Aeroportul Internațional Chișinău a fost deszăpezit în totalitate și activează în regim normal

          Pista de decolare, peronul și căile de rulare de pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost deszăpezite în totalitate, iar traficul aerian se desfășoară în regim normal.           Inspectorii Autorității Aeronautice Civile au monitorizat lucrările de deszăpezire, care s-au efectuat pe parcursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pentru a se asigura că acestea se realizează în corespundere cu  standardele stabilite și asigură operarea în condiții de maximă siguranță.           Totodată, AAC a fost informată că Avia Invest este pregătită să intervină în orice moment pe Aeroportul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
24 martie 2018

Raportul KROLL 2 a fost ridicat de către Procuratura Anticorupție de la BNM

          Procuratura Anticorupție a comunicat că Raportul KROLL a fost ridicat de la Banca Națională a Moldovei, în a doua jumătate a zilei de ieri (22 martie) în calitate de document în dosarul fraudei bancare. Acesta conține 150 de file, redactate în limba engleză.           La solicitarea Companiei KROLL, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a semnat o scrisoare de confidențialitate, ceea ce presupune nedivulgarea datelor și informațiilor conținute în acesta, fiind posibilă utilizarea Raportului doar în activitatea profesională a Procuraturii Anticorupție.           Totodată, Procuratura Anticorupție a solicitat Băncii Naționale

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

Ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere. Acum riscă până la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență

O femeie din Bălți a fost escortată la DGT Nord a CNA pentru a fi audiată într-un dosar de trafic de influență. Aceasta a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuită că ar fi pretins și primit bani pentru organizarea eliberării mai multor permise de conducere. Este vorba despre documentarea a cel puțin două cazuri, în care, potrivit celor doi denunțători, bănuita ar fi pretins și primit câte 500 de euro de la fiecare, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisele de conducere de categoria ”B”. La scurt timp, femeia ar fi

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

Ziua Naţională a României, sărbătorită cu fast la Chişinău. Programul manifestaţiilor

Ziua Naţională a României este sărbătorită cu mare fast și în Republica Moldova. Unioniştii vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, vor ţine discursuri şi vor crea în centrul Chişinăului o hartă imensă a României Mari.

Marea Unire de la 1918 este marcată de Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” printr-un Marş al Unirii la Chişinău. 

Evenimentul va începe la ora 14.00 în faţa Liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Capitală. 

Tot astăzi, deputatul român Eugen Tomac organizează evenimentul „Uniţi sub tricolor”, prilejuit de Ziua Naţională a României. În cadrul ceremoniei, vor fi arborate drapelele României şi Republicii Moldova, care simbolizează identitatea românească comună a celor două state, precum şi parteneriatul dintre Chişinău şi Bucureşti.

La eveniment vor participa personalităţi din mediul cultural, politic şi academic de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul se va desfăşura marţi, 1 decembrie, începând cu ora 12.00, la sediul biroului parlamentar al deputatului Eugen Tomac din Chişinău. 

Membrii Blocului pentru Unitate Naţională se vor întâlni cu un grup de profesori şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din raionul Sângerei la ora 9:30, iar mai târziu, la ora 11:00 vor depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

O hartă imensă va fi construită în centrul Chişinăului

Tinerii unionişti vor construi o hărtă imensă în centrul Chişinăului care va conţine teritoriul României şi cel al Republicii Moldova unit într-un singur stat. Evenimentul va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău, la ora 15:00. Potrivit organizatorilor, construcţia acestei hărţi reprezintă munca care va fi înfăptuită de întreaga societate din Moldova pentru ca până în 2018 să existe un singur stat românesc unitar pe harta Europei, an în care se va împlini centenarul de la Unirea tuturor provinciilor istorice ale României.

Inaugurarea pomului de Crăciun

De Ziua Naţională a României va fi inaugurat şi Pomul de Crăciun din Chişinău. Acesta se află în scuarul Catedralei Metropolitane „Naşterea Domnului”. Autorităţile Capitalei vor aprinde şi luminile de sărbătoare din tot oraşul.

Primăria municipiului Chişinău invită toţi locuitorii şi oaspeţii Capitalei la eveniment şi la concertul organizat în centrul oraşului în cadrul căruia vor evolua mai mulţi interpreţi din Republica Moldova, printre care Cristina Scarlat, Felicia Dunaf, Diana Brescan, Aura, Andrei Glavan şi alţii. Manifestarea va începe la ora 18.00.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author