Persoana acuzată de omoruri în serie în stânga Nistrului a fost reținută în Federația Rusă

Victor Metlinschii, originar din stânga Nistrului, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut la Moscova pentru furt de biciclete. Ulterior acesta a povestit că, aflându-se la Tiraspol, a comis uciderea a șase femei. De asemenea, a mărturisit că a fost complice la uciderea unui tânăr din Federația Rusă. Acesta urmează a fi judecat în Federaţia Rusă. Vecinii acestuia au povestit detalii șocante despre viața sa din Tiraspol. Aceștia susțin că prima sa crimă Victor Metlinschii a săvârșit-o în copilărie împreună cu fratele său „în 2001, el și-a omorât prietenul, iar mama sa i-a ajutat să ascundă corpul neînsuflețit pe parcursul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
28 octombrie 2018

Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Valeriu Streleț este gata să se întâlnească cu protestatarii, iar Plahotnic de alegeri anticipate

Valeriu Streleț a menționat că este gata pentru noi discuții cu protestatarii, chiar dacă anterior aceștia au refuzat să meargă la Ministerul Agriculturii, unde urma să aibă loc întrevederea.

Premierul spune că a înțeles cu exactitate care sunt cerințele membrilor Platformei ”DA”, însă în opinia lui, acestea ar putea genera o serie de probleme sistematice și chiar s-ar putea ajunge la un colaps. În context, Streleț a anunțat că va veni cu un plan de acțiuni ce vizează problemele actuale. Mai mult, el ar putea prezenta și un raport de activitate în primele cinci săptămâni de la învestirea în funcție.

”Sunt gata să vin cu un raport, să le propun un dialog constructiv. Noi vrem să le propunem o foaie de parcurs, un plan de acțiuni care vizează problemele economice, sociale etc. Vom comunica tot ce avem noi pe dimensiunea guvernamentală. Sper să găsim un numitor comun”, a spus Streleț.

Premierul susține ferm faptul că acum nu este cazul să vorbim de demisii și alegeri anticipate, întrucât țara se confruntă cu probleme extrem de grave, care trebuiesc soluționate în cel mai scurt timp.

”Guvernul are toate premisele de a rezolva problemele actuale. Îmi cer scuze, însă eu nu văd cum ar putea alegerile anticipate sau demisia să rezolve problemele. Ar putea să înceapă un colaps puternic. Problemele sunt extrem de grave”, susține Valeriu Streleț.

Mai mult, prim-ministrul este de părere că pe de o parte, în Piața Marii Adunări Naționale au venit oameni care vor să le fie rezolvate problemele, însă pe de altă parte, în spatele Platformei Civice ”Demnitate şi Adevăr” ar exista o serie de alte interese.

”Există cetățeni care vor să le fie rezolvate problemele și există un grup de lideri care solicită demisii în lanț și alegeri anticipate, care sunt total imprevizibile în această situație. Sunt gata la dialog, dar nu cred. Dorința lor este de a distruge tot, fără a avea nicio grijă și fără a estima legal și constituțional cât de realizabile sunt dorințele lor”, a adăugat premierul.

Totodată, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, este de părere că alegerile anticipate pot fi oricând o opțiune, dacă majoritatea populației dorește acest lucru.

În opinia lui, dacă asta e dorința reală a societății și nu a unui grup de interese, atunci ar trebui de analizat serios această opțiune și de luat decizii curajoase. Mesajul a fost postat cu puțin timp în urmă, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook. 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author