Târgul merge…. funcţii şi scenarii

Conform datelor anonime prezentate de Telegram canal t.me/@romania_ru merg tratative intense în privinţa funcţiei de speaker al Parlamentului Republicii Moldova. Postul, desigur, este al doilea după Președinte, dar, după importanță uneori devine nu ultimul si chiar primul. Interesul Partidului Socialiştilor în obţinerea funcţiei de preşedinte al parlamentului este evidentă – anume speake-rul semnează decrete de promulgare a legilor sau de numire pe care Igor Dodon refuză să le semneze. Avînd o figură loială în funcţia de speaker, Dodon probabil, nu va putea fi umilit cum s-a întîmplat în timpul celor cinci suspendări din funcție, iar luînd în calcul că președintele

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
13 martie 2019

Se formeaza noua Coalitie de guvernare

La moment soarta majortății parlamentare este incertă. Reprezentanții Partidului Democrat și blocului ACUM spun că își reiterează declarațiile făcute anterior. PSRM spune că luni va anunța care vor fi acțiunile de mai departe ale formațiunii. Sergiu Litvinenco, reprezentantul blocului electoral ACUM DA PAS, susține că formațiunea își menține poziția de a nu negocia cu niciunul dintre cele trei partide care au acces în legislativ, referindu-se la PSRM, PDM și Partidul „Șor”. „Nu negociem în niciun fel cu Partidul Democrat pentru că ei nu sunt parteneri, scolul lor nu este să dezvolte țara, dar să se mențină la putere exclusiv”, a menționat

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
10 martie 2019

REZULTATELE FINALE alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019

Conform  TV8.md Curtea Constituțională a emis   hotărârea prin care a confirmat alegerile parlamentare care au avut loc pe 24 februarie. Prin decizia sa, CC aRM  a validat mandatele tuturor celor 101 deputați care au acces în noul legislativ.  După scrutin, pe circumscripția națională patru partide acced în noul Parlament. Primul este PSRM, care obținut 18 mandate de deputat, blocul ACUM – 14 mandate, PDM – 13 mandate, Partidul „Șor” – 5 mandate de deputat. Pe circumscripții uninomnale cele 51 de sunt împărțite în felul următor: 17 PSRM, 17 PDM, 12 ACUM, 2 Partidul „Șor”, 3candidați independenți. În acest sens rezumând alegerile din

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 martie 2019

Sistemul judecătoresc al RM duce lipsă de cadre

Sistemul judecătoresc duce lipsă de cadre. Din totalul de 488 de posturi de judecător aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv 15 în Transnistria, actualmente 64 de locuri sunt vacante, relatează UNIMEDIA cu referire la un comunicat CSM.

Potrivit instituției, de la începutul anului 2014, 42 de judecători au părăsit breasla, din variate motive. În aceiași perioadă, au fost numiți în funcție 25 de judecători noi, selectați și promovați în funcții după noile rigori ale sistemului de selecție și evaluare a cunoștințelor și aptitudinilor profesionale.

Dintre cei care au plecat din sistem, 30 de magistrați au depus cereri de demisie din proprie inițiativă. Alți patru magistrați au demisionat după reorganizarea sau dizolvarea instanţelor în care activau. Trei magistrați au fost eliberați din funcție după atingerea plafonului de vârstă, iar un alt magistrat a demisionat din proprie dorință, odată cu atingerea plafonului de vârstă.

Totodată, după evaluarea performanțelor, doi judecători au fost eliberaţi din funcţie pentru necorespunderea evidentă funcției deținute.

Făcând referire la motivele exodului judecătorilor, președintele CSM Victor Micu că o parte au plecat din cauza volumului mare de muncă sau a exigențelor impuse.

„Fenomenul plecărilor în masă ale judecătorilor din sistem este condiţionat şi de noile cerinţe prevăzute de Strategia de reformă a sectorului justiţiei, care sînt destul de dure. Mă refer aici la noul sistem de selecție și evaluare a judecătorilor, precum și la măsurile disciplinare mult mai drastice. Probabil, mulți au conştientizat că le va fi greu să facă faţă noilor rigori din domeniu, în pofida creșterii salariilor, dar și îmbunătățirii condițiilor generale de activitate din instanțe. Rămîn să activeze cei care doresc acest lucru şi se simt capabili să o facă”, a remarcat Micu.

sursa: Unimedia

http://unimedia.info/stiri/bilant-in-sistemul-judecatoresc-mai-multi-magistrati-pleaca-decat-vin-79804.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author