CEC a stabilit data turului II de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău

În cadrul ședinței de astăzi, 23 mai 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 3 iunie curent desfăşurarea turului II de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău. Alegătorii vor avea de ales între doi candidaţi, care au obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin: Ceban Ion din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”- 91.575 voturi sau 40,53 %. Năstase Andrei din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” – 71.803 voturi sau 31,78 %. Tot astăzi, CEC a examinat rapoartele financiare ale concurenților electorali din campania electorală a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 mai 2018
Foto simbol

IGP a făcut precizări referitor la accidentul unde o fetiță a fost tamponată de o mașină a poliției

În urma publicării unor informații în mass-media, precum că o fetiță a fost tamponată de o mașină a poliției, Inspectoratul General al Poliției vine cu precizare pe marginea acestui caz. La data de 19 mai, în jurul orei 11:36, în mun. Chişinău, str.A. Bernardazzi , un automobil de model Dacia Logan, cu un echipaj al Poliției Capitalei, care se deplasa la o chemare cu girofarul inclus, a tamponat o minoră de 8 ani care traversa strada neregulamentar împreună cu mama sa. Ulterior fetița a fost transportată la spital de către un alt echipaj al poliţiei, iar spitalizarea nu a fost

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
22 mai 2018

Renato Usatîi ar putea să revină în Moldova

Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, ar putea reveni în Moldova, în cazul în care, prin decizia instanţei de judecată, va fi anulat mandatul de arest pe numele său. Declaraţia a fost făcută de avocatul Anatol Istrati în cadrul unei emisiuni de la BTV.   El a menţionat că, în octombrie 2016, au fost reţinute 5 persoane, pe motiv că ar fi avut legături cu dosarul lui Gherman Gorbunţov, dar astăzi toţi sunt în libertate. Avocatul crede că aceasta e o dovadă că dosarul a fost unul fabricat şi e politic. Istrati a adăugat că fabricarea unui dosar motivat politic l-a determinat

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 mai 2018

Ex-director SIS: Usatîi are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse

Partidele politice au dreptul la exprimarea publică a opiniilor proprii, însă formațiunile politice nu ar trebui să transforme acest drept în acțiuni de schimbare violentă a bazelor regimului constituțional al țării. Declarația aparține ex-directorului interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu la emisiunea Politice Publice de la Național FM.

Cu câteva zile înainte de alegeri, se discută tot mai mult despre securitatea Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a convocat astăzi Consiliul Superior de Securitate, unde s-a discutat despre posibilele provocări de după alegerile din 30 noiembrie.

Tot astăzi, la emisiunea Politici Publice de la Național FM, ex-directorul interimar al Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu a declarat că mai multe partide politice de pe scena politică a Republicii Moldova nu cunosc legea cu privire la contracararea activității extremiste.

„Conform Constituției, conform actelor normative ale Republicii Moldova, fiecare persoană, fiecare partid sau formațiune politică are dreptul la opinie. Chiar dacă este o opinie diferită de cea a altor persoane, dar aceasta este doar exprimată, fără a purcede la acțiuni violente sau extremiste, atunci nimeni nu poate fi tras la răspundere”, a declarat Valentin Dediu.

Ex-directorul interimar al SIS-ului a mai menționat că orice partid politic are dreptul să-și exprime opiniile, însă fără ca acestea să degenereze în acțiuni violente. Dediu a spus că pe scena politică din țară sunt persoane care ar avea legături cu forțele speciale ale Federației Ruse.

„Usatîi este o persoană parașutată în Republica Moldova și eu vă spun asta în cunoștință de cauză. Eu nu presupun, dar știu cu siguranță dintr-o discuție personală( n.r. cu Renato Usatîi) că acesta are relații cu serviciile speciale ale Federației Ruse. Ba mai mult, acesta este reprezentantul unor cercuri ale lumii interlope.”, a mai declarat ex-directorul SIS.

În cadrul emisiunii fostul director interimar al SIS-ului a mai spus că statul Republica Moldova are suficiente forțe pentru a menține situația sub control.

http://nationalfm.md/dediu-usatii-are-relatii-cu-serviciile-speciale-ale-federatiei-ruse/

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author