CEC a stabilit data turului II de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău

În cadrul ședinței de astăzi, 23 mai 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 3 iunie curent desfăşurarea turului II de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău. Alegătorii vor avea de ales între doi candidaţi, care au obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin: Ceban Ion din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”- 91.575 voturi sau 40,53 %. Năstase Andrei din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” – 71.803 voturi sau 31,78 %. Tot astăzi, CEC a examinat rapoartele financiare ale concurenților electorali din campania electorală a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 mai 2018
Foto simbol

IGP a făcut precizări referitor la accidentul unde o fetiță a fost tamponată de o mașină a poliției

În urma publicării unor informații în mass-media, precum că o fetiță a fost tamponată de o mașină a poliției, Inspectoratul General al Poliției vine cu precizare pe marginea acestui caz. La data de 19 mai, în jurul orei 11:36, în mun. Chişinău, str.A. Bernardazzi , un automobil de model Dacia Logan, cu un echipaj al Poliției Capitalei, care se deplasa la o chemare cu girofarul inclus, a tamponat o minoră de 8 ani care traversa strada neregulamentar împreună cu mama sa. Ulterior fetița a fost transportată la spital de către un alt echipaj al poliţiei, iar spitalizarea nu a fost

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
22 mai 2018

Renato Usatîi ar putea să revină în Moldova

Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, ar putea reveni în Moldova, în cazul în care, prin decizia instanţei de judecată, va fi anulat mandatul de arest pe numele său. Declaraţia a fost făcută de avocatul Anatol Istrati în cadrul unei emisiuni de la BTV.   El a menţionat că, în octombrie 2016, au fost reţinute 5 persoane, pe motiv că ar fi avut legături cu dosarul lui Gherman Gorbunţov, dar astăzi toţi sunt în libertate. Avocatul crede că aceasta e o dovadă că dosarul a fost unul fabricat şi e politic. Istrati a adăugat că fabricarea unui dosar motivat politic l-a determinat

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 mai 2018

SCRISOARE DESCHISĂ către SIS, MAI și PG // Cetățenii sunt AMENINȚAȚI de ORGANIZAȚII NEO-NAZISTE

Societatea civilă bate alarma. Potrivit Asociației ”Hyde Park”, în Republica Moldova există la moment cel puțin șapte organizații neo-naziste care reprezintă un pericol eminent pentru cetățeni. În acest sens, a fost înaintată o scrisoare deschisă Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului de Interne, dar și Procuraturii Generale, comunică  www.curaj.net.

În petiție sunt expuse unele ilegalități comise de către , un grup de tineri,  care se prezintă în mai multe feluri: ”Scutul Social”,  ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova”,  ”Moldova protiv”.  În video plasate pe rețelele de socializare   activiștii grupelor nominalizare din motivul urii ideologice  sechestrează, umilează,  hărțuiește sexual și aplică forța fizică unor persoane.

Totodată, în clipurile video promovate de ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova” persistă imaginile ce prezintă simbolica ilegală nazistă, dar și mesajele ce incitau la omucidere.

Astfel, activiștii pentru drepturile omului afirmă că deși a fost sesizată, poliția nu se grăbește să își facă treaba, iar procuratura chiar a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale privind un caz similar.

Prin scrisoarea deschisă, societatea civilă cere organelor de Stat să își facă datoria constituțională, iar șefilor instituțiilor de forță să se pronunțe public vis a vis de problema expansiunii și a agresivității așa numitelor organizații neo-naziste din Moldova. 

Sursa:  http://www.curaj.net/?p=113344

 

 

 

   :

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author