7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

Ce joc fac unionistii de la București?

Marșul unionist de azi care s-a soldat cu ciocniri între manifestanți și jandarmi provoacă o emoție în rândul multor români. Aceeași emoție o provoacă și peste Prut. Doar că în Republica Moldova efectele sunt altele. Ce se întâmplă acum în București nu face altceva decât să îi dea apă la moară liderului Igor Dodon, primul clasat în lupta pentru președinție. Dodon cere scoaterea unionismului în afara legii, luptă pentru ruperea Acordului de Asociere al Moldovei cu UE și intrarea țării în Uniunea Euro Asiatică. Una din tezele principale ale lui Dodon a fost promovarea fricilor mai vechi ”Jandarmul Român care îl bate pe moldovean”.

Înainte cu doar 8 zile de alegeri, incidentele din România îi dau prilejul liderului moldovean să  spună: uite nici autoritățile din România nu vor unirea.

Reacția jandarmilor a fost prostească și nu a făcut altceva decât să amplifice emoția. Provocatorii care au fost aduși la miting pentru a crea incidentele din stradă, probabil sunt aceeași oameni, din galeriile de fotbal, care pentru câteva sute de lei merg să demonstreze. Autoritățile au acționat prost.

Cât privește organizatorii mitingului, aici avem un fenomen extrem de ciudat. George Simion s-a remarcat în ultimii ani cu activitate intensă pe acest subiect, promovarea Unirii. Discursul său este extrem de radical.. Ai zice că vrea să  facă Unirea cu forța .  Manifestă o presiune constantă pe autorități.Cerințele de astăzi sunt la fel de radicale: ”Solicitam premierului și președinților partidelor care se vor înscrie în cursa electorala să-și asume reunirea națională printr-o declarație a Legislativului, în sesiunea viitoare, și asumarea proiectului reunificării ca proiect de tara, cu toți pașii care decurg prin aceasta: interconectare energetica, unificare monetară, spațiu mediatic comun”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Momentele alese de către liderul Acțiunii 2012 sunt de fiecare dată prost alese.  Ai putea spune că de fiecare dată acționează nu în interesul Unirii, ci în interesele celor care nu vor acest lucru. A avut manifestații și în Chișinău, exact în momentele foarte tensionate, când Moldova avea nevoie de stabilitate, când fostul guvern a picat, când țara era într-o criză instituțională, Simion convoca mitinguri și marșuri.

Nu cred că liderul Acțiunii 2012 nu cunoaște care este starea de spirit a Moldovei. Nu cred că nu știe că peste Prut doar o minoritate își dorește Unirea și că astfel de acțiuni în loc să ajute fenomenul unionist, nu fac altceva decât să îl decredibilizeze. Acțiunile de acest tip nu creează decât instabilitate și îi dau lui Dodon prilejul de a-și mobiliza electoratul. Probabil în aceste momente, rușii stau și își zâmbesc în barbă. Uneori nu trebuie să miște prea mult. Alții le fac jocul. Conștient sau inconștient.

În tot acest timp, în Transnistria trupele militare și-au mărit numărul exercițiilor militare, se fac trageri de artilerie și simulări de respingere a unor trupe imaginare.

Dacă suntem unioniști, atunci hai să judecăm un pic când și cum promovăm Unirea. Dacă nu, atunci mai ușor cu pianul pe scări…

sursa: http://www.stiripesurse.ro/ce-joc-fac-unionistii-de-la-bucure-ti_1159423.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author