Fără râul Nistru, Moldova ar putea deveni un deșert

Problema construcției pe râul Nistru a Hidrocentralei de la Dnestrovsk a reușit să unească forțele de opoziție (PLDM, PCRM, PSRM și PL). Acestea au cerut în plenul Parlamentului desfășurarea audierilor parlamentare pentru a fi chemat un responsabil de la Guvern ca să explice ce se întâmplă pe râul Nistru. Însă propunerea de a introduce subiectul la ordinea zilei nu a fost susținută de plenul Parlamentului. Această propunere a fost votată doar de 43 de deputați. „Sunt foarte multe lucruri necunoscute, și dacă într-adevăr sunt aceste negocieri interguvernamentale, este foarte bine ca Parlamentul să cunoască multe despre ele”, a declarat deputatul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
22 februarie 2018

Parlamentul European a examinat persecuția avocaților din Moldova, Azerbaidjan, Ucraina, Rusia și Kazahstan

              La 20 februarie 2018 a avut loc un eveniment pe tema persecuției și protecției avocaților la sediul Parlamentului European din Bruxelles. Evenimentul a fost găzduit de deputații europeni în parteneriat cu Fundația Open Dialog.                La eveniment a participat Ana Ursachi, avocata cunoscută pentru apărarea drepturilor omului în Moldova, fondatoarea mișcării civice „#NuMaTem”, împreună cu un grup de europarlamentari, reprezentanții Fundației Open Dialog și apărătorii pentru drepturile omului din Azerbaidjan și Kazahstan care la moment sunt refugiați pentru persecutări politice.                Avocata a declarat că în cadrul acestui eveniment fost abordată problema avocaților

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 februarie 2018

Mihail Saakaşvili din nou reținut în Ucraina

Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, devenit lider de opoziţie în Ucraina, a fost reținut luni la Kiev de persoane necunoscute, a declarat purtătorul său de cuvânt. Conform acestuia, indivizi neidentificaţi care purtau costume verzi de camuflaj şi aveau feţele acoperite cu măşti l-au luat cu forţa pe Saakaşvili. Acesta a mai declarat că răpitorii ar putea fi membri ai unei unităţi speciale a serviciului de protecţie a frontierei, dar nu a oferit detalii. Pe pagina de Facebook a fostului președinte georgian a fost postat un filmuleț cu reținerea acestuia. Din imaginile video se poate de observat că Mihail Saakasvili a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 februarie 2018

Ex-director SIS: Usatîi are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse

Partidele politice au dreptul la exprimarea publică a opiniilor proprii, însă formațiunile politice nu ar trebui să transforme acest drept în acțiuni de schimbare violentă a bazelor regimului constituțional al țării. Declarația aparține ex-directorului interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu la emisiunea Politice Publice de la Național FM.

Cu câteva zile înainte de alegeri, se discută tot mai mult despre securitatea Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a convocat astăzi Consiliul Superior de Securitate, unde s-a discutat despre posibilele provocări de după alegerile din 30 noiembrie.

Tot astăzi, la emisiunea Politici Publice de la Național FM, ex-directorul interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu a declarat că mai multe partide politice de pe scena politică a Republicii Moldova nu cunosc legea cu privire la contracararea activității extremiste.

„Conform Constituției, conform actelor normative ale Republicii Moldova, fiecare persoană, fiecare partid sau formațiune politică are dreptul la opinie. Chiar dacă este o opinie diferită de cea a altor persoane, dar aceasta este doar exprimată, fără a purcede la acțiuni violente sau extremiste, atunci nimeni nu poate fi tras la răspundere”, a declarat Valentin Dediu.

Ex-directorul interimar al SIS-ului a mai menționat că orice partid politic are dreptul să-și exprime opiniile, însă fără ca acestea să degenereze în acțiuni violente. Dediu a spus că pe scena politică din țară sunt persoane care ar avea legături cu forțele speciale ale Federației Ruse.

„Usatîi este o persoană parașutată în Republica Moldova și eu vă spun asta în cunoștință de cauză. Eu nu presupun, dar știu cu siguranță dintr-o discuție personală( n.r. cu Renato Usatîi) că acesta are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Ba mai mult, acesta este reprezentantul unor cercuri ale lumii interlope.”, a mai declarat ex-directorul SIS.

În cadrul emisiunii fostul director interimar al SIS-ului a mai spus că statul Republica Moldova are suficiente forțe pentru a menține situația sub control.

http://nationalfm.md/dediu-usatii-are-relatii-cu-serviciile-speciale-ale-federatiei-ruse/

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author