Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Bugetul de stat pentru anul 2016, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2016, care prevede venituri în sumă de 31 378 944,8 mii de lei, cu o creștere de 11,1% comparativ cu anul precedent, cheltuieli în sumă de 35 561 744,8 mii de lei, ce constituie o creștere cu 17,1% și cu un deficit de 4 182 800,0 mii lei. 

Viceministrul Finanțelor Maria Cărăuș a explicat că la estimarea indicatorilor macroeconomici pentru anul 2016 s-a luat în considerate evoluția economiei mondiale și a țărilor care sunt parteneri comerciali ai țarii noastre. Situația creată pe plan mondial va determina activitatea pasivă din partea mediului de afaceri și a consumului populației, ceea ce va avea impact asupra sectorului real al economiei și a comerțului exterior.

„Scenariu macroeconomic prezentat prevede o redresare treptată a situației macroeconomice începând cu anul 2016. Conform estimarilor de prognoză, în urma factorilor mentionați, PIB în termeni reali în anul 2016 va înregistra o creștere ușoară de 1,5 %. Creșterea anuală în termeni reali a producției industriale va înregistra o creștere în anul 2016 la 2 %.
Producția agricolă se preconizează să crescă în anul 2016 cu 5%, iar ritmul de creștere a invesțiliilor în active materiale pe termen lung va constitui 2%”, a precizat Cărăuș.

Intrările de granturi pentru susținerea bugetului și pentru proiectele finanțate din surse exteme, conform acordurilor semnate cu donatorii externi, se prognozează în sumă de 3 655,5 mil. lei, dublându-se practic față de executat în 2015, ce se explică prin faptul nedebursării în anul 2015 a unor tranșe de granturi pentru suport bugetar, urmare a suspendării temporare a finanțărilor din partea Comisiei Europene. 

La categoria impozite pe bunurile imobiliare s-a propus introducerea din anul 2016 a impozitului pe avere pentru persoanele fizice – proprietari ai bunurilor imobiliare (cu excepția terenurilor) pe teritoriul Republicii Moldova, care au o suprafață mai mare de 120 m2 și valoarea estimată, apreciată de catre organele cadastrale teritoriale ce depășeste 1,5 milioane de lei. Impozitul pe avere urmează a fi achitat la bugetul de stat, iar încasările din acest impozit se estimează la 50 milioane lei. Impozitul privat se estimează pentru anul 2016 în sumă de 3,2 milioane lei.

Totodată, taxa pe valoarea adăugată va rămâne și în continuare cea mai mare sursă de venituri ale bugetului de stat. Veniturile din această taxă se prognozează în sumă de 15 270,7 mil. lei sau cu o creștere de 11,7 la sută față de anul 2015. Ca pondere în totalul impozitelor și taxelor TVA va constitui 58 la sută, iar în totalul veniturilor bugetului de stat – 48,7 la sută.

Potrivit proiectului, pentru anul 2016 au fost alocate pentru Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli 900 000,0 mii de lei, dintre care 387 600,0 mii de lei din contul Programului de suport bugetar ENPARD al Comisiei Europene.

În bugetul Comisiei Electorale Centrale, pentru finanțarea partidelor politice au fost alocată suma de 39 850,0 mii de lei. 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author