Persoana acuzată de omoruri în serie în stânga Nistrului a fost reținută în Federația Rusă

Victor Metlinschii, originar din stânga Nistrului, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut la Moscova pentru furt de biciclete. Ulterior acesta a povestit că, aflându-se la Tiraspol, a comis uciderea a șase femei. De asemenea, a mărturisit că a fost complice la uciderea unui tânăr din Federația Rusă. Acesta urmează a fi judecat în Federaţia Rusă. Vecinii acestuia au povestit detalii șocante despre viața sa din Tiraspol. Aceștia susțin că prima sa crimă Victor Metlinschii a săvârșit-o în copilărie împreună cu fratele său „în 2001, el și-a omorât prietenul, iar mama sa i-a ajutat să ascundă corpul neînsuflețit pe parcursul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
28 octombrie 2018

Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Ce prognoze fac experții după anunțul lui Iohannis

Decizia președintelui României de a trimite la reexaminare Parlamentului Acordul de asistență financiară rambursabilă în valoare de până la 150 de milioane de euro pentru R. Moldova este un semnal clar pentru clasa politică de la Chișinău că ar trebui să asigure o stabilitate.

Chiar dacă creditul acordat de România nu este atât de mare, lipsa acestei finanțări va crea probleme la achitarea pensiilor și salariilor. De această părere sunt mai mulți analiști economici din R. Moldova.

„În bugetul pentru 2015 au fost incluse 60 de milioane de euro, prima tranșă din împrumutul României. Lipsa acestor bani nu va fi o lovitură atât de dură, pentru că suma nu este mare. De exemplu, din remitențe lunar vin în R. Moldova cam 150 de milioane de dolari. Împrumutul României era pe rol de cârpeală a bugetului și urma să rezolve problemele la plata salariilor și pensiilor”, afirmă analistul economic Roman Chircă.

Expertul mai spune că decizia lui Iohannis „este un rezultat al luptei politice interne cu ex-premierul Victor Ponta”.

„A fost o decizie politică de a acorda acest împrumut R. Moldova, mai ales că suma este infimă pentru România. Iohannis trebuia să mențină cursul inițiat de Guvernul Ponta. Acum apar suspiciuni în relațiile interstatale, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată între România și R. Moldova”, a adăugat Chircă.

Economistul Sveatoslav Mihalache afirmă, la rândul său, că Președinția de la București a transmis astfel un semnal clar clasei politice de la Chișinău și i-a atenționat că „și-au făcut-o cu propriile mâini”.

„Gaura în buget este enormă. Lipsa acestor bani va acutiza și mai mult problema și se vor mări restanțele la achitarea pensiilor și salariilor bugetarilor”, atenționează economistul.

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author