Rezultatele de monitorizare a regimului liberalizat de vize UE cu RM

În primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize se arată că nu există nicio legătură directă între acordarea liberei circulații și reușita reformelor în țările vizate. Chiar dacă UE a avut speranțe în legătură cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru a asigura un angajament mai puternic pentru lupta împotriva corupției și a crimei organizate în țările din cadrul Parteneriatului Estic, UE recunoaște acum că aceste speranțe nu au devenit realitate. Deși există cerințe formale pentru liberalizarea circulației, care includ măsuri de combatere a corupției și a spălării banilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 ianuarie 2018

Parlamentul a votat candidatura noului Director al SIS. Vitalie Pîrlog își va exercita mandatul următorii 5 ani

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) are un nou şef. Parlamentarii au susţinut candidatura lui Vitalie Pîrlog, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan. Noul director SIS a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului. Vitalie Pîrlog îşi va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani, în conformitate cu legislația în vigoare. Anterior, în perioada 2001 şi 2006 Vitalie Pârlog a reprezentat Guvernul la CEDO, iar în septembrie 2006 a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Ultima funcție deținută a fost cea de președintele Comisiei de control a dosarelor la INTERPOL   Distribuie

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 decembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

Liderul unionist sancționat de statul pe care nu-l recunoaște

Liderul Platformei Unioniste ”Acţiunea 2012”, George Simion, a fost reţinut de ofiţerii   Ministerului Afacerilor Interne și a Biroului de Migrației și Azil  şi ulterior  expulzat din Republica Moldova. Mai mult, acesta a primit statut de indezirabil cu  o interdicţie de intrare în ţară pe termen de 5 ani. 

 

Motivul fiind  că ar fi a organizat acţiuni îndreptate împotriva ordinii constituţionale a Republicii Moldova. Informaţia a fost confirmată de ministrul de Interne, Oleg Balan.

Conform informațiilor răspândite de membrii ”Acţiunii 2012” pe teritoriul Republicii Moldova liderul platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, pregătea protestul programat pe 16 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Redacția IDO precizează că, conform art. 1 din Legea nr. 54 privind contracararea activităţii extremiste, activitate a asociaţiei obşteşti  ori a persoanei fizice în vederea planificării, organizării, pregătirii sau înfăptuirii unor acţiuni orientate spre: subminarea securităţii Republicii Moldova  şi violarea integrităţii Republicii Moldova se califica ca activitatea extremistă.

În această ordine de idei, Legea nr. 200  privind regimul străinilor în Republica Moldova în art. 55 prevede că dacă un străin   a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică se aplică măsură asigurătorie – declararea străinului persoană indezirabilă.

Perioada pentru care un străin poate fi declarat persoană indezirabilă este de la 5 la 15 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului cu o nouă perioadă cuprinsă între aceste limite, în cazul în care se constată că motivele care au determinat luarea acestei măsuri nu au încetat. 

Dreptul de şedere al străinului încetează de drept la data emiterii deciziei privind declararea sa persoană indezirabilă. 

Sursa 

http://www.deschide.md/ro/news/politic/14302/George-Simion–Expulzarea-mea-dovada-fricii-autorit%C4%83%C8%9Bilor-RM.htm

http://www.realitatea.md/liderul-platformei-unioniste-actiunea-2012-george-simion-expulzat-din-republica-moldova_20651.html

http://www.publika.md/liderul-miscarii-actiunea-2012–expulzat-din-moldova_2305721.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author

Reply