Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Valeriu Streleț este gata să se întâlnească cu protestatarii, iar Plahotnic de alegeri anticipate

Valeriu Streleț a menționat că este gata pentru noi discuții cu protestatarii, chiar dacă anterior aceștia au refuzat să meargă la Ministerul Agriculturii, unde urma să aibă loc întrevederea.

Premierul spune că a înțeles cu exactitate care sunt cerințele membrilor Platformei ”DA”, însă în opinia lui, acestea ar putea genera o serie de probleme sistematice și chiar s-ar putea ajunge la un colaps. În context, Streleț a anunțat că va veni cu un plan de acțiuni ce vizează problemele actuale. Mai mult, el ar putea prezenta și un raport de activitate în primele cinci săptămâni de la învestirea în funcție.

”Sunt gata să vin cu un raport, să le propun un dialog constructiv. Noi vrem să le propunem o foaie de parcurs, un plan de acțiuni care vizează problemele economice, sociale etc. Vom comunica tot ce avem noi pe dimensiunea guvernamentală. Sper să găsim un numitor comun”, a spus Streleț.

Premierul susține ferm faptul că acum nu este cazul să vorbim de demisii și alegeri anticipate, întrucât țara se confruntă cu probleme extrem de grave, care trebuiesc soluționate în cel mai scurt timp.

”Guvernul are toate premisele de a rezolva problemele actuale. Îmi cer scuze, însă eu nu văd cum ar putea alegerile anticipate sau demisia să rezolve problemele. Ar putea să înceapă un colaps puternic. Problemele sunt extrem de grave”, susține Valeriu Streleț.

Mai mult, prim-ministrul este de părere că pe de o parte, în Piața Marii Adunări Naționale au venit oameni care vor să le fie rezolvate problemele, însă pe de altă parte, în spatele Platformei Civice ”Demnitate şi Adevăr” ar exista o serie de alte interese.

”Există cetățeni care vor să le fie rezolvate problemele și există un grup de lideri care solicită demisii în lanț și alegeri anticipate, care sunt total imprevizibile în această situație. Sunt gata la dialog, dar nu cred. Dorința lor este de a distruge tot, fără a avea nicio grijă și fără a estima legal și constituțional cât de realizabile sunt dorințele lor”, a adăugat premierul.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, este de părere că alegerile anticipate pot fi oricând o opțiune, dacă majoritatea populației dorește acest lucru.

În opinia lui, dacă asta e dorința reală a societății și nu a unui grup de interese, atunci ar trebui de analizat serios această opțiune și de luat decizii curajoase. Mesajul a fost postat cu puțin timp în urmă, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook. 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author