Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Doi maiori din armata rusă au fost declarați indezirabili în Republica Moldova pe un termen de 10 ani

Cei doi ofițeri ruși, expulzați în această dimineață din Republica Moldova, urmau să completeze contingentul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în Transnistria. Ambii au grad de maior în armata rusă, iar pe unul dintre ei îl cheamă Mihail Zapevalov, după cum se poate vedea în fotocopiile documentelor acestuia, în posesia cărora a intrat Deschide.MD. 

De asemenea, cei doi au fost declarați indezirabili în Republica Moldova pe un termen de 10 ani.

Sursele noastre relatează că ofițerii ruși intenționau să ajungă în dispozitivul unităților unde au fost repartizați de comandament pe căi ocolite, fără a avea asupra lor documente care să justifice legal statutul și scopul aflării lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Sosirea celor doi ofițeri pe Aeroportul Chișinău, potrivit surselor noastre, a fost anticipată în urma unor informații operative pe care le-a obținut Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

În condițiile în care efectivul trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană se rărește pe măsură ce militarii a căror contracte expiră pleacă acasă, Moscova apelează tot mai frecvent la asemenea trucuri pentru a-și completa lipsa specialiștilor calificați din rândul locuitorilor din Transnistria cu cetățenie rusă, mai spun sursele Deschide.MD. În prezent, majoritatea soldaților simpli înrolați în componența GOTR sunt, de altfel, localnici.

Lucrurile ar putea lua, însă, o întorsătură și mai gravă pentru comandamentul GOTR, dacă Rada Supremă de la Kiev va adopta un proiect de lege privind denunțarea acordului ruso-ucrainean cu privire la tranzitul militarilor care se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova, propus de un grup de deputați ucraineni.

Propagandiștii Kremlinului încearcă să substituie rostul aflării armatei sale în Transnistria, afirmând de la tribunele oficiale și prin intermediul presei că GOTR asigură misiunea de pacificare de-a lungul Nistrului. Moscova vrea să inducă opinia publică mondială în eroare, omițând intenționat din enunțul său faptul că misiunea de pacificare a fost instituită în 1992, după războiul din Transnistria, pe când GOTR a fost creat în 1995, prin reorganizarea Armatei a 14-a, care până la acea dată urma să fie retrasă din regiune, conform acordului de încheiere a focului.

Pe lângă asta, contingentul GOTR este în prezent format din aproximativ 2800 de militari, pe când în operațiunea de menținere a păcii sunt antrenați doar 480 dintre aceștia.

Vedeți  (aici)  fotocopiile documentelor și poze cu obiectele găsite asupra celor doi militari.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author