski şi-a exprimat regretul că Chișinăul nu vine în întâmpinarea iniţiativelor Transnistriei, în special, referitor la reluarea procesului de negocieri în formatul „5+2”.

„Dimpotrivă, Igor Dodon sprijină instalarea posturilor comune moldo-ucrainene la frontiera noastră, Curtea Constituţională a Moldovei declară că teritoriul republicii noastre este ocupat, iar trupele ruseşti sunt ocupante. Parlamentul Republicii Moldova adoptă o declaraţie privind retragerea pacificatorilor ruşi. Chişinăul oficial încearcă să pună aceeaşi chestiune pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU. Acesta este un fundal alarmant. Perioada actuală, cu excepţia anilor 1990-1992, este cea mai dificilă din istoria republicii”, a subliniat el.

Liderul transnistrean a îndemnat deputaţii „să extindă şi să consolideze relaţiile interparlamentare cu Duma de Stat a Federaţiei Ruse, în primul rând, pentru a soluţiona problemele de zi cu zi ale alegătorilor: procedura simplificată de adoptare a cetăţeniei ruse, posibilitatea de a utiliza în Transnistria „capitalul de maternitate”, precum şi poliţa de asigurare medicală.

Preşedintelele SS, Alexsandr Şcerba, a dispus ca în viitorul apropiat să fie desfăşurată şedinţa comisiei parlamentare pentru politică externă şi relaţii internaţionale, pentru a elabora textul documentelor oficiale care vor fi lansate de Parlament. Acestea se vor referi atât la blocarea procesului de negociere, cât şi la situaţia legată de operaţiunea de menţinere a păcii.

 

Sursa: https://point.md/ro/noutati/politica/regiunea-transnistreana-va-cere-statut-de-observator-in-cadrul-onu-pentru-a-deveni-recunoscuta-ca-si-palestina

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author