Rezultatele de monitorizare a regimului liberalizat de vize UE cu RM

În primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize se arată că nu există nicio legătură directă între acordarea liberei circulații și reușita reformelor în țările vizate. Chiar dacă UE a avut speranțe în legătură cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru a asigura un angajament mai puternic pentru lupta împotriva corupției și a crimei organizate în țările din cadrul Parteneriatului Estic, UE recunoaște acum că aceste speranțe nu au devenit realitate. Deși există cerințe formale pentru liberalizarea circulației, care includ măsuri de combatere a corupției și a spălării banilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 ianuarie 2018

Parlamentul a votat candidatura noului Director al SIS. Vitalie Pîrlog își va exercita mandatul următorii 5 ani

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) are un nou şef. Parlamentarii au susţinut candidatura lui Vitalie Pîrlog, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan. Noul director SIS a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului. Vitalie Pîrlog îşi va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani, în conformitate cu legislația în vigoare. Anterior, în perioada 2001 şi 2006 Vitalie Pârlog a reprezentat Guvernul la CEDO, iar în septembrie 2006 a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Ultima funcție deținută a fost cea de președintele Comisiei de control a dosarelor la INTERPOL   Distribuie

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 decembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

SONDAJ CBS-AXA: iulie 2017

Din sondajul  realizat de CBS-AXA reiese că, 50% din cei decişi au declarat că ar vota pentru PSRM, iar 22% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate.

În Parlament ar mai accede Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Democrat, ambele cu câte 7,1% din opțiunile de vot.

La categoria încrederii în politicienii fostul premier Iurie Leancă a ajuns să se claseze pe ultima poziție în topul încrederii în politicieni, el fiind depășit chiar și de către președintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care era abonat la ultimul loc în sondaje.

Pe primele poziții se situează președintele Igor Dodon, cu 23,5% și președinta PAS Maia Sandu, cu 7,9%.

Șeful statului, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova. Cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de CBS-AXA.

3,3% dintre respondenți au declarat că au cea mai mare încredere în Pavel Filip, iar 2,9% – în Andrei Năstase. 1,2% dintre participanții la sondaj au declarat că au cea mai mare încredere în Renato Usatîi, iar 0,6%  – în Vladimir Voronin.

 De menționat este faptul că peste 45 la sută dintre respondenți au declarat că nu au încredere în nicio personalitate politică.

Cercetarea s-a efectuat pe un eșantion de 1164 de persoane din Republica Moldova, fără regiunea transnistreană și s-a efectuat în perioada 20-30 iunie 2017, având o marjă de eroare de 2,8%.

 

sursa:

http://unimedia.info/stiri/sondaj-cbs-axa-igor-dodon-si-maia-sandu–cei-mai-agreati-de-cetateni-ce-loc-ocupa-vlad-plahotniuc-in-topul-increderii-135892.html

https://www.timpul.md/articol/sondaj-cbs-axa-opoziia-bate-toate-recordurile-de-antirating-112085.html

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author