Cinci cetăţeni ai Republicii Moldova, traficaţi în Rusia în scop de exploatare prin muncă

Cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi au fost traficaţi în Rusia în scop de exploatare prin muncă. Aceştia au lucrat la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Moscova fără a fi remuneraţi. Cel vinovat pentru faptul că cei cinci au fost traficaţi este un alt locuitor al raionului Anenii Noi, ce a fost condamnat, recent, la 10 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Sentinţa a fost dictată după ce procurorii au demonstrat că, în intervalul martie – septembrie 2013, inculpatul a recrutat, cinci locuitori din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 iunie 2018

Dosarul politicianului Iurie Roșca a fost transmis în judecată

Dosarul penal, în care politicianul Iurie Roșca este acuzat că ar fi pretins 1 milion de euro de la omul de afaceri Alexei Damaschin, pentru a influența soluționarea unui litigiu economic, a fost trimis în judecată. Mai multe bunuri ale politicianului, în valoare de peste 2,4 mln de lei, au fost sechestrate. Cazul, în baza căruia a fost pornită cauza penală, a avut loc în 2009, când fostul președinte PPCD deținea funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova. Urmărirea penală a început chiar în baza denunțului omului de afaceri, Alexei Damaschin, pe care Roșca s-a angajat să-l ajute în schimbul milionului

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 iunie 2018

PAS, PPDA și PLDM au organizat un flashmob în fața Primăriei

Partidul Acțiune și Solidaritate, în comun cu Platforma DA și PLDM, au organizat o conferință de presă în fața primăriei municipiului Chișinău la care au cerut suspendarea concursului pentru funcția de șef al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport. Aceștia au declarat că suspendarea este necesară din motivul încălcării de către organizator – primăria Chișinău – a pct.19 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.201/2009 (anexa nr.1), care prevede expres că, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării probei scrise, pe pagina web a autorităţii publice se plasează informația despre data, ora, locul desfăşurării probei scrise. Încălcând

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
1 iunie 2018

Începe campania electorală pentru alegerile locale din 14 iunie

Astăzi, 14 aprilie în toate cele 898 de primării din ţară începe oficial campania electorală pentru alegerile locale generale ce vor ave aloc la 14 iunie.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţat că la acest scrutin își pot desemna candidaţii 43 de partide şi formațiuni social-politice.

CEC va organiza și desfășura alegerea primarilor în 898 de primării, a consilierilor în 896 de consilii de nivelul I și 32 de consilii raionale și municipale de nivelul II.

Potrivit Codului Electoral al RM candidaţii pentru funcţia de primar general al Chişinăului vor putea depune dosarele pentru a se înscrie în cursă începând cu data de 25 aprilie. 

Potrivit legislației, cu 50 de zile înainte de ziua scrutinului, CEC urmează să creeze consiliile electorale de circumscripţie raionale şi ale municipiilor Chişinău şi Bălţi, iar cu 40 de zile înainte de alegeri trebuie formate şi consiliile electorale ale oraşelor şi cel săteşti.

Legislația prevede că pot deveni primari orice cetățean care a împlinit vârsta de 25 de ani.

Pentru organizarea alegerilor din 14 iunie, CEC a prevăzut cheltuieli de 98 de milioane de lei.

În acest context, CEC a acreditat deja şi primii observatori naţionali din partea Asociaţiei obşteşti „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale generale.

Lista partidelor şi organizațiilor social-politice cu dreptul de a participa la alegerile locale generale 2015

sursa

http://newsmoldova.md/14042015/flux-de-stiri/95772.htm

 http://cec.md/index.php?pag=news&id=1042&rid=12728&l=ro

http://unimedia.info/stiri/start-campaniei-electorale-au-mai-ramas-doua-luni-pana-la-alegeri-92158.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author