7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

George Simion are din nou interdicţie de intrare în RM

Liderul Platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion are din nou interdicție de intra pe teritoriul RM. Aceasta a fost pusă pe 6 ianuarie, iar George  a aflat abia astăzi despre acest lucru în timp ce era în vamă şi intenţiona să revină la Chişinău.

„Nu știu să-mi zică mai multe detalii, nu am voie să intru în Republica Moldova. La ora 12:00, trebuia sa fiu la Teleradio Moldova sa înmânez premiile la concursul „Ars Adolescentina”, scrie George pe pagina sa de facebook.

Pe lângă astea, George Simion a declarat că a completat acelaşi model de hârtie ca şi data trecută când i s-a aplicat interdicţia, iar pe ea nu scrie nicio motivaţie şi nici angajaţii de la frontieră nu-i pot oferi detalii pentru că zic că nu le cunosc. „Acum merg la Iaşi să văd ce facmai departe, sunt autorităţile, sun presa…vedem cum facem. I-am scris şi domnului Amabasador Lazurca, aştept să văd ce detalii obţine domnia sa„, a declarat unionistul.

7

Amintim că în luna mai 2015, tânărul a fost expulzat din R. Moldova şi declarat persona non grata pe o perioadă de cinci ani.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) explicau atunci că este dreptul autorităților naționale de a declara un străin persoană indezirabilă dacă acesta prezintă un pericol pentru securitatea națională.

Sursa: Deschide.md

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author