Cum câștigăm alegerile?

Expertul economic Dumitru Alaiba pe blogul său scrie  cum câștigăm alegerile: „Nu sunt adeptul tranzițiilor violente de putere. Sunt adeptul tranzițiilor de putere exclusiv democratice, prin alegeri. Până în 2016 Moldova, de când există ca și țară, a avut un record absolut de a asigura tranziția puterii exclusiv prin alegeri. Chiar și în 2009, tot prin alegeri Voronin a fost dat jos. În 2016, Partidul Democrat a luat prima dată puterea ocolind alegerile. În esență, a fost prima tranziție a puterii fără alegeri. De atunci, nu avem democrație, dar multor din noi le-a luat alți doi ani jumate ca să

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 decembrie 2018

Preşedintele RM intenţionează să creeze o structură paramilitară

Igor Dodon, actualul președinte, care a suferit cinci suspendări umilitoare, a anunțat că nu va tolera a șasea oară. Potrivit lui Dodon, în ultimele zile, el a primit câteva mii de apeluri care au cerut crearea unei mișcări populare – așa-numita „gardă prezidențială”. Dodon a spus acest lucru vineri, în aerul canalului NTV Moldova, controlat de el în legătură cu posibila demitere a acestuia. „Președintele parlamentului amenință să mă înlăture în fiecare zi, așa că oamenii mă cer deja să creez o mișcare populară. Și vreau să spun că există o mare probabilitate ca în viitorul apropiat să susțin această

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 decembrie 2018

Sondaj IRI: Patru partide ar intra în momentul de față în Parlament

Rezultatele  sondajului  de opinie dat de IRI demonstreaza ca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în Parlament: Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Democrat (PD), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Potrivit sondajului efectuat deInternational Republican Institute (IRI) în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, pe un eșantion de 1,503 respondenți,  pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 32 la sută. PD, PAS și Platforma DA cu câte 12%. Totodată, este de menționat și faptul că, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul Șor ar acumula câte

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 noiembrie 2018

SCRISOARE DESCHISĂ către SIS, MAI și PG // Cetățenii sunt AMENINȚAȚI de ORGANIZAȚII NEO-NAZISTE

Societatea civilă bate alarma. Potrivit Asociației ”Hyde Park”, în Republica Moldova există la moment cel puțin șapte organizații neo-naziste care reprezintă un pericol eminent pentru cetățeni. În acest sens, a fost înaintată o scrisoare deschisă Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului de Interne, dar și Procuraturii Generale, comunică  www.curaj.net.

În petiție sunt expuse unele ilegalități comise de către , un grup de tineri,  care se prezintă în mai multe feluri: ”Scutul Social”,  ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova”,  ”Moldova protiv”.  În video plasate pe rețelele de socializare   activiștii grupelor nominalizare din motivul urii ideologice  sechestrează, umilează,  hărțuiește sexual și aplică forța fizică unor persoane.

Totodată, în clipurile video promovate de ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova” persistă imaginile ce prezintă simbolica ilegală nazistă, dar și mesajele ce incitau la omucidere.

Astfel, activiștii pentru drepturile omului afirmă că deși a fost sesizată, poliția nu se grăbește să își facă treaba, iar procuratura chiar a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale privind un caz similar.

Prin scrisoarea deschisă, societatea civilă cere organelor de Stat să își facă datoria constituțională, iar șefilor instituțiilor de forță să se pronunțe public vis a vis de problema expansiunii și a agresivității așa numitelor organizații neo-naziste din Moldova. 

Sursa:  http://www.curaj.net/?p=113344

 

 

 

   :

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author