Rezultatele de monitorizare a regimului liberalizat de vize UE cu RM

În primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize se arată că nu există nicio legătură directă între acordarea liberei circulații și reușita reformelor în țările vizate. Chiar dacă UE a avut speranțe în legătură cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru a asigura un angajament mai puternic pentru lupta împotriva corupției și a crimei organizate în țările din cadrul Parteneriatului Estic, UE recunoaște acum că aceste speranțe nu au devenit realitate. Deși există cerințe formale pentru liberalizarea circulației, care includ măsuri de combatere a corupției și a spălării banilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 ianuarie 2018

Parlamentul a votat candidatura noului Director al SIS. Vitalie Pîrlog își va exercita mandatul următorii 5 ani

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) are un nou şef. Parlamentarii au susţinut candidatura lui Vitalie Pîrlog, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan. Noul director SIS a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului. Vitalie Pîrlog îşi va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani, în conformitate cu legislația în vigoare. Anterior, în perioada 2001 şi 2006 Vitalie Pârlog a reprezentat Guvernul la CEDO, iar în septembrie 2006 a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Ultima funcție deținută a fost cea de președintele Comisiei de control a dosarelor la INTERPOL   Distribuie

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 decembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

Ziua Naţională a României, sărbătorită cu fast la Chişinău. Programul manifestaţiilor

Ziua Naţională a României este sărbătorită cu mare fast și în Republica Moldova. Unioniştii vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, vor ţine discursuri şi vor crea în centrul Chişinăului o hartă imensă a României Mari.

Marea Unire de la 1918 este marcată de Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” printr-un Marş al Unirii la Chişinău. 

Evenimentul va începe la ora 14.00 în faţa Liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Capitală. 

Tot astăzi, deputatul român Eugen Tomac organizează evenimentul „Uniţi sub tricolor”, prilejuit de Ziua Naţională a României. În cadrul ceremoniei, vor fi arborate drapelele României şi Republicii Moldova, care simbolizează identitatea românească comună a celor două state, precum şi parteneriatul dintre Chişinău şi Bucureşti.

La eveniment vor participa personalităţi din mediul cultural, politic şi academic de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul se va desfăşura marţi, 1 decembrie, începând cu ora 12.00, la sediul biroului parlamentar al deputatului Eugen Tomac din Chişinău. 

Membrii Blocului pentru Unitate Naţională se vor întâlni cu un grup de profesori şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din raionul Sângerei la ora 9:30, iar mai târziu, la ora 11:00 vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

O hartă imensă va fi construită în centrul Chişinăului

Tinerii unionişti vor construi o hărtă imensă în centrul Chişinăului care va conţine teritoriul României şi cel al Republicii Moldova unit într-un singur stat. Evenimentul va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău, la ora 15:00. Potrivit organizatorilor, construcţia acestei hărţi reprezintă munca care va fi înfăptuită de întreaga societate din Moldova pentru ca până în 2018 să existe un singur stat românesc unitar pe harta Europei, an în care se va împlini centenarul de la Unirea tuturor provinciilor istorice ale României.

Inaugurarea pomului de Crăciun

De Ziua Naţională a României va fi inaugurat şi Pomul de Crăciun din Chişinău. Acesta se află în scuarul Catedralei Metropolitane „Naşterea Domnului”. Autorităţile Capitalei vor aprinde şi luminile de sărbătoare din tot oraşul.

Primăria municipiului Chişinău invită toţi locuitorii şi oaspeţii Capitalei la eveniment şi la concertul organizat în centrul oraşului în cadrul căruia vor evolua mai mulţi interpreţi din Republica Moldova, printre care Cristina Scarlat, Felicia Dunaf, Diana Brescan, Aura, Andrei Glavan şi alţii. Manifestarea va începe la ora 18.00.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author