Rezultatele de monitorizare a regimului liberalizat de vize UE cu RM

În primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize se arată că nu există nicio legătură directă între acordarea liberei circulații și reușita reformelor în țările vizate. Chiar dacă UE a avut speranțe în legătură cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru a asigura un angajament mai puternic pentru lupta împotriva corupției și a crimei organizate în țările din cadrul Parteneriatului Estic, UE recunoaște acum că aceste speranțe nu au devenit realitate. Deși există cerințe formale pentru liberalizarea circulației, care includ măsuri de combatere a corupției și a spălării banilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 ianuarie 2018

Parlamentul a votat candidatura noului Director al SIS. Vitalie Pîrlog își va exercita mandatul următorii 5 ani

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) are un nou şef. Parlamentarii au susţinut candidatura lui Vitalie Pîrlog, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan. Noul director SIS a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului. Vitalie Pîrlog îşi va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani, în conformitate cu legislația în vigoare. Anterior, în perioada 2001 şi 2006 Vitalie Pârlog a reprezentat Guvernul la CEDO, iar în septembrie 2006 a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Ultima funcție deținută a fost cea de președintele Comisiei de control a dosarelor la INTERPOL   Distribuie

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 decembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

George Simion are din nou interdicţie de intrare în RM

Liderul Platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion are din nou interdicție de intra pe teritoriul RM. Aceasta a fost pusă pe 6 ianuarie, iar George  a aflat abia astăzi despre acest lucru în timp ce era în vamă şi intenţiona să revină la Chişinău.

„Nu știu să-mi zică mai multe detalii, nu am voie să intru în Republica Moldova. La ora 12:00, trebuia sa fiu la Teleradio Moldova sa înmânez premiile la concursul „Ars Adolescentina”, scrie George pe pagina sa de facebook.

Pe lângă astea, George Simion a declarat că a completat acelaşi model de hârtie ca şi data trecută când i s-a aplicat interdicţia, iar pe ea nu scrie nicio motivaţie şi nici angajaţii de la frontieră nu-i pot oferi detalii pentru că zic că nu le cunosc. „Acum merg la Iaşi să văd ce facmai departe, sunt autorităţile, sun presa…vedem cum facem. I-am scris şi domnului Amabasador Lazurca, aştept să văd ce detalii obţine domnia sa„, a declarat unionistul.

7

Amintim că în luna mai 2015, tânărul a fost expulzat din R. Moldova şi declarat persona non grata pe o perioadă de cinci ani.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) explicau atunci că este dreptul autorităților naționale de a declara un străin persoană indezirabilă dacă acesta prezintă un pericol pentru securitatea națională.

Sursa: Deschide.md

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author