Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Moldova expulzează SPIONI RUȘI pe bandă rulantă: TREI în DOUĂ zile!

După ce duminică fusese reținut pe Aeroportul din Chișinău și expulzat un strateg al Kremlinului, luni, alți doi agenți ruși, ofițeri ai FSB (fostul KGB) au fost și ei expulzați din Republica Moldova.

Doi cetățeneni ruși, presupuși agenți ai servicului secret rus FSB (fostul KGB) au fost declarați indezirabili luni dimineața, la ieșirea din țară, pe Aeroportul Chișinău, scrie site-ul Deschide md. Cei doi sunt suspectați de sprijinirea acțiunilor separatiste în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, Andrei Medvedev și Dmitrii Galkin s-au aflat în Basarabia în perioada 9-13 octombrie, pentru a participa, în calitate de „experți”, la o masă rotundă cu tema „Aspecte economice ale integrării euroasiatice a Republicii Moldova”.

Andrei Medvedev, absolvent al Şcolii Superioare a KGB de la Moscova, a activat în cadrul Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse, fiind detaşat în diferite misiuni în regiunea Caucazului de Nord şi Asia. Medvedev este fondatorul Centrului „Politcontakt”, specializat în elaborarea şi implementare unor strategii secesionist-subversive pe teritoriul Republicii Moldova şi Ucrainei.

3 medvedev

Același Medvedev a vizitat în repetate rânduri Basarabia, mai ales în perioada pregătirii „Referendumului” din Găgăuzia și a demarării acestuia, mai scrie sursa citată.

Dmitrii Galkin   este membru fondator al organizaţiei radicale „Frontul de Stângă” din Federația Rusă.

Amentim că Duminică 13 octombrie, Poliția de Frontieră, în colaborare cu Serviciul de Informații și Securitate, l-au reținut duminică, tot pe Aeroportul din Chișinău, pe Vasili Kașirin, colaborator superior al Institutului Rusesc de Cercetări Strategice, iar de un an, acesta conduce și Centrul informațional Nistru-Prut al IRCS. Acesta a fost declarat indezirabil și expulzat.

 

kashirin

 

 

Tot duminica  pe  Internet a apărut un filmuleţ anonim în care este dezvăluită activitatea de spionaj a lui Vasili Kașirin

În replicpă Vasily Kashirin pe pagina sa din FB (https://www.facebook.com/vasily.kashirin.9) a declarat următoarele:  „Nu ma-ţi lăsat să vin la Chișinău – vom zbura direct la Tiraspol”.

kas1

 

Sursa

http://www.evz.ro/chisinaul-expulzeaza-spioni-rusi-pe-banda-rulanta-trei-bucati-in-doua-zile.html

http://deschide.md/ro/news/politic/6273/EXCLUSIV–Doi-AGEN%C8%9AI-ai-Moscovei-declara%C8%9Bi-INDEZIRABILI-%C3%AEn-RMoldova.htm

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author