Un singur candidat, desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Lidia Chireoglo este învingătoarea

Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului, desfăşurat, astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce, unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac,  s-a retras din concurs, în această dimineaţă.    Astfel, la interviu au fost admiși Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 aprilie 2018

De 3 ani Promo-LEX este urmărit penal de către KGB-ul „rmn”

La 17 aprilie 2015, KGB-ul din or. Tiraspol a dispus inițierea urmăririi penale în privința membrilor Asociației Promo-LEX, unde acestora le-a fost interzis accesul în regiune. Au urmat numeroase apeluri ale unor organizații și rețele internaționale, care au condamnat practica de intimidare și obstrucționare a activității Asociației Promo-LEX și au cerut actorilor relevanți intervenția pentru asigurarea condițiilor optime pentru activitatea Asociației Promo-LEX în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. La 29 ianuarie 2016 cazul Asociației Promo-LEX a fost discutat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. La 24 iunie 2016, participanții la Conferința Organizațiilor Neguvernamentale Internaționale din cadrul Consiliului Europei au adoptat o

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 aprilie 2018

Asociația Promo-LEX a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională

Promo-LEX cere Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională în legătură cu publicarea recentă a mesajelor care instigă la ură și violență împotriva unioniștilor. Pe data de 9 aprilie 2018, pe pagina ”Unionizmul Trece Patria Ramîne” de pe Facebook, a fost publicată o postare care conține o imagine simbolică cu o persoană care atârnă pe un ștreang și pe care este plasată inscripția ”UNIREA”. Imaginea este însoțită de o descriere în limba rusă, potrivit căreia același lucru – spânzurătoarea – îi așteaptă pe ”fasciștii unioniști” după alegerile parlamentare. Postarea a generat peste 700 de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 aprilie 2018

Noi dezvaluiri despre planurile organizaţiilor subversive in Moldova

un film despre planurile organizaţiilor extremiste pentru destabilizarea situaţiei după alegerile din 30 noiembrie a apărut astăzi pe internet. De această dată, protagoniştii sunt socialistul Igor Dodon, activistul Pavel Grigorciuk, dar şi câțiva cetăţeni ruşi şi ucraineni, care au fost reţinuţi, săptămâna trecută, de către Procuratura Generală şi SIS.

În filmul intitulat „Cine se ocupă de importul extremismului în Moldova?”, apar şi cetăţenii ruşi Victor Şapinov, coordonatorul mişcării antifasciste “Borotiba”, în traducere din limba ucraineană „Lupta”, şi Maxim Firsov. Celor doi le-ar reveni rolul de a crea în Moldova mai multe structuri care ar desfășura mitinguri, flash-moburi şi ar împărţi pliante în stradă.

Una dintre organizaţiile create de ei este „Forumul Social al Moldovei”, condus de Pavel Grigorciuk, unul dintre liderii mişcării extremiste „Antifa”.

„Pavel Grigorciuk, plătit lunar cu 1000 de dolari, a îndeplinit toate indicaţiile lui Firsov şi Şapinov. Anume Grigorciuk a organizat şi a favorizat acţiunile cetăţenilor străini pe teritoriul Moldovei„, potrivit AMV.

Şi participanţii la acţiunile organizate de această structură erau plătiţi. Responsabil de remunerare era Pavel Grigorciuk.

Iată metodele pe care intenţionau să le aplice pentru destabilizarea situaţiei din ţară:

„Să repetăm scenariul ucrainean. Trebuie să găsim un duşman intern şi să radicalizăm o anumită situaţie legată fie de Transnistria, Găgăuzia sau de protestele fermierilor”

De asemenea, videoclipul arată că membrii asociaţiei “Borotiba” au participat la manifestaţii din Ucraina, dar şi la cele organizate de Partidul Socialiştilor, Igor Dodon.

Victor Șapinov, Maxim Firsov şi alți trei cetăţeni ruşi şi ucraineni au fost expulzaţi din Moldova. Iar moldovenii suspectaţi de implicare în acțiuni extremiste, inclusiv Pavel Grigorciuk, sunt cercetaţi în libertate.

 SURSA:

http://www.publika.md

http://www.youtube.com/watch?v=hoER8KCiXqc&feature=youtu.be

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author