Rezultatele de monitorizare a regimului liberalizat de vize UE cu RM

În primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize se arată că nu există nicio legătură directă între acordarea liberei circulații și reușita reformelor în țările vizate. Chiar dacă UE a avut speranțe în legătură cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru a asigura un angajament mai puternic pentru lupta împotriva corupției și a crimei organizate în țările din cadrul Parteneriatului Estic, UE recunoaște acum că aceste speranțe nu au devenit realitate. Deși există cerințe formale pentru liberalizarea circulației, care includ măsuri de combatere a corupției și a spălării banilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 ianuarie 2018

Parlamentul a votat candidatura noului Director al SIS. Vitalie Pîrlog își va exercita mandatul următorii 5 ani

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) are un nou şef. Parlamentarii au susţinut candidatura lui Vitalie Pîrlog, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan. Noul director SIS a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului. Vitalie Pîrlog îşi va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani, în conformitate cu legislația în vigoare. Anterior, în perioada 2001 şi 2006 Vitalie Pârlog a reprezentat Guvernul la CEDO, iar în septembrie 2006 a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Ultima funcție deținută a fost cea de președintele Comisiei de control a dosarelor la INTERPOL   Distribuie

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 decembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

Nicolae Timofti se întâlnește cu omologul său bulgar, Rosen Pleveliev

Președintele Nicolae Timofti va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său bulgar Rosen Plevneliev. Întrevederea dintre cei doi șefi de stat la avea loc mâine, 1 iunie, la Sofia, unde președintele Republicii Moldova participă începând de astăzi are loc Summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). 

Summitul SEECP are loc în capitala Bulgariei în perioada 31 mai -1 iunie.

În deplasarea sa, președintele Nicolae Timofti este însoțit în deplasarea sa de către secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, consilierul său în domeniul politicii externe și integrării europene, Iulian Grigoriță, viceministrul de Externe Daniela Morari și ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Ștefan Gorda.

Din componența delegației fac parte, de asemenea, directorul adjunct al SPPS, Ion Guțu, consultantul principal al Serviciului relații externe și protocol, Viorica Sturza, consultantul principal al Serviciului de presă, Eduard Bîzgu, și traducătorul Liliana Ursu.

Componența delegației Republicii Moldova la SEECP a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de săptămâna trecută.

Nicolae Timofti a efectuat o vizită oficială în Bulgaria la invitația omologului său pe 1 iulie 2014. După o întrevedere tête-à-tête, cei doi șefi de stat au luat parte la convorbiri oficiale, cu participarea celor două delegații. Ulterior, Nicolae Timofti și Rosen Plevneliev au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia președintele Republicii Moldova a mulțumit oficialităților de la Sofia pentru sprijinul acordat țării noastre în parcursul său european.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author