Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Sondaje de opinie publică

CBS Axa, Institutul de Politici Publice și Ziarul «Panorama»  au prezentat astăzi 12 august rezultatele unui nou sondaj de opinie publică.

Conform datelor procesate dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare concurenții elctorali ar avea următoarele rezultate:

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova cca – 21%;

Partidul Liberal Democrat  cca – 13%;

Partidul Liberal – 6%;

Partidul Democrat din Moldova – 6,5%;

Partidul Nostru (Renato Usatîi) – 6%;

Pentru Partidul Socialiștilor sunt de acord să voteze – 3,3%;  Mișcarea «Antimafia» – 0,8%.

Celelalte partide câștigă mai puțin de jumătate de procent.

Totodată, 7,6% dintre respondenți au declarat că nu au intenția de a vota, 31,7% nu știu pe cine să voteze, 2,2% nu au răspuns la întrebare.

 Redacția IDO preczează că în perioada 7 – 27 iunie curent de către „The Gallup Organization”, care este subordonată Institutului Internaţional Republican (www,iri.org) a realizat un sondaj de opinie publică „Moldovans Wary of Russia; Blame Yanukovych for Ukraine Crisis” la care au  participat 1 200 de rezidenţi permanenţi din R. Moldova (cu excepţia Transnistriei).

Rezultatele   sondajuli  de opinie realizat   de către Institutul Internaţional Republican (IRI) sunt următoarele:

Politicianul care se bucură de cea mai mare încredere în R. Moldova este premierul Iurie Leancă (22%), urmat de liderul comuniştilor Vladimir Voronin (21%) şi de liderul liberal-democrat Vlad Filat (17%). Pe locurile patru şi cinci în topul încrederii din partea populaţiei sînt democratul Marian Lupu şi liberalul Dorin Chirtoacă. În coada clasamentului se situează başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal cu 1%. Totuşi, aproape 25% din participanţii la sondaj au spus că nu au încredere în niciun politician sau persoană publică din R. Moldova.

Întrebaţi pentru cine ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, majoritatea a răspuns că ar alege Partidul Comuniştilor (25%). Acesta este urmat în răspunsuri de Partidul Liberal Democrat din Moldova (18%), Partidul Democrat (10%), Partidul Liberal (8%) şi cel al Socialiştilor (3%).

O pătrime dintre respondenţi sînt, totuşi, indecişi sau nu au vrut să răspundă. Totodată, 77% din respondenţi au declarat că vor ieşi la vot în următoarele alegeri parlamentare, în timp ce 4% au spus că nu vor participa la alegeri.

Cei mai mulţi participanţi la sondaj consideră că cel mai important partener economic al R. Moldova este Rusia (60%), urmată de Uniunea Europeană (51%), Ucraina (32%), România (31%) şi SUA (24%). Pe de altă parte, oamenii cred că Rusia reprezintă o reală ameninţare politică pentru R. Moldova (29%), în timp ce Uniunea Europeană ar fi mai puţin periculoasă (14%).

SURSA:

http://pan.md/news/V-parlament-Moldovi-prohodyat-5-partiy—Opros-CBX-AXA/51350

http://unimedia.info/stiri/sondaj-pcrm—21–pldm—12-7–pd—6-5–pl—6–pn—6-80544.html

http://deschide.md/ro/news/politic/4054/CBS-Axa-%C3%8EL-BAG%C4%82-pe-Usat%C3%A2i-%C3%AEn-Parlament.htm

http://www.iri.org/news-events-press-center/news/iri-moldova-poll-moldovans-wary-russia-blame-yanukovych-ukraine-crisis

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author