Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Noi dezvaluiri despre planurile organizaţiilor subversive in Moldova

un film despre planurile organizaţiilor extremiste pentru destabilizarea situaţiei după alegerile din 30 noiembrie a apărut astăzi pe internet. De această dată, protagoniştii sunt socialistul Igor Dodon, activistul Pavel Grigorciuk, dar şi câțiva cetăţeni ruşi şi ucraineni, care au fost reţinuţi, săptămâna trecută, de către Procuratura Generală şi SIS.

În filmul intitulat „Cine se ocupă de importul extremismului în Moldova?”, apar şi cetăţenii ruşi Victor Şapinov, coordonatorul mişcării antifasciste “Borotiba”, în traducere din limba ucraineană „Lupta”, şi Maxim Firsov. Celor doi le-ar reveni rolul de a crea în Moldova mai multe structuri care ar desfășura mitinguri, flash-moburi şi ar împărţi pliante în stradă.

Una dintre organizaţiile create de ei este „Forumul Social al Moldovei”, condus de Pavel Grigorciuk, unul dintre liderii mişcării extremiste „Antifa”.

„Pavel Grigorciuk, plătit lunar cu 1000 de dolari, a îndeplinit toate indicaţiile lui Firsov şi Şapinov. Anume Grigorciuk a organizat şi a favorizat acţiunile cetăţenilor străini pe teritoriul Moldovei„, potrivit AMV.

Şi participanţii la acţiunile organizate de această structură erau plătiţi. Responsabil de remunerare era Pavel Grigorciuk.

Iată metodele pe care intenţionau să le aplice pentru destabilizarea situaţiei din ţară:

„Să repetăm scenariul ucrainean. Trebuie să găsim un duşman intern şi să radicalizăm o anumită situaţie legată fie de Transnistria, Găgăuzia sau de protestele fermierilor”

De asemenea, videoclipul arată că membrii asociaţiei “Borotiba” au participat la manifestaţii din Ucraina, dar şi la cele organizate de Partidul Socialiştilor, Igor Dodon.

Victor Șapinov, Maxim Firsov şi alți trei cetăţeni ruşi şi ucraineni au fost expulzaţi din Moldova. Iar moldovenii suspectaţi de implicare în acțiuni extremiste, inclusiv Pavel Grigorciuk, sunt cercetaţi în libertate.

 SURSA:

http://www.publika.md

http://www.youtube.com/watch?v=hoER8KCiXqc&feature=youtu.be

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author