Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Noi dezvaluiri despre planurile organizaţiilor subversive in Moldova

un film despre planurile organizaţiilor extremiste pentru destabilizarea situaţiei după alegerile din 30 noiembrie a apărut astăzi pe internet. De această dată, protagoniştii sunt socialistul Igor Dodon, activistul Pavel Grigorciuk, dar şi câțiva cetăţeni ruşi şi ucraineni, care au fost reţinuţi, săptămâna trecută, de către Procuratura Generală şi SIS.

În filmul intitulat „Cine se ocupă de importul extremismului în Moldova?”, apar şi cetăţenii ruşi Victor Şapinov, coordonatorul mişcării antifasciste “Borotiba”, în traducere din limba ucraineană „Lupta”, şi Maxim Firsov. Celor doi le-ar reveni rolul de a crea în Moldova mai multe structuri care ar desfășura mitinguri, flash-moburi şi ar împărţi pliante în stradă.

Una dintre organizaţiile create de ei este „Forumul Social al Moldovei”, condus de Pavel Grigorciuk, unul dintre liderii mişcării extremiste „Antifa”.

„Pavel Grigorciuk, plătit lunar cu 1000 de dolari, a îndeplinit toate indicaţiile lui Firsov şi Şapinov. Anume Grigorciuk a organizat şi a favorizat acţiunile cetăţenilor străini pe teritoriul Moldovei„, potrivit AMV.

Şi participanţii la acţiunile organizate de această structură erau plătiţi. Responsabil de remunerare era Pavel Grigorciuk.

Iată metodele pe care intenţionau să le aplice pentru destabilizarea situaţiei din ţară:

„Să repetăm scenariul ucrainean. Trebuie să găsim un duşman intern şi să radicalizăm o anumită situaţie legată fie de Transnistria, Găgăuzia sau de protestele fermierilor”

De asemenea, videoclipul arată că membrii asociaţiei “Borotiba” au participat la manifestaţii din Ucraina, dar şi la cele organizate de Partidul Socialiştilor, Igor Dodon.

Victor Șapinov, Maxim Firsov şi alți trei cetăţeni ruşi şi ucraineni au fost expulzaţi din Moldova. Iar moldovenii suspectaţi de implicare în acțiuni extremiste, inclusiv Pavel Grigorciuk, sunt cercetaţi în libertate.

 SURSA:

http://www.publika.md

http://www.youtube.com/watch?v=hoER8KCiXqc&feature=youtu.be

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author