7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

Ziua Naţională a României, sărbătorită cu fast la Chişinău. Programul manifestaţiilor

Ziua Naţională a României este sărbătorită cu mare fast și în Republica Moldova. Unioniştii vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, vor ţine discursuri şi vor crea în centrul Chişinăului o hartă imensă a României Mari.

Marea Unire de la 1918 este marcată de Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” printr-un Marş al Unirii la Chişinău. 

Evenimentul va începe la ora 14.00 în faţa Liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Capitală. 

Tot astăzi, deputatul român Eugen Tomac organizează evenimentul „Uniţi sub tricolor”, prilejuit de Ziua Naţională a României. În cadrul ceremoniei, vor fi arborate drapelele României şi Republicii Moldova, care simbolizează identitatea românească comună a celor două state, precum şi parteneriatul dintre Chişinău şi Bucureşti.

La eveniment vor participa personalităţi din mediul cultural, politic şi academic de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul se va desfăşura marţi, 1 decembrie, începând cu ora 12.00, la sediul biroului parlamentar al deputatului Eugen Tomac din Chişinău. 

Membrii Blocului pentru Unitate Naţională se vor întâlni cu un grup de profesori şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din raionul Sângerei la ora 9:30, iar mai târziu, la ora 11:00 vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

O hartă imensă va fi construită în centrul Chişinăului

Tinerii unionişti vor construi o hărtă imensă în centrul Chişinăului care va conţine teritoriul României şi cel al Republicii Moldova unit într-un singur stat. Evenimentul va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău, la ora 15:00. Potrivit organizatorilor, construcţia acestei hărţi reprezintă munca care va fi înfăptuită de întreaga societate din Moldova pentru ca până în 2018 să existe un singur stat românesc unitar pe harta Europei, an în care se va împlini centenarul de la Unirea tuturor provinciilor istorice ale României.

Inaugurarea pomului de Crăciun

De Ziua Naţională a României va fi inaugurat şi Pomul de Crăciun din Chişinău. Acesta se află în scuarul Catedralei Metropolitane „Naşterea Domnului”. Autorităţile Capitalei vor aprinde şi luminile de sărbătoare din tot oraşul.

Primăria municipiului Chişinău invită toţi locuitorii şi oaspeţii Capitalei la eveniment şi la concertul organizat în centrul oraşului în cadrul căruia vor evolua mai mulţi interpreţi din Republica Moldova, printre care Cristina Scarlat, Felicia Dunaf, Diana Brescan, Aura, Andrei Glavan şi alţii. Manifestarea va începe la ora 18.00.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author