Întâlnirea cu diaspora în cadrul programului „Offline 3”

Astăzi are loc cel de-a 3-a întâlnire cu diaspora în cadrul evenimentului „Offline 3”. Evenimentul este organizat de comunitatea Adoptă un Vot în parteneriat cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, cu contribuția Ambasadei Regatului Olandei la București și The Black Sea Trust al German Marshall Fund of USA. Evenimentul a fost deschis de Camelia Vasilov, membru al echipei de organizare „Adoptă un Vot”. În discursul inaugural a declarat „Cei prezenți astăzi la acest eveniment sunt oameni de soluții. Nu poate oligarhia să gândească atât, cât putem gândi noi. Avem mințile ascuțite și expertiza necesară pentru a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
18 august 2018

Cinci tineri suspectați de tâlhării, jafuri și alte infracțiuni au fost arestaţi

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, despre care oamenii legii anunță că sunt membri ai unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri, furturi de safeuri și terminale de plată pe teritoriul țării, precum și tentative de spargere a filialei Victoriabank din localitatea Costești, raionul Ialoveni au fost reținuți și arestați pe un termen de 30 de zile. Suspecţii, dintre care doi au fost anterior judecați pentru infracțiuni patrimoniale, sunt din Strășeni, Leova, Cantemir și Comrat. Fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigatori sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
8 august 2018

Ambasadorul SUA l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge pachetul de legi privind noua politică fiscală

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit. Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a șefului statului, cei doi oficiali au discutat despre situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane. Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat, și va afecta climatul de afaceri din țara noastră. James Pettit l-a îndemnat pe Dodon să nu promulge

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
7 august 2018

SCRISOARE DESCHISĂ către SIS, MAI și PG // Cetățenii sunt AMENINȚAȚI de ORGANIZAȚII NEO-NAZISTE

Societatea civilă bate alarma. Potrivit Asociației ”Hyde Park”, în Republica Moldova există la moment cel puțin șapte organizații neo-naziste care reprezintă un pericol eminent pentru cetățeni. În acest sens, a fost înaintată o scrisoare deschisă Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului de Interne, dar și Procuraturii Generale, comunică  www.curaj.net.

În petiție sunt expuse unele ilegalități comise de către , un grup de tineri,  care se prezintă în mai multe feluri: ”Scutul Social”,  ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova”,  ”Moldova protiv”.  În video plasate pe rețelele de socializare   activiștii grupelor nominalizare din motivul urii ideologice  sechestrează, umilează,  hărțuiește sexual și aplică forța fizică unor persoane.

Totodată, în clipurile video promovate de ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova” persistă imaginile ce prezintă simbolica ilegală nazistă, dar și mesajele ce incitau la omucidere.

Astfel, activiștii pentru drepturile omului afirmă că deși a fost sesizată, poliția nu se grăbește să își facă treaba, iar procuratura chiar a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale privind un caz similar.

Prin scrisoarea deschisă, societatea civilă cere organelor de Stat să își facă datoria constituțională, iar șefilor instituțiilor de forță să se pronunțe public vis a vis de problema expansiunii și a agresivității așa numitelor organizații neo-naziste din Moldova. 

Sursa:  http://www.curaj.net/?p=113344

 

 

 

   :

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author