Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Tinerii Moldovei: Socialiștii vor sa îşi bată joc de simbolurile naţionale şi mizează pe crearea de tensiuni

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI denunță provocările lansate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și de liderul acestei formațiuni, Igor Dodon, care insistă să organizeze o manifestație contra valorilor și principiilor europene în aceeași zi și același interval orar cu evenimentul Marșul Tricolorului.

Partidul Socialiștilor mizează pe crearea unor tensiuni și a unor false dezbateri în rândul populației, în pragul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din toamnă, în vederea obținerii unui scor electoral care i-ar asigura accederea în Parlament.

,,Este inadmisibil ca spațiul în care părinții și bunicii noștri și-au dobândit libertatea și  independența să fie invadat de exponenții unui regim de factură totalitară, antidemocratică, antiumană. Piața Marii Adunări Naționale este piața celor mulți care au luptat pentru identitatea națională, pentru limba română, pentru tricolor și istorie”, a declarat Dinu Plîngău, președintele Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

Marșul Tricolorului, eveniment care va marca finalul campaniei ,,Tricolorul Unității Naționale” și în cadrul căruia va fi desfășurat cel mai amplu steag, de 300 de metri lungime, pe întreg bulevardul Ștefan cel Mare, urma să pornească din scuarul Academiei de Științe a Moldovei, însă Partidul Socialiștilor a rezervat scuarul pentru toată luna septembrie, cenzurând astfel orice inițiativă civică în spațiul public. În această situație, Marșul Tricolorului va avea loc duminică, 14 septembrie, la ora 14:00, cu plecare din fața Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă”.

Organizatorii marșului, TINERII MOLDOVEI, vor manifesta pașnic pentru simbolul rezistenței neamului și vor marca dragostea de patrie cu demnitate, în ciuda tuturor încercărilor unei opoziții pregătite să obțină puterea politică pentru a readuce Republica Moldova în pragul falimentului social, economic, politic și identitar.

Sursa: VoxPublika

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author