OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc

Dmitrii Ciubașenco – „Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc”. Sub pretextul de „asociere cu UE”, „integrare europeană” și „democrație”, se maschează bandiții care disprețuiesc toate aceste presupuse „principii și valori”, și sunt gata să facă orice pentru a-și menține regimul mafiot. În societatea moldovenească, se crede că oamenii nu pot influența în nici un fel puterea și politica statului, și că toate aceste ceremonii „democratice” sub forma „alegerilor”, „libertății de exprimare” și a „drepturilor omului” sunt pur și simplu cinice. Unii cred că politica din Moldova a degenerat în fraudă, manipulare și haos, prin urmare, este mai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
25 august 2018

Liberalii au contestat la CC decretul prin care Igor Dodon initiaza un referendum consultativ la toamna

Liberalii au contestat  la Curtea Constitutionala decretul prin care Igor Dodon initiaza un referendum consultativ la toamna. PL sustine ca presedintele ar fi trebuit sa ceara avizul Guvernului si Parlamentului inainte de a initia plebiscitul.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Un preşedinte care are atribuţii zero nu poate să ceară atribuţii privind dizolvarea Parlamentului. Actul guvernării şi-l asumă Parlmentul. Răspunderea în faţa cetăţenilor o poartă Parlamentul şi Guvernul format. Unii muncesc, dar alţii vor să pună notă. Nu este corect. Cu miliardul subiectul este consumat”

Ion CEBAN, PURTATOR DE CUVANT PRESEDINTE: ”Am o propunere in acest sens, alaturi de cei care au furat miliardul, sa fie pus totul pe spatele fiecarui membru PL.”

 Saptamana trecuta, presedintele Igor Dodon a anuntat pentru 24 septembrie un referendum consultativ, la care oamenii sa fie intrebati daca vor anularea legii miliardului, micsorarea numarului de deputati, mai multe imputerniciri pentru presedinte si istoria Moldovei in scoli. Referendumul consultativ nu produce efecte juridice, iar autoritatile pot alege sa nu tina cont de opinia cetatenilor.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author