Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Transnistria se va adresa la ONU cu solicitarea de a i se acorda statut de observator, după exemplul Palestinei

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, miercuri, în cadrul deschiderii sesiunii de toamnă a Sovietului Suprem. El a îndemnat deputaţii să susţină propunerea sa privind adresarea la ONU.

Liderul de la Tiraspol intenţionează să propună ONU „să condamne blocarea procesului de negocieri” de către Moldova şi Preşedinţia Austriei la OSCE.

„Transnistria există deja de 27 de ani, aici locuiesc peste 500 mii de oameni de diferite naţionalităţi, a căror opinie nu este prezentată la ONU, deşi noi avem tot dreptul”, consideră el.

Krasnoselski şi-a exprimat regretul că Chișinăul nu vine în întâmpinarea iniţiativelor Transnistriei, în special, referitor la reluarea procesului de negocieri în formatul „5+2”.

„Dimpotrivă, Igor Dodon sprijină instalarea posturilor comune moldo-ucrainene la frontiera noastră, Curtea Constituţională a Moldovei declară că teritoriul republicii noastre este ocupat, iar trupele ruseşti sunt ocupante. Parlamentul Republicii Moldova adoptă o declaraţie privind retragerea pacificatorilor ruşi. Chişinăul oficial încearcă să pună aceeaşi chestiune pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU. Acesta este un fundal alarmant. Perioada actuală, cu excepţia anilor 1990-1992, este cea mai dificilă din istoria republicii”, a subliniat el.

Liderul transnistrean a îndemnat deputaţii „să extindă şi să consolideze relaţiile interparlamentare cu Duma de Stat a Federaţiei Ruse, în primul rând, pentru a soluţiona problemele de zi cu zi ale alegătorilor: procedura simplificată de adoptare a cetăţeniei ruse, posibilitatea de a utiliza în Transnistria „capitalul de maternitate”, precum şi poliţa de asigurare medicală.

Preşedintelele SS, Alexsandr Şcerba, a dispus ca în viitorul apropiat să fie desfăşurată şedinţa comisiei parlamentare pentru politică externă şi relaţii internaţionale, pentru a elabora textul documentelor oficiale care vor fi lansate de Parlament. Acestea se vor referi atât la blocarea procesului de negociere, cât şi la situaţia legată de operaţiunea de menţinere a păcii.

 

Sursa: https://point.md/ro/noutati/politica/regiunea-transnistreana-va-cere-statut-de-observator-in-cadrul-onu-pentru-a-deveni-recunoscuta-ca-si-palestina

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author