Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

OSCE salută tentativele de deblocare a negocierilor în formatul 5+2

OSCE salută deschiderea de care dau dovadă autorităţile de la Chişinău faţă de soluţionarea conflictului transnistrean. Reprezentantul special pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, consideră că reluarea negocierilor privind reglementarea transnistreană oferă un impuls pentru progrese reale. El însă susţine că autorităţile de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să implementeze cât mai urgent măsurile incluse în protocolul adoptat recent la Berlin, relatează Mesager.

Oficialul a salutat tentativele de deblocare a negocierilor în formatul 5+2.  Ambasadorul a subliniat necesitatea continuării discuţiilor şi a intensificării dialogului în cadrul tuturor platformelor existente.

„Eu cred că este un început, nu şi un sfârşit. Rămâne foarte mult de lucru, dar am rămas mulţumit că în cadrul întrunirilor noastre, premierul Filip, liderul transnistrean, Evgheni Şevciuc și preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, m-au asigurat că ei susţin continuarea implementării parcursului comun în baza protocolului de la Berlin”, a declarat oficialul.

Cord Meier-Klodt a precizat că autorităţile moldoveneşti, dar şi cele din stânga Nistrului au întreprins mai multe măsuri incluse în protocolul ce prevede soluţionarea conflictului transnistrean, semnat recent la Berlin.

„Sunt mulţumit să constat că una din acele chestiuni incluse în protocol, şi anume ce ţine de domeniul mediului privind baza de date şi resursele care se regăsesc în bazinul râului Nistru, au fost deja finalizate şi semnate”, a mai adăugat oficialul.

Ambasadorul a precizat că restricţiile de circulaţie, criza financiară din regiunea transnistreană, dar şi situaţia şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului sunt probleme care necesită rezolvare urgentă.

Cea mai recentă rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc în luna iulie a anului 2014. Asta pentru că Tiraspolul, în continuare, condiţionează participarea sa în acest format.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author