Întâlnirea cu diaspora în cadrul programului „Offline 3”

Astăzi are loc cel de-a 3-a întâlnire cu diaspora în cadrul evenimentului „Offline 3”. Evenimentul este organizat de comunitatea Adoptă un Vot în parteneriat cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, cu contribuția Ambasadei Regatului Olandei la București și The Black Sea Trust al German Marshall Fund of USA. Evenimentul a fost deschis de Camelia Vasilov, membru al echipei de organizare „Adoptă un Vot”. În discursul inaugural a declarat „Cei prezenți astăzi la acest eveniment sunt oameni de soluții. Nu poate oligarhia să gândească atât, cât putem gândi noi. Avem mințile ascuțite și expertiza necesară pentru a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
18 august 2018

Cinci tineri suspectați de tâlhării, jafuri și alte infracțiuni au fost arestaţi

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, despre care oamenii legii anunță că sunt membri ai unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri, furturi de safeuri și terminale de plată pe teritoriul țării, precum și tentative de spargere a filialei Victoriabank din localitatea Costești, raionul Ialoveni au fost reținuți și arestați pe un termen de 30 de zile. Suspecţii, dintre care doi au fost anterior judecați pentru infracțiuni patrimoniale, sunt din Strășeni, Leova, Cantemir și Comrat. Fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigatori sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
8 august 2018

Ambasadorul SUA l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge pachetul de legi privind noua politică fiscală

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit. Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a șefului statului, cei doi oficiali au discutat despre situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane. Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat, și va afecta climatul de afaceri din țara noastră. James Pettit l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
7 august 2018

Începe campania electorală pentru alegerile locale din 14 iunie

Astăzi, 14 aprilie în toate cele 898 de primării din ţară începe oficial campania electorală pentru alegerile locale generale ce vor ave aloc la 14 iunie.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţat că la acest scrutin își pot desemna candidaţii 43 de partide şi formațiuni social-politice.

CEC va organiza și desfășura alegerea primarilor în 898 de primării, a consilierilor în 896 de consilii de nivelul I și 32 de consilii raionale și municipale de nivelul II.

Potrivit Codului Electoral al RM candidaţii pentru funcţia de primar general al Chişinăului vor putea depune dosarele pentru a se înscrie în cursă începând cu data de 25 aprilie. 

Potrivit legislației, cu 50 de zile înainte de ziua scrutinului, CEC urmează să creeze consiliile electorale de circumscripţie raionale şi ale municipiilor Chişinău şi Bălţi, iar cu 40 de zile înainte de alegeri trebuie formate şi consiliile electorale ale oraşelor şi cel săteşti.

Legislația prevede că pot deveni primari orice cetățean care a împlinit vârsta de 25 de ani.

Pentru organizarea alegerilor din 14 iunie, CEC a prevăzut cheltuieli de 98 de milioane de lei.

În acest context, CEC a acreditat deja şi primii observatori naţionali din partea Asociaţiei obşteşti „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale generale.

Lista partidelor şi organizațiilor social-politice cu dreptul de a participa la alegerile locale generale 2015

sursa

http://newsmoldova.md/14042015/flux-de-stiri/95772.htm

 http://cec.md/index.php?pag=news&id=1042&rid=12728&l=ro

http://unimedia.info/stiri/start-campaniei-electorale-au-mai-ramas-doua-luni-pana-la-alegeri-92158.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author