Parlamentul European a votat raportul Critic privind implementarea Acordului de Asociere cu UE

Parlamentul European a votat acum câteva momente cu 396 voturi pro și 76 împotrivă, raportul privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul, elaborat de europarlamentarul Petras Austrevicius este unul critic față de evoluția proceselor democratice din Republica Moldova. În special sunt menționate modificarea sistemului electoral în pofida recomandărilor instituțiilor europene și anularea rezultatelor scrutinului municipal de la începutul lunii iunie. Potrivit raportului, Rep. Moldova este capturată de interese oligarhice cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra parlamentului, guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
14 noiembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc

Dmitrii Ciubașenco – „Nerecunoașterea alegerilor poate fi o decizie fatală pentru Plahotniuc”. Sub pretextul de „asociere cu UE”, „integrare europeană” și „democrație”, se maschează bandiții care disprețuiesc toate aceste presupuse „principii și valori”, și sunt gata să facă orice pentru a-și menține regimul mafiot. În societatea moldovenească, se crede că oamenii nu pot influența în nici un fel puterea și politica statului, și că toate aceste ceremonii „democratice” sub forma „alegerilor”, „libertății de exprimare” și a „drepturilor omului” sunt pur și simplu cinice. Unii cred că politica din Moldova a degenerat în fraudă, manipulare și haos, prin urmare, este mai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
25 august 2018

SCRISOARE DESCHISĂ către SIS, MAI și PG // Cetățenii sunt AMENINȚAȚI de ORGANIZAȚII NEO-NAZISTE

Societatea civilă bate alarma. Potrivit Asociației ”Hyde Park”, în Republica Moldova există la moment cel puțin șapte organizații neo-naziste care reprezintă un pericol eminent pentru cetățeni. În acest sens, a fost înaintată o scrisoare deschisă Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului de Interne, dar și Procuraturii Generale, comunică  www.curaj.net.

În petiție sunt expuse unele ilegalități comise de către , un grup de tineri,  care se prezintă în mai multe feluri: ”Scutul Social”,  ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova”,  ”Moldova protiv”.  În video plasate pe rețelele de socializare   activiștii grupelor nominalizare din motivul urii ideologice  sechestrează, umilează,  hărțuiește sexual și aplică forța fizică unor persoane.

Totodată, în clipurile video promovate de ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova” persistă imaginile ce prezintă simbolica ilegală nazistă, dar și mesajele ce incitau la omucidere.

Astfel, activiștii pentru drepturile omului afirmă că deși a fost sesizată, poliția nu se grăbește să își facă treaba, iar procuratura chiar a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale privind un caz similar.

Prin scrisoarea deschisă, societatea civilă cere organelor de Stat să își facă datoria constituțională, iar șefilor instituțiilor de forță să se pronunțe public vis a vis de problema expansiunii și a agresivității așa numitelor organizații neo-naziste din Moldova. 

Sursa:  http://www.curaj.net/?p=113344

 

 

 

   :

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author