Persoana acuzată de omoruri în serie în stânga Nistrului a fost reținută în Federația Rusă

Victor Metlinschii, originar din stânga Nistrului, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut la Moscova pentru furt de biciclete. Ulterior acesta a povestit că, aflându-se la Tiraspol, a comis uciderea a șase femei. De asemenea, a mărturisit că a fost complice la uciderea unui tânăr din Federația Rusă. Acesta urmează a fi judecat în Federaţia Rusă. Vecinii acestuia au povestit detalii șocante despre viața sa din Tiraspol. Aceștia susțin că prima sa crimă Victor Metlinschii a săvârșit-o în copilărie împreună cu fratele său „în 2001, el și-a omorât prietenul, iar mama sa i-a ajutat să ascundă corpul neînsuflețit pe parcursul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
28 octombrie 2018

Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Andrian Candu va schimba relaţia cu Transnistria

Speakerul Parlamentului de la Chişinău şi preşedintele aşa-zisului Soviet Suprem de la Tiraspol vor întreprinde în premieră o acţiune comună. Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republici Moldova, a anunţat în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV” că va sărbători împreună cu Mihail Burla, speakerul republicii separatiste din stânga Nistrului, ziua internaţională a copiilor la Chişinău, transmite IPN.

„Mihail Burla va veni pe data de 1 iunie la Chişinău împreună cu un grup de copii de la casele de copii din stânga Nistrului. La rândul meu, voi fi însoţit de un alt grup de copii. Împreună, pe parcursul întregii zile, vom  participa la un program cultural dedicat copiilor”, a precizat Candu.

Andrian Candu a mai spus că la întâlnirea pe care a avut-o săptămâna trecută cu Burla la Bender, a convenit cu acesta să identifice soluţii pentru ca echipele SMURD să acorde asistenţă şi locuitorilor din stânga Nistrului. „L-am întrebat pe Burla ce se întâmplă în cazul unor accidente grave. Burla a recunoscut că este o problemă, că echipele de intervenţie urgentă, de care nu dispune regiunea transnistreană, de cele mai multe ori refuză să vină în stânga Nistrului. I-am spus că am putea soluţiona problema, ca echipele noastre SMURD să acorde ajutor şi în regiunea transnistreană. Burla a spus că este binevenită această iniţiativă”, a declarat Candu.

Potrivit speakerului de la Chişinău, se observă o ameliorare în relaţia cu Tiraspolul. „Am văzut din partea lui Mihail Burla o deschidere către dialog, colaborare. Mihail Burla este un bun specialist în economie, cunoaşte bine situaţia economică din regiune. De la 1 ianuarie 2016 agenţii economici din Transnistria nu vor mai putea exporta în Uniunea Europeană, dacă nu vor opera modificările necesare pentru aceasta, inclusiv în sistemul lor bugetar. I-am spus lui Burla că specialiştii de la Chişinău ar putea să-i consulte”, a comunicat Candu.

Andrian Candu susţine că se atestă o ameliorare şi în relaţia cu Comratul. „Spre deosebire de fostul guvernator, Irina Vlah este o persoană mai pragmatică, care se concentrează la soluţionarea problemelor economice şi sociale din regiune. Vlah nu exclude colaborarea cu Chişinăul”, a spus preşedintele Parlamentului de la Chişinău.

Directorul executiv al Centrului de resurse pentru drepturile omului, CReDO, a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că în regiunea transnistreană există o situaţie neomogenă. „Pe de o parte, este preşedintele Sovietului suprem, Mihail Burla, care este deschis pentru un dialog cu Chişiăul, iar, pe de altă parte, este executivul, reprezentat de Evgheni Şevciuk şi Nina Ştanski, care se pronunţă pentru o relaţie intensivă cu Moscova. Chişinăul trebuie să dea dovadă de mult tact”, a spus Ostaf.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author