Aeroportul Internațional Chișinău a fost deszăpezit în totalitate și activează în regim normal

          Pista de decolare, peronul și căile de rulare de pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost deszăpezite în totalitate, iar traficul aerian se desfășoară în regim normal.           Inspectorii Autorității Aeronautice Civile au monitorizat lucrările de deszăpezire, care s-au efectuat pe parcursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pentru a se asigura că acestea se realizează în corespundere cu  standardele stabilite și asigură operarea în condiții de maximă siguranță.           Totodată, AAC a fost informată că Avia Invest este pregătită să intervină în orice moment pe Aeroportul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
24 martie 2018

Raportul KROLL 2 a fost ridicat de către Procuratura Anticorupție de la BNM

          Procuratura Anticorupție a comunicat că Raportul KROLL a fost ridicat de la Banca Națională a Moldovei, în a doua jumătate a zilei de ieri (22 martie) în calitate de document în dosarul fraudei bancare. Acesta conține 150 de file, redactate în limba engleză.           La solicitarea Companiei KROLL, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a semnat o scrisoare de confidențialitate, ceea ce presupune nedivulgarea datelor și informațiilor conținute în acesta, fiind posibilă utilizarea Raportului doar în activitatea profesională a Procuraturii Anticorupție.           Totodată, Procuratura Anticorupție a solicitat Băncii Naționale

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

Ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere. Acum riscă până la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență

O femeie din Bălți a fost escortată la DGT Nord a CNA pentru a fi audiată într-un dosar de trafic de influență. Aceasta a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuită că ar fi pretins și primit bani pentru organizarea eliberării mai multor permise de conducere. Este vorba despre documentarea a cel puțin două cazuri, în care, potrivit celor doi denunțători, bănuita ar fi pretins și primit câte 500 de euro de la fiecare, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisele de conducere de categoria ”B”. La scurt timp, femeia ar fi

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

OSCE salută tentativele de deblocare a negocierilor în formatul 5+2

OSCE salută deschiderea de care dau dovadă autorităţile de la Chişinău faţă de soluţionarea conflictului transnistrean. Reprezentantul special pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, consideră că reluarea negocierilor privind reglementarea transnistreană oferă un impuls pentru progrese reale. El însă susţine că autorităţile de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să implementeze cât mai urgent măsurile incluse în protocolul adoptat recent la Berlin, relatează Mesager.

Oficialul a salutat tentativele de deblocare a negocierilor în formatul 5+2.  Ambasadorul a subliniat necesitatea continuării discuţiilor şi a intensificării dialogului în cadrul tuturor platformelor existente.

„Eu cred că este un început, nu şi un sfârşit. Rămâne foarte mult de lucru, dar am rămas mulţumit că în cadrul întrunirilor noastre, premierul Filip, liderul transnistrean, Evgheni Şevciuc și preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, m-au asigurat că ei susţin continuarea implementării parcursului comun în baza protocolului de la Berlin”, a declarat oficialul.

Cord Meier-Klodt a precizat că autorităţile moldoveneşti, dar şi cele din stânga Nistrului au întreprins mai multe măsuri incluse în protocolul ce prevede soluţionarea conflictului transnistrean, semnat recent la Berlin.

„Sunt mulţumit să constat că una din acele chestiuni incluse în protocol, şi anume ce ţine de domeniul mediului privind baza de date şi resursele care se regăsesc în bazinul râului Nistru, au fost deja finalizate şi semnate”, a mai adăugat oficialul.

Ambasadorul a precizat că restricţiile de circulaţie, criza financiară din regiunea transnistreană, dar şi situaţia şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului sunt probleme care necesită rezolvare urgentă.

Cea mai recentă rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc în luna iulie a anului 2014. Asta pentru că Tiraspolul, în continuare, condiţionează participarea sa în acest format.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author