Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Un mercenar din Moldova în vârstă de 20 de ani a fost ucis în Siria

În ciuda faptului că serviciile speciale din Federația Rusă au luat măsuri pentru a preveni publicarea numelor mercenarilor care au luptat în Siria din cadrul companiei privată militară „Wagner” și a curățat paginile lor de pe rețelele de socializare, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) informează că deține informații despre 80 de mercenari, care au murit în noapte de 7-8 februarie după ce coaliția condusă de SUA s-a ciocnit cu forțele pro-guvernamentale din provincia siriană Deir ez-Zor. Serviciul ucrainean de Securitate a publicat deja numele a 41 de mercenari, printre care se numără și un moldovean care a decedat în Siria.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 septembrie 2018

Tinerii Moldovei: Socialiștii vor sa îşi bată joc de simbolurile naţionale şi mizează pe crearea de tensiuni

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI denunță provocările lansate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și de liderul acestei formațiuni, Igor Dodon, care insistă să organizeze o manifestație contra valorilor și principiilor europene în aceeași zi și același interval orar cu evenimentul Marșul Tricolorului.

Partidul Socialiștilor mizează pe crearea unor tensiuni și a unor false dezbateri în rândul populației, în pragul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din toamnă, în vederea obținerii unui scor electoral care i-ar asigura accederea în Parlament.

,,Este inadmisibil ca spațiul în care părinții și bunicii noștri și-au dobândit libertatea și  independența să fie invadat de exponenții unui regim de factură totalitară, antidemocratică, antiumană. Piața Marii Adunări Naționale este piața celor mulți care au luptat pentru identitatea națională, pentru limba română, pentru tricolor și istorie”, a declarat Dinu Plîngău, președintele Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

Marșul Tricolorului, eveniment care va marca finalul campaniei ,,Tricolorul Unității Naționale” și în cadrul căruia va fi desfășurat cel mai amplu steag, de 300 de metri lungime, pe întreg bulevardul Ștefan cel Mare, urma să pornească din scuarul Academiei de Științe a Moldovei, însă Partidul Socialiștilor a rezervat scuarul pentru toată luna septembrie, cenzurând astfel orice inițiativă civică în spațiul public. În această situație, Marșul Tricolorului va avea loc duminică, 14 septembrie, la ora 14:00, cu plecare din fața Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă”.

Organizatorii marșului, TINERII MOLDOVEI, vor manifesta pașnic pentru simbolul rezistenței neamului și vor marca dragostea de patrie cu demnitate, în ciuda tuturor încercărilor unei opoziții pregătite să obțină puterea politică pentru a readuce Republica Moldova în pragul falimentului social, economic, politic și identitar.

Sursa: VoxPublika

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author