Persoana acuzată de omoruri în serie în stânga Nistrului a fost reținută în Federația Rusă

Victor Metlinschii, originar din stânga Nistrului, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut la Moscova pentru furt de biciclete. Ulterior acesta a povestit că, aflându-se la Tiraspol, a comis uciderea a șase femei. De asemenea, a mărturisit că a fost complice la uciderea unui tânăr din Federația Rusă. Acesta urmează a fi judecat în Federaţia Rusă. Vecinii acestuia au povestit detalii șocante despre viața sa din Tiraspol. Aceștia susțin că prima sa crimă Victor Metlinschii a săvârșit-o în copilărie împreună cu fratele său „în 2001, el și-a omorât prietenul, iar mama sa i-a ajutat să ascundă corpul neînsuflețit pe parcursul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
28 octombrie 2018

Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Bilanțul activității Parlamentului RM

În  perioada ianuarie – iulie, 2014 Parlamentul RM a avut 39 de ședințe în plen, și au fost înaintate circa 317 de proiecte de acte legislative.

În total, au fost 182 de acte adoptate, dintre care 149 de legi și 33 de hotărâri. Printre acestea se numără și adoptarea codului educației sau cel al transporturilor rutiere.

igor-cormanÎn ceea ce privește prezența deputaților, în plenul celor 39 de ședințe parlamentare, fracțiunea Partidului Comuniștilor a înregistrat cele mai multe absențe, 124 la număr. Aceasta este urmată de fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova cu 72 de absențe, și fracțiunea Partidului Liberal cu 58 de absențe. Cei mai harnici s-au dovedit a fi deputații din fracțiunea Partidului Democrat, ei au în total 37 de absențe. Deputații neafiliați, au acumulat împreună 53 de lipse.

Totodată, în sesiunea de primăvară 2014, au avut loc 252 de ședințe a comisiilor parlamentare. Cele mai multe, 32 la număr, le-a avut Comisia Economie, Buget și Finanțe.

Sesiunea de primăvară 2014 s-a încheiat, astăzi, 31 iulie. Deputații urmează să își reia activitatea în organele de lucru al Parlamentului pe data de 5 septembrie 2014.

Totodată, Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  anunță că va organiza Ziua ușilor deschise pe 27 august. Inițiativa aparține Președintelui Parlamentului Igor Corman. 

De Ziua Independenței, vizitatorii vor face turul clădirii renovate a Parlamentului, având acces liber în sala de ședințe, sala de conferințe și în spațiile renovate. Asistați de funcționari ai Parlamentului, grupurile de vizitatori vor fi informați despre activitatea parlamentară și procesul legislativ. 

Potrivit programului, vizitatorii vor putea admira o expoziție de documente de arhivă și publicații ale Parlamentului. De asemenea, va fi organizată o ședință foto cu conducerea Parlamentului și cu deputații prezenți la eveniment. Cu ocazia Zilei ușilor deschise, vizitatorii vor avea posibilitatea să lase mesaje pentru deputați în Cartea de sugestii și să-și exprime așteptările în legătură cu activitatea Parlamentului. 

”Comunicarea dintre Parlament și cetățeni trebuie să devină mai strânsă, iar acest eveniment este o ocazie potrivită ca deputații să fie mai aproape de cei care i-au ales. Anul acesta, în februarie, a fost prima dată când am organizat Ziua ușilor deschise și ne-am bucurat că evenimentul a prezentat interes pentru oameni. Vrem ca Ziua ușilor deschise să devină o tradiție așteptată de public, pe care să o organizăm de două ori pe an, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare”, a menționat Președintele Parlamentului Igor Corman. 

http://www.parlament.md/Actualitate/Comunicatedepresa/tabid/90/ContentId/1840/Page/0/language/ro-RO/Default.aspx

 

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author