Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Comitetul de Investigații Penale din Transnistria a deschis dosar penal împotriva membrilor ONG „Promo-Lex”

Potrivit comunicatului de presă a.n. „Comitet al Securităţii Statului” (KGB-rus) al regiunii separatiste, KGB deţine  informații că,  organizația «Promo-Lex»  și Procuratura RM au misiunea  de a perturba procesul de negocieri în formatul „5 + 2”, inclusiv prin urmărirea penală a membrilor procesului de negociere din partea Transnistriei.

Serviciul de presă al KGB secesionist, consideră acțiunile ONG «Promo-Lex» ca o amenințare directă la adresa „securității” a.n. „republicii moldovenești nistrene”.

În acest context, conform rezultatelor complexului de măsuri investigative realizate de KGB,  de către Comitetul de Investigație Penale  a fost pornită o cauză penală în privinţa activităţii subversive membrilor „Promo-Lex”, bănuiţi în destabilizarea situației din regiune și  crearea condițiilor de schimbare și discreditare a formatului de menținere a păcii.

Portalul „I.D.O”, menţionează că Procuratura Genrala a RM şi conducerea „Promo-Lex” nu au comentat declaraţiile structurilor paramilitare ilegale din regiunea separatistă.

Sursa

http://novostipmr.com/ru/news/15-04-17/sledstvennyy-komitet-vozbudil-ugolovnoe-delo-protiv-chlenov

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author