Parlamentul European a votat raportul Critic privind implementarea Acordului de Asociere cu UE

Parlamentul European a votat acum câteva momente cu 396 voturi pro și 76 împotrivă, raportul privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul, elaborat de europarlamentarul Petras Austrevicius este unul critic față de evoluția proceselor democratice din Republica Moldova. În special sunt menționate modificarea sistemului electoral în pofida recomandărilor instituțiilor europene și anularea rezultatelor scrutinului municipal de la începutul lunii iunie. Potrivit raportului, Rep. Moldova este capturată de interese oligarhice cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra parlamentului, guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
14 noiembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc

Dmitrii Ciubașenco – „Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc”. Sub pretextul de „asociere cu UE”, „integrare europeană” și „democrație”, se maschează bandiții care disprețuiesc toate aceste presupuse „principii și valori”, și sunt gata să facă orice pentru a-și menține regimul mafiot. În societatea moldovenească, se crede că oamenii nu pot influența în nici un fel puterea și politica statului, și că toate aceste ceremonii „democratice” sub forma „alegerilor”, „libertății de exprimare” și a „drepturilor omului” sunt pur și simplu cinice. Unii cred că politica din Moldova a degenerat în fraudă, manipulare și haos, prin urmare, este mai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
25 august 2018

Ex-director SIS: Usatîi are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse

Partidele politice au dreptul la exprimarea publică a opiniilor proprii, însă formațiunile politice nu ar trebui să transforme acest drept în acțiuni de schimbare violentă a bazelor regimului constituțional al țării. Declarația aparține ex-directorului interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu la emisiunea Politice Publice de la Național FM.

Cu câteva zile înainte de alegeri, se discută tot mai mult despre securitatea Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a convocat astăzi Consiliul Superior de Securitate, unde s-a discutat despre posibilele provocări de după alegerile din 30 noiembrie.

Tot astăzi, la emisiunea Politici Publice de la Național FM, ex-directorul interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu a declarat că mai multe partide politice de pe scena politică a Republicii Moldova nu cunosc legea cu privire la contracararea activității extremiste.

„Conform Constituției, conform actelor normative ale Republicii Moldova, fiecare persoană, fiecare partid sau formațiune politică are dreptul la opinie. Chiar dacă este o opinie diferită de cea a altor persoane, dar aceasta este doar exprimată, fără a purcede la acțiuni violente sau extremiste, atunci nimeni nu poate fi tras la răspundere”, a declarat Valentin Dediu.

Ex-directorul interimar al SIS-ului a mai menționat că orice partid politic are dreptul să-și exprime opiniile, însă fără ca acestea să degenereze în acțiuni violente. Dediu a spus că pe scena politică din țară sunt persoane care ar avea legături cu forțele speciale ale Federației Ruse.

„Usatîi este o persoană parașutată în Republica Moldova și eu vă spun asta în cunoștință de cauză. Eu nu presupun, dar știu cu siguranță dintr-o discuție personală( n.r. cu Renato Usatîi) că acesta are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Ba mai mult, acesta este reprezentantul unor cercuri ale lumii interlope.”, a mai declarat ex-directorul SIS.

În cadrul emisiunii fostul director interimar al SIS-ului a mai spus că statul Republica Moldova are suficiente forțe pentru a menține situația sub control.

http://nationalfm.md/dediu-usatii-are-relatii-cu-serviciile-speciale-ale-federatiei-ruse/

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author