Persoana acuzată de omoruri în serie în stânga Nistrului a fost reținută în Federația Rusă

Victor Metlinschii, originar din stânga Nistrului, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut la Moscova pentru furt de biciclete. Ulterior acesta a povestit că, aflându-se la Tiraspol, a comis uciderea a șase femei. De asemenea, a mărturisit că a fost complice la uciderea unui tânăr din Federația Rusă. Acesta urmează a fi judecat în Federaţia Rusă. Vecinii acestuia au povestit detalii șocante despre viața sa din Tiraspol. Aceștia susțin că prima sa crimă Victor Metlinschii a săvârșit-o în copilărie împreună cu fratele său „în 2001, el și-a omorât prietenul, iar mama sa i-a ajutat să ascundă corpul neînsuflețit pe parcursul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
28 octombrie 2018

Consilierul lui Dodon a fost dat afară de la ședința Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu l-a alungat astăzi, de la ședința Legislativului, pe Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial al președintelui Igor Dodon, pe motiv că acesta ar fi făcut „atac la persoană” și ar fi încălcat astfel Regulamentul Parlamentului. „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”, i-a spus Candu lui Lebedinschi, afirmând că acesta este în Parlament pentru a reprezenta interesele Președinției, și nu pentru „a ataca pe cineva”. Lebedinschi luase cuvântul în cadrul discuțiilor care vizau o inițiativă a Partidului Liberal de a crea o comisie de anchetă în cazul expulzării ilegale a celor șapte profesori și manageri turci de la rețeaua

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
27 septembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Sistemul judecătoresc al RM duce lipsă de cadre

Sistemul judecătoresc duce lipsă de cadre. Din totalul de 488 de posturi de judecător aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii, inclusiv 15 în Transnistria, actualmente 64 de locuri sunt vacante, relatează UNIMEDIA cu referire la un comunicat CSM.

Potrivit instituției, de la începutul anului 2014, 42 de judecători au părăsit breasla, din variate motive. În aceiași perioadă, au fost numiți în funcție 25 de judecători noi, selectați și promovați în funcții după noile rigori ale sistemului de selecție și evaluare a cunoștințelor și aptitudinilor profesionale.

Dintre cei care au plecat din sistem, 30 de magistrați au depus cereri de demisie din proprie inițiativă. Alți patru magistrați au demisionat după reorganizarea sau dizolvarea instanţelor în care activau. Trei magistrați au fost eliberați din funcție după atingerea plafonului de vârstă, iar un alt magistrat a demisionat din proprie dorință, odată cu atingerea plafonului de vârstă.

Totodată, după evaluarea performanțelor, doi judecători au fost eliberaţi din funcţie pentru necorespunderea evidentă funcției deținute.

Făcând referire la motivele exodului judecătorilor, președintele CSM Victor Micu că o parte au plecat din cauza volumului mare de muncă sau a exigențelor impuse.

„Fenomenul plecărilor în masă ale judecătorilor din sistem este condiţionat şi de noile cerinţe prevăzute de Strategia de reformă a sectorului justiţiei, care sînt destul de dure. Mă refer aici la noul sistem de selecție și evaluare a judecătorilor, precum și la măsurile disciplinare mult mai drastice. Probabil, mulți au conştientizat că le va fi greu să facă faţă noilor rigori din domeniu, în pofida creșterii salariilor, dar și îmbunătățirii condițiilor generale de activitate din instanțe. Rămîn să activeze cei care doresc acest lucru şi se simt capabili să o facă”, a remarcat Micu.

sursa: Unimedia

http://unimedia.info/stiri/bilant-in-sistemul-judecatoresc-mai-multi-magistrati-pleaca-decat-vin-79804.html

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author