Ilan Șor a organizat miting împotriva PAS și PPDA

Mai multe persoane s-au adunat în această dimineață în Chișinău veniți din Orhei. Aceștia au fost aduși organizați cu mașini pentru a participa la un protest organizat de Partidul Șor în fața sediului PAS, Platformei DA, dar și a reprezentanței Consiliului Europei în Republica Moldova. Protestatarii au scandat mai mlte lozinci, printre care„Jos Maia Sandu” „Jos mâinile de pe magazinele sociale!, „Noi suntem poporul”. Ilan Șor este prezent alături de manifestanți la protest./ Distribuie articolul Нравится Lasa un comentariu comments

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 iulie 2018

„Nebriefing”-ul săptămânal tradițional al mișcării #Occupyguguta

Astăzi, comunitatea #occupyguguta a organizat al doilea „nebriefing” săptămânal tradițional. Redăm mai jos mesajul integral al briefing-ului de presă: „Astfel, continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Totuși, am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat (adică Partidul Democrat) și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare (probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
11 iulie 2018

Proiecție de film documentar despre Mișcarea Gezi Park organizat de OCCUPYGUGUȚĂ

Astăzi, grupul social „Occupy Guguță” va difuza un film documentar despre Mișcarea Gezi Park. Aceasta a început cu protestele la Istanbul, unde sute de persoane și-au exprimat nemulțumirea față de planul de defrișare a parcului Gezi. Protestele, care inițial erau față de reducerea suprafețelor verzi din parc, au devenit o acțiune îndreptată împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist. Inițial din acest grup au făcut parte circa 10 activiști. Peste 3 zile, deja zeci de mii de protestatari s-au alăturat acestei mișcări. În prima săptămână de protest, numărul protestatarilor a ajuns la 1 milion. Peste o lună, numărul oficial de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 iulie 2018

Discursurile conducerii de vârf a statului la memorialul Eternitate

Cu ocazia împlinirii a 69 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, conducerea de vârf a țării a adus un omagiu celor căzuți pe frontul de luptă. Evenimentul este sărbătorit tradiţional la Chişinău cu depuneri de flori şi discursuri la memorialul Eternitate.

La manifestația au participat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului Igor Corman şi prim-ministrul, Iurie Leancă.

În discursul ținut în fața celor adunați la Memorial, premierul Iurie Leancă a ținut să le mulțumească celor care au luptat pentru pace în cel de-al Doilea Război Mondial. „Al Doilea Război Mondial a fost una din cele mai mari tregedii care a afectat întreaga comunitate, o tragedie de la care noi trebuie să tragem învățăminte. Lecția pe care noi trebuie să o învățăm este prețul păcii”, a precizat Leancă.

Șeful Executivului își dorește ca sărbătoarea de astăzi să devină un motiv de speranță pentru a deosebi minciuna de adevăr.

„Trebuie să realizăm un adevăr simplu. Adevărații biruitori asupra fascismului sunt cei care transpun pacea în viața pe care o trăiesc, sunt cei care păstrează pacea. Curajul şi răbdarea, devotamentul şi dreptatea, credinţa faţă de patrie. Vă aducem un omagiu. Prin sacrificiu de care aţi dat dovadă, astăzi sunteţi exemple demne de urmat. Drepturile cetăţenilor se datorează domniilor voastre. Este bine ca să educăm tânăra generație în spiritul patriotismului. Veșnica memorie eroilor care astăzi nu mai sunt lângă noi, dar vor rămâne în inimile noastre”, a subliniat șeful Cabinetului de miniștri.

De asemenea, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a precizat că datoria celor aflați la putere este ca să facă tot ce le stă în puteri ca să nu repete greșelile care au fost făcute în trecut și să asigure pacea cetățenilor săi.

„Astăzi ne amintim de sacrifiiciile pe care le-au făcut acești eroi în trecut şi le mulţumim pentru aceasta în prezent. Este o zi care ne aminteşte cât de mult am pierdut. Ne închinăm cu recunoștință față de veteranii noștri. Ei au murit pentru ca noi să fim alături de familii, prieteni şi oameni la care ţinem. Astăzi suntem martorii escaladării violențelor din țara vecină. Datoria noastră este să facem tot ce ne stă în puteri ca să nu repetăm greşelile trecutului. Rănile războiului nu se vor vindeca niciodată”, a declarat Corman.

În contextul în care astăzi este sărbătorită și Ziua Europei, președintele țării, Nicolae Timofti le dorește tuturor cetățenilor Republicii Moldova un prezent și un viitor pașnic cu adevărat european.

„Sper ca din această tragedie a războiului să tragem cu toții învățăminte pentru a nu admite alte confruntări. Trebuie să le cinstim memoria celor care ne-au adus pacea. Consider nepotrivite din partea unor forțe politice să utilizeze clișee propagandistice în această zi. Noi nu am atacat niciodată, noi doar ne-am apărat casa, ogorul și familiile”, a conchis sursa.

Astăzi, de 9 mai, în ţară vor fi organizate mai multe manifestaţii în memoria veteranilor căzuţi în război.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author