Un singur candidat, desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Lidia Chireoglo este învingătoarea

Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului, desfăşurat, astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce, unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac,  s-a retras din concurs, în această dimineaţă.    Astfel, la interviu au fost admiși Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 aprilie 2018

De 3 ani Promo-LEX este urmărit penal de către KGB-ul „rmn”

La 17 aprilie 2015, KGB-ul din or. Tiraspol a dispus inițierea urmăririi penale în privința membrilor Asociației Promo-LEX, unde acestora le-a fost interzis accesul în regiune. Au urmat numeroase apeluri ale unor organizații și rețele internaționale, care au condamnat practica de intimidare și obstrucționare a activității Asociației Promo-LEX și au cerut actorilor relevanți intervenția pentru asigurarea condițiilor optime pentru activitatea Asociației Promo-LEX în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. La 29 ianuarie 2016 cazul Asociației Promo-LEX a fost discutat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. La 24 iunie 2016, participanții la Conferința Organizațiilor Neguvernamentale Internaționale din cadrul Consiliului Europei au adoptat o

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 aprilie 2018

Asociația Promo-LEX a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională

Promo-LEX cere Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională în legătură cu publicarea recentă a mesajelor care instigă la ură și violență împotriva unioniștilor. Pe data de 9 aprilie 2018, pe pagina ”Unionizmul Trece Patria Ramîne” de pe Facebook, a fost publicată o postare care conține o imagine simbolică cu o persoană care atârnă pe un ștreang și pe care este plasată inscripția ”UNIREA”. Imaginea este însoțită de o descriere în limba rusă, potrivit căreia același lucru – spânzurătoarea – îi așteaptă pe ”fasciștii unioniști” după alegerile parlamentare. Postarea a generat peste 700 de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 aprilie 2018

Valeriu Streleț este gata să se întâlnească cu protestatarii, iar Plahotnic de alegeri anticipate

Valeriu Streleț a menționat că este gata pentru noi discuții cu protestatarii, chiar dacă anterior aceștia au refuzat să meargă la Ministerul Agriculturii, unde urma să aibă loc întrevederea.

Premierul spune că a înțeles cu exactitate care sunt cerințele membrilor Platformei ”DA”, însă în opinia lui, acestea ar putea genera o serie de probleme sistematice și chiar s-ar putea ajunge la un colaps. În context, Streleț a anunțat că va veni cu un plan de acțiuni ce vizează problemele actuale. Mai mult, el ar putea prezenta și un raport de activitate în primele cinci săptămâni de la învestirea în funcție.

”Sunt gata să vin cu un raport, să le propun un dialog constructiv. Noi vrem să le propunem o foaie de parcurs, un plan de acțiuni care vizează problemele economice, sociale etc. Vom comunica tot ce avem noi pe dimensiunea guvernamentală. Sper să găsim un numitor comun”, a spus Streleț.

Premierul susține ferm faptul că acum nu este cazul să vorbim de demisii și alegeri anticipate, întrucât țara se confruntă cu probleme extrem de grave, care trebuiesc soluționate în cel mai scurt timp.

”Guvernul are toate premisele de a rezolva problemele actuale. Îmi cer scuze, însă eu nu văd cum ar putea alegerile anticipate sau demisia să rezolve problemele. Ar putea să înceapă un colaps puternic. Problemele sunt extrem de grave”, susține Valeriu Streleț.

Mai mult, prim-ministrul este de părere că pe de o parte, în Piața Marii Adunări Naționale au venit oameni care vor să le fie rezolvate problemele, însă pe de altă parte, în spatele Platformei Civice ”Demnitate şi Adevăr” ar exista o serie de alte interese.

”Există cetățeni care vor să le fie rezolvate problemele și există un grup de lideri care solicită demisii în lanț și alegeri anticipate, care sunt total imprevizibile în această situație. Sunt gata la dialog, dar nu cred. Dorința lor este de a distruge tot, fără a avea nicio grijă și fără a estima legal și constituțional cât de realizabile sunt dorințele lor”, a adăugat premierul.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, este de părere că alegerile anticipate pot fi oricând o opțiune, dacă majoritatea populației dorește acest lucru.

În opinia lui, dacă asta e dorința reală a societății și nu a unui grup de interese, atunci ar trebui de analizat serios această opțiune și de luat decizii curajoase. Mesajul a fost postat cu puțin timp în urmă, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook. 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author