Un singur candidat, desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Lidia Chireoglo este învingătoarea

Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului, desfăşurat, astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce, unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac,  s-a retras din concurs, în această dimineaţă.    Astfel, la interviu au fost admiși Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 aprilie 2018

De 3 ani Promo-LEX este urmărit penal de către KGB-ul „rmn”

La 17 aprilie 2015, KGB-ul din or. Tiraspol a dispus inițierea urmăririi penale în privința membrilor Asociației Promo-LEX, unde acestora le-a fost interzis accesul în regiune. Au urmat numeroase apeluri ale unor organizații și rețele internaționale, care au condamnat practica de intimidare și obstrucționare a activității Asociației Promo-LEX și au cerut actorilor relevanți intervenția pentru asigurarea condițiilor optime pentru activitatea Asociației Promo-LEX în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. La 29 ianuarie 2016 cazul Asociației Promo-LEX a fost discutat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. La 24 iunie 2016, participanții la Conferința Organizațiilor Neguvernamentale Internaționale din cadrul Consiliului Europei au adoptat o

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 aprilie 2018

Asociația Promo-LEX a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională

Promo-LEX cere Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională în legătură cu publicarea recentă a mesajelor care instigă la ură și violență împotriva unioniștilor. Pe data de 9 aprilie 2018, pe pagina ”Unionizmul Trece Patria Ramîne” de pe Facebook, a fost publicată o postare care conține o imagine simbolică cu o persoană care atârnă pe un ștreang și pe care este plasată inscripția ”UNIREA”. Imaginea este însoțită de o descriere în limba rusă, potrivit căreia același lucru – spânzurătoarea – îi așteaptă pe ”fasciștii unioniști” după alegerile parlamentare. Postarea a generat peste 700 de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 aprilie 2018

Doi maiori din armata rusă au fost declarați indezirabili în Republica Moldova pe un termen de 10 ani

Cei doi ofițeri ruși, expulzați în această dimineață din Republica Moldova, urmau să completeze contingentul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în Transnistria. Ambii au grad de maior în armata rusă, iar pe unul dintre ei îl cheamă Mihail Zapevalov, după cum se poate vedea în fotocopiile documentelor acestuia, în posesia cărora a intrat Deschide.MD. 

De asemenea, cei doi au fost declarați indezirabili în Republica Moldova pe un termen de 10 ani.

Sursele noastre relatează că ofițerii ruși intenționau să ajungă în dispozitivul unităților unde au fost repartizați de comandament pe căi ocolite, fără a avea asupra lor documente care să justifice legal statutul și scopul aflării lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Sosirea celor doi ofițeri pe Aeroportul Chișinău, potrivit surselor noastre, a fost anticipată în urma unor informații operative pe care le-a obținut Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

În condițiile în care efectivul trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană se rărește pe măsură ce militarii a căror contracte expiră pleacă acasă, Moscova apelează tot mai frecvent la asemenea trucuri pentru a-și completa lipsa specialiștilor calificați din rândul locuitorilor din Transnistria cu cetățenie rusă, mai spun sursele Deschide.MD. În prezent, majoritatea soldaților simpli înrolați în componența GOTR sunt, de altfel, localnici.

Lucrurile ar putea lua, însă, o întorsătură și mai gravă pentru comandamentul GOTR, dacă Rada Supremă de la Kiev va adopta un proiect de lege privind denunțarea acordului ruso-ucrainean cu privire la tranzitul militarilor care se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova, propus de un grup de deputați ucraineni.

Propagandiștii Kremlinului încearcă să substituie rostul aflării armatei sale în Transnistria, afirmând de la tribunele oficiale și prin intermediul presei că GOTR asigură misiunea de pacificare de-a lungul Nistrului. Moscova vrea să inducă opinia publică mondială în eroare, omițând intenționat din enunțul său faptul că misiunea de pacificare a fost instituită în 1992, după războiul din Transnistria, pe când GOTR a fost creat în 1995, prin reorganizarea Armatei a 14-a, care până la acea dată urma să fie retrasă din regiune, conform acordului de încheiere a focului.

Pe lângă asta, contingentul GOTR este în prezent format din aproximativ 2800 de militari, pe când în operațiunea de menținere a păcii sunt antrenați doar 480 dintre aceștia.

Vedeți  (aici)  fotocopiile documentelor și poze cu obiectele găsite asupra celor doi militari.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author