Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Nicolae Timofti se întâlnește cu omologul său bulgar, Rosen Pleveliev

Președintele Nicolae Timofti va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său bulgar Rosen Plevneliev. Întrevederea dintre cei doi șefi de stat la avea loc mâine, 1 iunie, la Sofia, unde președintele Republicii Moldova participă începând de astăzi are loc Summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). 

Summitul SEECP are loc în capitala Bulgariei în perioada 31 mai -1 iunie.

În deplasarea sa, președintele Nicolae Timofti este însoțit în deplasarea sa de către secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, consilierul său în domeniul politicii externe și integrării europene, Iulian Grigoriță, viceministrul de Externe Daniela Morari și ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Ștefan Gorda.

Din componența delegației fac parte, de asemenea, directorul adjunct al SPPS, Ion Guțu, consultantul principal al Serviciului relații externe și protocol, Viorica Sturza, consultantul principal al Serviciului de presă, Eduard Bîzgu, și traducătorul Liliana Ursu.

Componența delegației Republicii Moldova la SEECP a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de săptămâna trecută.

Nicolae Timofti a efectuat o vizită oficială în Bulgaria la invitația omologului său pe 1 iulie 2014. După o întrevedere tête-à-tête, cei doi șefi de stat au luat parte la convorbiri oficiale, cu participarea celor două delegații. Ulterior, Nicolae Timofti și Rosen Plevneliev au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia președintele Republicii Moldova a mulțumit oficialităților de la Sofia pentru sprijinul acordat țării noastre în parcursul său european.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author