Aeroportul Internațional Chișinău a fost deszăpezit în totalitate și activează în regim normal

          Pista de decolare, peronul și căile de rulare de pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost deszăpezite în totalitate, iar traficul aerian se desfășoară în regim normal.           Inspectorii Autorității Aeronautice Civile au monitorizat lucrările de deszăpezire, care s-au efectuat pe parcursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pentru a se asigura că acestea se realizează în corespundere cu  standardele stabilite și asigură operarea în condiții de maximă siguranță.           Totodată, AAC a fost informată că Avia Invest este pregătită să intervină în orice moment pe Aeroportul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
24 martie 2018

Raportul KROLL 2 a fost ridicat de către Procuratura Anticorupție de la BNM

          Procuratura Anticorupție a comunicat că Raportul KROLL a fost ridicat de la Banca Națională a Moldovei, în a doua jumătate a zilei de ieri (22 martie) în calitate de document în dosarul fraudei bancare. Acesta conține 150 de file, redactate în limba engleză.           La solicitarea Companiei KROLL, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a semnat o scrisoare de confidențialitate, ceea ce presupune nedivulgarea datelor și informațiilor conținute în acesta, fiind posibilă utilizarea Raportului doar în activitatea profesională a Procuraturii Anticorupție.           Totodată, Procuratura Anticorupție a solicitat Băncii Naționale

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

Ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere. Acum riscă până la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență

O femeie din Bălți a fost escortată la DGT Nord a CNA pentru a fi audiată într-un dosar de trafic de influență. Aceasta a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuită că ar fi pretins și primit bani pentru organizarea eliberării mai multor permise de conducere. Este vorba despre documentarea a cel puțin două cazuri, în care, potrivit celor doi denunțători, bănuita ar fi pretins și primit câte 500 de euro de la fiecare, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisele de conducere de categoria ”B”. La scurt timp, femeia ar fi

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

Începe campania electorală pentru alegerile locale din 14 iunie

Astăzi, 14 aprilie în toate cele 898 de primării din ţară începe oficial campania electorală pentru alegerile locale generale ce vor ave aloc la 14 iunie.

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţat că la acest scrutin își pot desemna candidaţii 43 de partide şi formațiuni social-politice.

CEC va organiza și desfășura alegerea primarilor în 898 de primării, a consilierilor în 896 de consilii de nivelul I și 32 de consilii raionale și municipale de nivelul II.

Potrivit Codului Electoral al RM candidaţii pentru funcţia de primar general al Chişinăului vor putea depune dosarele pentru a se înscrie în cursă începând cu data de 25 aprilie. 

Potrivit legislației, cu 50 de zile înainte de ziua scrutinului, CEC urmează să creeze consiliile electorale de circumscripţie raionale şi ale municipiilor Chişinău şi Bălţi, iar cu 40 de zile înainte de alegeri trebuie formate şi consiliile electorale ale oraşelor şi cel săteşti.

Legislația prevede că pot deveni primari orice cetățean care a împlinit vârsta de 25 de ani.

Pentru organizarea alegerilor din 14 iunie, CEC a prevăzut cheltuieli de 98 de milioane de lei.

În acest context, CEC a acreditat deja şi primii observatori naţionali din partea Asociaţiei obşteşti „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale generale.

Lista partidelor şi organizațiilor social-politice cu dreptul de a participa la alegerile locale generale 2015

sursa

http://newsmoldova.md/14042015/flux-de-stiri/95772.htm

 http://cec.md/index.php?pag=news&id=1042&rid=12728&l=ro

http://unimedia.info/stiri/start-campaniei-electorale-au-mai-ramas-doua-luni-pana-la-alegeri-92158.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author