Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Bilanțul activității Parlamentului RM

În  perioada ianuarie – iulie, 2014 Parlamentul RM a avut 39 de ședințe în plen, și au fost înaintate circa 317 de proiecte de acte legislative.

În total, au fost 182 de acte adoptate, dintre care 149 de legi și 33 de hotărâri. Printre acestea se numără și adoptarea codului educației sau cel al transporturilor rutiere.

igor-cormanÎn ceea ce privește prezența deputaților, în plenul celor 39 de ședințe parlamentare, fracțiunea Partidului Comuniștilor a înregistrat cele mai multe absențe, 124 la număr. Aceasta este urmată de fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova cu 72 de absențe, și fracțiunea Partidului Liberal cu 58 de absențe. Cei mai harnici s-au dovedit a fi deputații din fracțiunea Partidului Democrat, ei au în total 37 de absențe. Deputații neafiliați, au acumulat împreună 53 de lipse.

Totodată, în sesiunea de primăvară 2014, au avut loc 252 de ședințe a comisiilor parlamentare. Cele mai multe, 32 la număr, le-a avut Comisia Economie, Buget și Finanțe.

Sesiunea de primăvară 2014 s-a încheiat, astăzi, 31 iulie. Deputații urmează să își reia activitatea în organele de lucru al Parlamentului pe data de 5 septembrie 2014.

Totodată, Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  anunță că va organiza Ziua ușilor deschise pe 27 august. Inițiativa aparține Președintelui Parlamentului Igor Corman. 

De Ziua Independenței, vizitatorii vor face turul clădirii renovate a Parlamentului, având acces liber în sala de ședințe, sala de conferințe și în spațiile renovate. Asistați de funcționari ai Parlamentului, grupurile de vizitatori vor fi informați despre activitatea parlamentară și procesul legislativ. 

Potrivit programului, vizitatorii vor putea admira o expoziție de documente de arhivă și publicații ale Parlamentului. De asemenea, va fi organizată o ședință foto cu conducerea Parlamentului și cu deputații prezenți la eveniment. Cu ocazia Zilei ușilor deschise, vizitatorii vor avea posibilitatea să lase mesaje pentru deputați în Cartea de sugestii și să-și exprime așteptările în legătură cu activitatea Parlamentului. 

”Comunicarea dintre Parlament și cetățeni trebuie să devină mai strânsă, iar acest eveniment este o ocazie potrivită ca deputații să fie mai aproape de cei care i-au ales. Anul acesta, în februarie, a fost prima dată când am organizat Ziua ușilor deschise și ne-am bucurat că evenimentul a prezentat interes pentru oameni. Vrem ca Ziua ușilor deschise să devină o tradiție așteptată de public, pe care să o organizăm de două ori pe an, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare”, a menționat Președintele Parlamentului Igor Corman. 

http://www.parlament.md/Actualitate/Comunicatedepresa/tabid/90/ContentId/1840/Page/0/language/ro-RO/Default.aspx

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author