7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

OSCE salută tentativele de deblocare a negocierilor în formatul 5+2

OSCE salută deschiderea de care dau dovadă autorităţile de la Chişinău faţă de soluţionarea conflictului transnistrean. Reprezentantul special pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, consideră că reluarea negocierilor privind reglementarea transnistreană oferă un impuls pentru progrese reale. El însă susţine că autorităţile de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să implementeze cât mai urgent măsurile incluse în protocolul adoptat recent la Berlin, relatează Mesager.

Oficialul a salutat tentativele de deblocare a negocierilor în formatul 5+2.  Ambasadorul a subliniat necesitatea continuării discuţiilor şi a intensificării dialogului în cadrul tuturor platformelor existente.

„Eu cred că este un început, nu şi un sfârşit. Rămâne foarte mult de lucru, dar am rămas mulţumit că în cadrul întrunirilor noastre, premierul Filip, liderul transnistrean, Evgheni Şevciuc și preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, m-au asigurat că ei susţin continuarea implementării parcursului comun în baza protocolului de la Berlin”, a declarat oficialul.

Cord Meier-Klodt a precizat că autorităţile moldoveneşti, dar şi cele din stânga Nistrului au întreprins mai multe măsuri incluse în protocolul ce prevede soluţionarea conflictului transnistrean, semnat recent la Berlin.

„Sunt mulţumit să constat că una din acele chestiuni incluse în protocol, şi anume ce ţine de domeniul mediului privind baza de date şi resursele care se regăsesc în bazinul râului Nistru, au fost deja finalizate şi semnate”, a mai adăugat oficialul.

Ambasadorul a precizat că restricţiile de circulaţie, criza financiară din regiunea transnistreană, dar şi situaţia şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului sunt probleme care necesită rezolvare urgentă.

Cea mai recentă rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc în luna iulie a anului 2014. Asta pentru că Tiraspolul, în continuare, condiţionează participarea sa în acest format.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author