Rezultatele de monitorizare a regimului liberalizat de vize UE cu RM

În primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize se arată că nu există nicio legătură directă între acordarea liberei circulații și reușita reformelor în țările vizate. Chiar dacă UE a avut speranțe în legătură cu acordarea regimului liberalizat de vize pentru a asigura un angajament mai puternic pentru lupta împotriva corupției și a crimei organizate în țările din cadrul Parteneriatului Estic, UE recunoaște acum că aceste speranțe nu au devenit realitate. Deși există cerințe formale pentru liberalizarea circulației, care includ măsuri de combatere a corupției și a spălării banilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 ianuarie 2018

Parlamentul a votat candidatura noului Director al SIS. Vitalie Pîrlog își va exercita mandatul următorii 5 ani

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) are un nou şef. Parlamentarii au susţinut candidatura lui Vitalie Pîrlog, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan. Noul director SIS a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului. Vitalie Pîrlog îşi va exercita mandatul pe o perioadă de cinci ani, în conformitate cu legislația în vigoare. Anterior, în perioada 2001 şi 2006 Vitalie Pârlog a reprezentat Guvernul la CEDO, iar în septembrie 2006 a fost numit în funcția de ministru al Justiției. Ultima funcție deținută a fost cea de președintele Comisiei de control a dosarelor la INTERPOL   Distribuie

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 decembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

Tinerii Moldovei: Socialiștii vor sa îşi bată joc de simbolurile naţionale şi mizează pe crearea de tensiuni

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI denunță provocările lansate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și de liderul acestei formațiuni, Igor Dodon, care insistă să organizeze o manifestație contra valorilor și principiilor europene în aceeași zi și același interval orar cu evenimentul Marșul Tricolorului.

Partidul Socialiștilor mizează pe crearea unor tensiuni și a unor false dezbateri în rândul populației, în pragul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din toamnă, în vederea obținerii unui scor electoral care i-ar asigura accederea în Parlament.

,,Este inadmisibil ca spațiul în care părinții și bunicii noștri și-au dobândit libertatea și  independența să fie invadat de exponenții unui regim de factură totalitară, antidemocratică, antiumană. Piața Marii Adunări Naționale este piața celor mulți care au luptat pentru identitatea națională, pentru limba română, pentru tricolor și istorie”, a declarat Dinu Plîngău, președintele Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

Marșul Tricolorului, eveniment care va marca finalul campaniei ,,Tricolorul Unității Naționale” și în cadrul căruia va fi desfășurat cel mai amplu steag, de 300 de metri lungime, pe întreg bulevardul Ștefan cel Mare, urma să pornească din scuarul Academiei de Științe a Moldovei, însă Partidul Socialiștilor a rezervat scuarul pentru toată luna septembrie, cenzurând astfel orice inițiativă civică în spațiul public. În această situație, Marșul Tricolorului va avea loc duminică, 14 septembrie, la ora 14:00, cu plecare din fața Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă”.

Organizatorii marșului, TINERII MOLDOVEI, vor manifesta pașnic pentru simbolul rezistenței neamului și vor marca dragostea de patrie cu demnitate, în ciuda tuturor încercărilor unei opoziții pregătite să obțină puterea politică pentru a readuce Republica Moldova în pragul falimentului social, economic, politic și identitar.

Sursa: VoxPublika

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author