Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Energia electrică s-ar putea ieftini în martie cu 10%, iar în aprilie încă o dată

Prețul la energia electrică ar putea scădea până în luna aprilie cu peste 10%. Despre aceasta a anunțat premierul Pavel Filip în urma unei şedinţe de lucru referitor la asigurarea cu energia electrică. Potrivit primului-ministru, diminuarea tarifului va avea loc în două etape.

Pavel Filip a menționat că s-a reușit semnarea unui contract de achiziții înainte cu o lună înainte de termen, fapt ce înseamnă că „am obținut cu o lună de zile mai mult, un preț mai benefic decât a fost anterior, care expira la 31 martie”. „Urmează ca Ministerul Economiei să vină cu date tehnice privind semnarea acestui contract. Un lucru vreau să-l spun, chiar dacă potențialii ofertanți au fost foarte puțini în urma negocierilor s-a obținut un preț foarte bun”, a spus Filip.

„Există premize pentru ca prețul final să înregistreze o diminuare de preț de până la 10% și aici vorbesc luând în calcul și devierile pe piața valutară, dar și inflația. Urmează acum ca Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică să facă toate calculele având la bază aceste date tehnice și în final, cât se poate de repede, să vină cu acest preț final pentru consumatori”, a mai declarat premierul.

Nu în ultimul rând, șeful Cabinetului de miniștri a opinat că își dorește ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, poate chiar pe parcurusul lunii aprilie, astfel încât această diminuare să fie resimțită de atât de cetățeni, cât și de agenții economici. „Putem vorbi despre o diminuare a prețului în două etape. Prima de până la 10% care poate fi, dar urmează să așteptăm deciziile ANRE-ului pe parcursul lunii martie și a doua cât mai curând posibil, dar îmi doresc să se întâmple în aprilie”, a conchis premierul.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author