7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

Nicolae Timofti se întâlnește cu omologul său bulgar, Rosen Pleveliev

Președintele Nicolae Timofti va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său bulgar Rosen Plevneliev. Întrevederea dintre cei doi șefi de stat la avea loc mâine, 1 iunie, la Sofia, unde președintele Republicii Moldova participă începând de astăzi are loc Summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). 

Summitul SEECP are loc în capitala Bulgariei în perioada 31 mai -1 iunie.

În deplasarea sa, președintele Nicolae Timofti este însoțit în deplasarea sa de către secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, consilierul său în domeniul politicii externe și integrării europene, Iulian Grigoriță, viceministrul de Externe Daniela Morari și ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Ștefan Gorda.

Din componența delegației fac parte, de asemenea, directorul adjunct al SPPS, Ion Guțu, consultantul principal al Serviciului relații externe și protocol, Viorica Sturza, consultantul principal al Serviciului de presă, Eduard Bîzgu, și traducătorul Liliana Ursu.

Componența delegației Republicii Moldova la SEECP a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de săptămâna trecută.

Nicolae Timofti a efectuat o vizită oficială în Bulgaria la invitația omologului său pe 1 iulie 2014. După o întrevedere tête-à-tête, cei doi șefi de stat au luat parte la convorbiri oficiale, cu participarea celor două delegații. Ulterior, Nicolae Timofti și Rosen Plevneliev au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia președintele Republicii Moldova a mulțumit oficialităților de la Sofia pentru sprijinul acordat țării noastre în parcursul său european.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author