7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

Procuratura contracarează extremismul

În cursul serii de 19 decembrie, s-au efectuat percheziții  la sediul ”Mișcării Național-Creștine”- ”Noua Dreaptă”, din Republica Moldova în rezultatul căruia au fost confiscate materiale legionare: steagurile, cărțile, documente.

George Buzu, liderul MNC-ND, a relatat pentru FrontPress.ro că: ”Vineri seara, în timpul ședinței, la sediul mișcării au venit zeci de colaboratori al poliției, Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura. Au fost confiscate steaguri, documente, calculatoare, laptopuri, aparate foto etc. Percheziții au fost efectuate și la alți membri ai ”Gărzii Naționaliste”, dar și la alți membri unioniști. Iar liderul ”Mișcării Rezistența Națională”, Roșca Cristian a fost arestat pe 72 de ore,”

Horia-Sima_01

Portalul ”I.D.O.” amintește că în ultima perioadă organele de drept în scopul prevenirii și combaterii extremismului violent au  întreprins mai multe acțiuni procesuale și juridice cu scopul de neadmitere provocării dezordinilor în masă, comiterea faptelor de huliganism sau actelor de vandalism pe motive de ură sau vrajbă ideologică, politică, rasială, naţională sau religioasă, precum şi pe motive de ură sau vrajbă faţă de vreun grup social.

În acest  sens, probabil, se înscrie și  nepermiterea intrării în perioada electorală și post electorală pe teritoriul Republicii Moldova a exponenților platformei unioniste ”Acțiunea 2012”, lider  George Simion,  și asociației ”Noua Dreaptă” din România, lider Tudor Ionescu.

 simion front

Menționăm că, platforma unificată ”Garda Naționalistă”, cuprinde în sine ”Mișcarea Național-Creștină” – ”Noua Dreaptă”, ”Mișcarea Rezistența Națională”, grupuri formate din tineretul ”Ultras” și ”Skin Head”, sportivii de performanță.

Totodată, conform datelor publicate de unii membri ai ”Mișcării Rezistența Națională”, unii activiști deja sunt arestați pe un termen de 90 de zile, fiind bănuiți în comiterea faptelor stipulate în art. 1 din Legea privind contracararea activităţii extremist nr. 54/21.02.2003 și  Codul Penal al RM în  art. 346. ”Acţiunile intenţionate îndreptate spre aţîţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase”

rosca arest

Sursa

http://www.frontpress.ro/2014/12/noile-abuzuri-impotriva-nationalistilor-basarabeni.html/comment-page-1#comment-152291

http://www.nouadreapta.md/actiuni-noua-dreapta-basarabia/93-garda-nationalista

http://www.frontpress.ro/2014/12/comunicat-al-noii-drepte-italia-vama-si-liderul-unionistilor.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author