Rezultatele de monitorizare a regimului liberalizat de vize UE cu RM

În primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize se arată că nu există nicio legătură directă între acordarea liberei circulații și reușita reformelor în țările vizate. Chiar dacă UE a avut speranțe în legătură cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru a asigura un angajament mai puternic pentru lupta împotriva corupției și a crimei organizate în țările din cadrul Parteneriatului Estic, UE recunoaște acum că aceste speranțe nu au devenit realitate. Deși există cerințe formale pentru liberalizarea circulației, care includ măsuri de combatere a corupției și a spălării banilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 ianuarie 2018

Parlamentul a votat candidatura noului Director al SIS. Vitalie Pîrlog își va exercita mandatul următorii 5 ani

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) are un nou şef. Parlamentarii au susţinut candidatura lui Vitalie Pîrlog, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan. Noul director SIS a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului. Vitalie Pîrlog îşi va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani, în conformitate cu legislația în vigoare. Anterior, în perioada 2001 şi 2006 Vitalie Pârlog a reprezentat Guvernul la CEDO, iar în septembrie 2006 a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Ultima funcție deținută a fost cea de președintele Comisiei de control a dosarelor la INTERPOL   Distribuie

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 decembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

Noi dezvaluiri despre planurile organizaţiilor subversive in Moldova

un film despre planurile organizaţiilor extremiste pentru destabilizarea situaţiei după alegerile din 30 noiembrie a apărut astăzi pe internet. De această dată, protagoniştii sunt socialistul Igor Dodon, activistul Pavel Grigorciuk, dar şi câțiva cetăţeni ruşi şi ucraineni, care au fost reţinuţi, săptămâna trecută, de către Procuratura Generală şi SIS.

În filmul intitulat „Cine se ocupă de importul extremismului în Moldova?”, apar şi cetăţenii ruşi Victor Şapinov, coordonatorul mişcării antifasciste “Borotiba”, în traducere din limba ucraineană „Lupta”, şi Maxim Firsov. Celor doi le-ar reveni rolul de a crea în Moldova mai multe structuri care ar desfășura mitinguri, flash-moburi şi ar împărţi pliante în stradă.

Una dintre organizaţiile create de ei este „Forumul Social al Moldovei”, condus de Pavel Grigorciuk, unul dintre liderii mişcării extremiste „Antifa”.

„Pavel Grigorciuk, plătit lunar cu 1000 de dolari, a îndeplinit toate indicaţiile lui Firsov şi Şapinov. Anume Grigorciuk a organizat şi a favorizat acţiunile cetăţenilor străini pe teritoriul Moldovei„, potrivit AMV.

Şi participanţii la acţiunile organizate de această structură erau plătiţi. Responsabil de remunerare era Pavel Grigorciuk.

Iată metodele pe care intenţionau să le aplice pentru destabilizarea situaţiei din ţară:

„Să repetăm scenariul ucrainean. Trebuie să găsim un duşman intern şi să radicalizăm o anumită situaţie legată fie de Transnistria, Găgăuzia sau de protestele fermierilor”

De asemenea, videoclipul arată că membrii asociaţiei “Borotiba” au participat la manifestaţii din Ucraina, dar şi la cele organizate de Partidul Socialiştilor, Igor Dodon.

Victor Șapinov, Maxim Firsov şi alți trei cetăţeni ruşi şi ucraineni au fost expulzaţi din Moldova. Iar moldovenii suspectaţi de implicare în acțiuni extremiste, inclusiv Pavel Grigorciuk, sunt cercetaţi în libertate.

 SURSA:

http://www.publika.md

http://www.youtube.com/watch?v=hoER8KCiXqc&feature=youtu.be

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author