Întâlnirea cu diaspora în cadrul programului „Offline 3”

Astăzi are loc cel de-a 3-a întâlnire cu diaspora în cadrul evenimentului „Offline 3”. Evenimentul este organizat de comunitatea Adoptă un Vot în parteneriat cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, cu contribuția Ambasadei Regatului Olandei la București și The Black Sea Trust al German Marshall Fund of USA. Evenimentul a fost deschis de Camelia Vasilov, membru al echipei de organizare „Adoptă un Vot”. În discursul inaugural a declarat „Cei prezenți astăzi la acest eveniment sunt oameni de soluții. Nu poate oligarhia să gândească atât, cât putem gândi noi. Avem mințile ascuțite și expertiza necesară pentru a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
18 august 2018

Cinci tineri suspectați de tâlhării, jafuri și alte infracțiuni au fost arestaţi

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, despre care oamenii legii anunță că sunt membri ai unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri, furturi de safeuri și terminale de plată pe teritoriul țării, precum și tentative de spargere a filialei Victoriabank din localitatea Costești, raionul Ialoveni au fost reținuți și arestați pe un termen de 30 de zile. Suspecţii, dintre care doi au fost anterior judecați pentru infracțiuni patrimoniale, sunt din Strășeni, Leova, Cantemir și Comrat. Fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigatori sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
8 august 2018

Ambasadorul SUA l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge pachetul de legi privind noua politică fiscală

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit. Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a șefului statului, cei doi oficiali au discutat despre situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane. Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat, și va afecta climatul de afaceri din țara noastră. James Pettit l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
7 august 2018

Ex-director SIS: Usatîi are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse

Partidele politice au dreptul la exprimarea publică a opiniilor proprii, însă formațiunile politice nu ar trebui să transforme acest drept în acțiuni de schimbare violentă a bazelor regimului constituțional al țării. Declarația aparține ex-directorului interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu la emisiunea Politice Publice de la Național FM.

Cu câteva zile înainte de alegeri, se discută tot mai mult despre securitatea Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a convocat astăzi Consiliul Superior de Securitate, unde s-a discutat despre posibilele provocări de după alegerile din 30 noiembrie.

Tot astăzi, la emisiunea Politici Publice de la Național FM, ex-directorul interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu a declarat că mai multe partide politice de pe scena politică a Republicii Moldova nu cunosc legea cu privire la contracararea activității extremiste.

„Conform Constituției, conform actelor normative ale Republicii Moldova, fiecare persoană, fiecare partid sau formațiune politică are dreptul la opinie. Chiar dacă este o opinie diferită de cea a altor persoane, dar aceasta este doar exprimată, fără a purcede la acțiuni violente sau extremiste, atunci nimeni nu poate fi tras la răspundere”, a declarat Valentin Dediu.

Ex-directorul interimar al SIS-ului a mai menționat că orice partid politic are dreptul să-și exprime opiniile, însă fără ca acestea să degenereze în acțiuni violente. Dediu a spus că pe scena politică din țară sunt persoane care ar avea legături cu forțele speciale ale Federației Ruse.

„Usatîi este o persoană parașutată în Republica Moldova și eu vă spun asta în cunoștință de cauză. Eu nu presupun, dar știu cu siguranță dintr-o discuție personală( n.r. cu Renato Usatîi) că acesta are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Ba mai mult, acesta este reprezentantul unor cercuri ale lumii interlope.”, a mai declarat ex-directorul SIS.

În cadrul emisiunii fostul director interimar al SIS-ului a mai spus că statul Republica Moldova are suficiente forțe pentru a menține situația sub control.

http://nationalfm.md/dediu-usatii-are-relatii-cu-serviciile-speciale-ale-federatiei-ruse/

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author