Fără râul Nistru, Moldova ar putea deveni un deșert

Problema construcției pe râul Nistru a Hidrocentralei de la Dnestrovsk a reușit să unească forțele de opoziție (PLDM, PCRM, PSRM și PL). Acestea au cerut în plenul Parlamentului desfășurarea audierilor parlamentare pentru a fi chemat un responsabil de la Guvern ca să explice ce se întâmplă pe râul Nistru. Însă propunerea de a introduce subiectul la ordinea zilei nu a fost susținută de plenul Parlamentului. Această propunere a fost votată doar de 43 de deputați. „Sunt foarte multe lucruri necunoscute, și dacă într-adevăr sunt aceste negocieri interguvernamentale, este foarte bine ca Parlamentul să cunoască multe despre ele”, a declarat deputatul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
22 februarie 2018

Parlamentul European a examinat persecuția avocaților din Moldova, Azerbaidjan, Ucraina, Rusia și Kazahstan

              La 20 februarie 2018 a avut loc un eveniment pe tema persecuției și protecției avocaților la sediul Parlamentului European din Bruxelles. Evenimentul a fost găzduit de deputații europeni în parteneriat cu Fundația Open Dialog.                La eveniment a participat Ana Ursachi, avocata cunoscută pentru apărarea drepturilor omului în Moldova, fondatoarea mișcării civice „#NuMaTem”, împreună cu un grup de europarlamentari, reprezentanții Fundației Open Dialog și apărătorii pentru drepturile omului din Azerbaidjan și Kazahstan care la moment sunt refugiați pentru persecutări politice.                Avocata a declarat că în cadrul acestui eveniment fost abordată problema avocaților

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 februarie 2018

Mihail Saakaşvili din nou reținut în Ucraina

Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, devenit lider de opoziţie în Ucraina, a fost reținut luni la Kiev de persoane necunoscute, a declarat purtătorul său de cuvânt. Conform acestuia, indivizi neidentificaţi care purtau costume verzi de camuflaj şi aveau feţele acoperite cu măşti l-au luat cu forţa pe Saakaşvili. Acesta a mai declarat că răpitorii ar putea fi membri ai unei unităţi speciale a serviciului de protecţie a frontierei, dar nu a oferit detalii. Pe pagina de Facebook a fostului președinte georgian a fost postat un filmuleț cu reținerea acestuia. Din imaginile video se poate de observat că Mihail Saakasvili a

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 februarie 2018

SCRISOARE DESCHISĂ către SIS, MAI și PG // Cetățenii sunt AMENINȚAȚI de ORGANIZAȚII NEO-NAZISTE

Societatea civilă bate alarma. Potrivit Asociației ”Hyde Park”, în Republica Moldova există la moment cel puțin șapte organizații neo-naziste care reprezintă un pericol eminent pentru cetățeni. În acest sens, a fost înaintată o scrisoare deschisă Serviciului de Informații și Securitate, Ministerului de Interne, dar și Procuraturii Generale, comunică  www.curaj.net.

În petiție sunt expuse unele ilegalități comise de către , un grup de tineri,  care se prezintă în mai multe feluri: ”Scutul Social”,  ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova”,  ”Moldova protiv”.  În video plasate pe rețelele de socializare   activiștii grupelor nominalizare din motivul urii ideologice  sechestrează, umilează,  hărțuiește sexual și aplică forța fizică unor persoane.

Totodată, în clipurile video promovate de ”Okkupay pedofileai”, ”Restruct”, ”Noua Legiune” sau ”Russkii legion Moldova” persistă imaginile ce prezintă simbolica ilegală nazistă, dar și mesajele ce incitau la omucidere.

Astfel, activiștii pentru drepturile omului afirmă că deși a fost sesizată, poliția nu se grăbește să își facă treaba, iar procuratura chiar a emis o ordonanță de neîncepere a urmăririi penale privind un caz similar.

Prin scrisoarea deschisă, societatea civilă cere organelor de Stat să își facă datoria constituțională, iar șefilor instituțiilor de forță să se pronunțe public vis a vis de problema expansiunii și a agresivității așa numitelor organizații neo-naziste din Moldova. 

Sursa:  http://www.curaj.net/?p=113344

 

 

 

   :

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author