OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc

Dmitrii Ciubașenco – „Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc”. Sub pretextul de „asociere cu UE”, „integrare europeană” și „democrație”, se maschează bandiții care disprețuiesc toate aceste presupuse „principii și valori”, și sunt gata să facă orice pentru a-și menține regimul mafiot. În societatea moldovenească, se crede că oamenii nu pot influența în nici un fel puterea și politica statului, și că toate aceste ceremonii „democratice” sub forma „alegerilor”, „libertății de exprimare” și a „drepturilor omului” sunt pur și simplu cinice. Unii cred că politica din Moldova a degenerat în fraudă, manipulare și haos, prin urmare, este mai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
25 august 2018

SONDAJ CBS-AXA: iulie 2017

Din sondajul  realizat de CBS-AXA reiese că, 50% din cei decişi au declarat că ar vota pentru PSRM, iar 22% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate.

În Parlament ar mai accede Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Democrat, ambele cu câte 7,1% din opțiunile de vot.

La categoria încrederii în politicienii fostul premier Iurie Leancă a ajuns să se claseze pe ultima poziție în topul încrederii în politicieni, el fiind depășit chiar și de către președintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care era abonat la ultimul loc în sondaje.

Pe primele poziții se situează președintele Igor Dodon, cu 23,5% și președinta PAS Maia Sandu, cu 7,9%.

Șeful statului, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova. Cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de CBS-AXA.

3,3% dintre respondenți au declarat că au cea mai mare încredere în Pavel Filip, iar 2,9% – în Andrei Năstase. 1,2% dintre participanții la sondaj au declarat că au cea mai mare încredere în Renato Usatîi, iar 0,6%  – în Vladimir Voronin.

 De menționat este faptul că peste 45 la sută dintre respondenți au declarat că nu au încredere în nicio personalitate politică.

Cercetarea s-a efectuat pe un eșantion de 1164 de persoane din Republica Moldova, fără regiunea transnistreană și s-a efectuat în perioada 20-30 iunie 2017, având o marjă de eroare de 2,8%.

 

sursa:

http://unimedia.info/stiri/sondaj-cbs-axa-igor-dodon-si-maia-sandu–cei-mai-agreati-de-cetateni-ce-loc-ocupa-vlad-plahotniuc-in-topul-increderii-135892.html

https://www.timpul.md/articol/sondaj-cbs-axa-opoziia-bate-toate-recordurile-de-antirating-112085.html

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author