Cum câștigăm alegerile?

Expertul economic Dumitru Alaiba pe blogul său scrie  cum câștigăm alegerile: „Nu sunt adeptul tranzițiilor violente de putere. Sunt adeptul tranzițiilor de putere exclusiv democratice, prin alegeri. Până în 2016 Moldova, de când există ca și țară, a avut un record absolut de a asigura tranziția puterii exclusiv prin alegeri. Chiar și în 2009, tot prin alegeri Voronin a fost dat jos. În 2016, Partidul Democrat a luat prima dată puterea ocolind alegerile. În esență, a fost prima tranziție a puterii fără alegeri. De atunci, nu avem democrație, dar multor din noi le-a luat alți doi ani jumate ca să

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 decembrie 2018

Preşedintele RM intenţionează să creeze o structură paramilitară

Igor Dodon, actualul președinte, care a suferit cinci suspendări umilitoare, a anunțat că nu va tolera a șasea oară. Potrivit lui Dodon, în ultimele zile, el a primit câteva mii de apeluri care au cerut crearea unei mișcări populare – așa-numita „gardă prezidențială”. Dodon a spus acest lucru vineri, în aerul canalului NTV Moldova, controlat de el în legătură cu posibila demitere a acestuia. „Președintele parlamentului amenință să mă înlăture în fiecare zi, așa că oamenii mă cer deja să creez o mișcare populară. Și vreau să spun că există o mare probabilitate ca în viitorul apropiat să susțin această

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 decembrie 2018

Sondaj IRI: Patru partide ar intra în momentul de față în Parlament

Rezultatele  sondajului  de opinie dat de IRI demonstreaza ca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în Parlament: Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Democrat (PD), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Potrivit sondajului efectuat deInternational Republican Institute (IRI) în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, pe un eșantion de 1,503 respondenți,  pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 32 la sută. PD, PAS și Platforma DA cu câte 12%. Totodată, este de menționat și faptul că, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul Șor ar acumula câte

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 noiembrie 2018

Ex-director SIS: Usatîi are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse

Partidele politice au dreptul la exprimarea publică a opiniilor proprii, însă formațiunile politice nu ar trebui să transforme acest drept în acțiuni de schimbare violentă a bazelor regimului constituțional al țării. Declarația aparține ex-directorului interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu la emisiunea Politice Publice de la Național FM.

Cu câteva zile înainte de alegeri, se discută tot mai mult despre securitatea Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a convocat astăzi Consiliul Superior de Securitate, unde s-a discutat despre posibilele provocări de după alegerile din 30 noiembrie.

Tot astăzi, la emisiunea Politici Publice de la Național FM, ex-directorul interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu a declarat că mai multe partide politice de pe scena politică a Republicii Moldova nu cunosc legea cu privire la contracararea activității extremiste.

„Conform Constituției, conform actelor normative ale Republicii Moldova, fiecare persoană, fiecare partid sau formațiune politică are dreptul la opinie. Chiar dacă este o opinie diferită de cea a altor persoane, dar aceasta este doar exprimată, fără a purcede la acțiuni violente sau extremiste, atunci nimeni nu poate fi tras la răspundere”, a declarat Valentin Dediu.

Ex-directorul interimar al SIS-ului a mai menționat că orice partid politic are dreptul să-și exprime opiniile, însă fără ca acestea să degenereze în acțiuni violente. Dediu a spus că pe scena politică din țară sunt persoane care ar avea legături cu forțele speciale ale Federației Ruse.

„Usatîi este o persoană parașutată în Republica Moldova și eu vă spun asta în cunoștință de cauză. Eu nu presupun, dar știu cu siguranță dintr-o discuție personală( n.r. cu Renato Usatîi) că acesta are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Ba mai mult, acesta este reprezentantul unor cercuri ale lumii interlope.”, a mai declarat ex-directorul SIS.

În cadrul emisiunii fostul director interimar al SIS-ului a mai spus că statul Republica Moldova are suficiente forțe pentru a menține situația sub control.

http://nationalfm.md/dediu-usatii-are-relatii-cu-serviciile-speciale-ale-federatiei-ruse/

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author