Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Ce prognoze fac experții după anunțul lui Iohannis

Decizia președintelui României de a trimite la reexaminare Parlamentului Acordul de asistență financiară rambursabilă în valoare de până la 150 de milioane de euro pentru R. Moldova este un semnal clar pentru clasa politică de la Chișinău că ar trebui să asigure o stabilitate.

Chiar dacă creditul acordat de România nu este atât de mare, lipsa acestei finanțări va crea probleme la achitarea pensiilor și salariilor. De această părere sunt mai mulți analiști economici din R. Moldova.

„În bugetul pentru 2015 au fost incluse 60 de milioane de euro, prima tranșă din împrumutul României. Lipsa acestor bani nu va fi o lovitură atât de dură, pentru că suma nu este mare. De exemplu, din remitențe lunar vin în R. Moldova cam 150 de milioane de dolari. Împrumutul României era pe rol de cârpeală a bugetului și urma să rezolve problemele la plata salariilor și pensiilor”, afirmă analistul economic Roman Chircă.

Expertul mai spune că decizia lui Iohannis „este un rezultat al luptei politice interne cu ex-premierul Victor Ponta”.

„A fost o decizie politică de a acorda acest împrumut R. Moldova, mai ales că suma este infimă pentru România. Iohannis trebuia să mențină cursul inițiat de Guvernul Ponta. Acum apar suspiciuni în relațiile interstatale, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată între România și R. Moldova”, a adăugat Chircă.

Economistul Sveatoslav Mihalache afirmă, la rândul său, că Președinția de la București a transmis astfel un semnal clar clasei politice de la Chișinău și i-a atenționat că „și-au făcut-o cu propriile mâini”.

„Gaura în buget este enormă. Lipsa acestor bani va acutiza și mai mult problema și se vor mări restanțele la achitarea pensiilor și salariilor bugetarilor”, atenționează economistul.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author