Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Ziua Naţională a României, sărbătorită cu fast la Chişinău. Programul manifestaţiilor

Ziua Naţională a României este sărbătorită cu mare fast și în Republica Moldova. Unioniştii vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, vor ţine discursuri şi vor crea în centrul Chişinăului o hartă imensă a României Mari.

Marea Unire de la 1918 este marcată de Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” printr-un Marş al Unirii la Chişinău. 

Evenimentul va începe la ora 14.00 în faţa Liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Capitală. 

Tot astăzi, deputatul român Eugen Tomac organizează evenimentul „Uniţi sub tricolor”, prilejuit de Ziua Naţională a României. În cadrul ceremoniei, vor fi arborate drapelele României şi Republicii Moldova, care simbolizează identitatea românească comună a celor două state, precum şi parteneriatul dintre Chişinău şi Bucureşti.

La eveniment vor participa personalităţi din mediul cultural, politic şi academic de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul se va desfăşura marţi, 1 decembrie, începând cu ora 12.00, la sediul biroului parlamentar al deputatului Eugen Tomac din Chişinău. 

Membrii Blocului pentru Unitate Naţională se vor întâlni cu un grup de profesori şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din raionul Sângerei la ora 9:30, iar mai târziu, la ora 11:00 vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

O hartă imensă va fi construită în centrul Chişinăului

Tinerii unionişti vor construi o hărtă imensă în centrul Chişinăului care va conţine teritoriul României şi cel al Republicii Moldova unit într-un singur stat. Evenimentul va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău, la ora 15:00. Potrivit organizatorilor, construcţia acestei hărţi reprezintă munca care va fi înfăptuită de întreaga societate din Moldova pentru ca până în 2018 să existe un singur stat românesc unitar pe harta Europei, an în care se va împlini centenarul de la Unirea tuturor provinciilor istorice ale României.

Inaugurarea pomului de Crăciun

De Ziua Naţională a României va fi inaugurat şi Pomul de Crăciun din Chişinău. Acesta se află în scuarul Catedralei Metropolitane „Naşterea Domnului”. Autorităţile Capitalei vor aprinde şi luminile de sărbătoare din tot oraşul.

Primăria municipiului Chişinău invită toţi locuitorii şi oaspeţii Capitalei la eveniment şi la concertul organizat în centrul oraşului în cadrul căruia vor evolua mai mulţi interpreţi din Republica Moldova, printre care Cristina Scarlat, Felicia Dunaf, Diana Brescan, Aura, Andrei Glavan şi alţii. Manifestarea va începe la ora 18.00.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author