Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Începe campania electorală pentru alegerile locale din 14 iunie

Astăzi, 14 aprilie în toate cele 898 de primării din ţară începe oficial campania electorală pentru alegerile locale generale ce vor ave aloc la 14 iunie.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţat că la acest scrutin își pot desemna candidaţii 43 de partide şi formațiuni social-politice.

CEC va organiza și desfășura alegerea primarilor în 898 de primării, a consilierilor în 896 de consilii de nivelul I și 32 de consilii raionale și municipale de nivelul II.

Potrivit Codului Electoral al RM candidaţii pentru funcţia de primar general al Chişinăului vor putea depune dosarele pentru a se înscrie în cursă începând cu data de 25 aprilie. 

Potrivit legislației, cu 50 de zile înainte de ziua scrutinului, CEC urmează să creeze consiliile electorale de circumscripţie raionale şi ale municipiilor Chişinău şi Bălţi, iar cu 40 de zile înainte de alegeri trebuie formate şi consiliile electorale ale oraşelor şi cel săteşti.

Legislația prevede că pot deveni primari orice cetățean care a împlinit vârsta de 25 de ani.

Pentru organizarea alegerilor din 14 iunie, CEC a prevăzut cheltuieli de 98 de milioane de lei.

În acest context, CEC a acreditat deja şi primii observatori naţionali din partea Asociaţiei obşteşti „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale generale.

Lista partidelor şi organizațiilor social-politice cu dreptul de a participa la alegerile locale generale 2015

sursa

http://newsmoldova.md/14042015/flux-de-stiri/95772.htm

 http://cec.md/index.php?pag=news&id=1042&rid=12728&l=ro

http://unimedia.info/stiri/start-campaniei-electorale-au-mai-ramas-doua-luni-pana-la-alegeri-92158.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author