7 foști angajați ai penitenciarului din Lipcani au evadat din sala de judecată înainte de condamnare

Cei 7 foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani, condamnați de Curtea de Apel pentru torturarea unui deținut Condamnați la închisoare, au fugit înainte de a fi încătușați. Înainte de pronunțarea sentinței, indivizii, între care și fostul șef al închisorii, au dispărut din sala de judecată și sunt de negăsit. Potrivit procurorilor, acum poliția este pe urmele lor, iar dacă vor fi reținuți, ei vor ajunge după gratii. Unul din avocații condamnaților susține că aceștia sunt nevinovați și că va ataca sentința Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție. Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, cei 7 angajați ai

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 noiembrie 2017

Fiecare al 3-lea moldovean consideră Parlamentul cea mai coruptă instituție din țară potrivit sondajului efectuat de Institutul Republican Internațional (IRI)

Studiul a fost efectuat din bani americani, pe un eșantion de 1500 de persoane și are o marjă de eroare de 2,5 la sută. Sondajul a fost comandat de Center for Insights in Survey Research, coordonat de Baltic Surveys\The Gallup Organization, realizat, pe teren, de Magenta Consultig si finantat USAID. 90% din respondenți spun că țara noastră este guvernata în interesul unui grup mic de persoane. Studiul scoate la iveala ca din 2004 încoace problema corupției frământă tot mai mulți cetățeni. Unde corupția este prezentă? Parlament – 30% Servicii publice – 22% Guvern – 10% Business – 9% Sistemul Judiciar – 9% Partide

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
9 noiembrie 2017

ex-Vicedirectorul CNA despre furtul miliardului

În perioada furtului miliardului, putea fi deblocată orice sumă de bani din instituțiile bancare fără ca Centrul Național Anticorupție să cunoască acest lucru. Aceasta datorită unei modificări la legislația anti-spălare de bani, aprobată în Parlament, care a fost activă aproximativ 1,5-2 ani, exact în perioada fraudei bancare. Declarația a fost făcută de către fostul vicedirector al Centrului, Cristina Țărnă, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN. Țărnă a mai declarat că inițiativa i-a aparținut unui „cetățean” cu interese mari în domeniul bancar. „Această persoană a fost consiliată de Mihail Gofman”, a mai punctat Țărnă. Potrivit ex-vicedirectorului,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
4 noiembrie 2017

Discursurile conducerii de vârf a statului la memorialul Eternitate

Cu ocazia împlinirii a 69 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, conducerea de vârf a țării a adus un omagiu celor căzuți pe frontul de luptă. Evenimentul este sărbătorit tradiţional la Chişinău cu depuneri de flori şi discursuri la memorialul Eternitate.

La manifestația au participat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului Igor Corman şi prim-ministrul, Iurie Leancă.

În discursul ținut în fața celor adunați la Memorial, premierul Iurie Leancă a ținut să le mulțumească celor care au luptat pentru pace în cel de-al Doilea Război Mondial. „Al Doilea Război Mondial a fost una din cele mai mari tregedii care a afectat întreaga comunitate, o tragedie de la care noi trebuie să tragem învățăminte. Lecția pe care noi trebuie să o învățăm este prețul păcii”, a precizat Leancă.

Șeful Executivului își dorește ca sărbătoarea de astăzi să devină un motiv de speranță pentru a deosebi minciuna de adevăr.

„Trebuie să realizăm un adevăr simplu. Adevărații biruitori asupra fascismului sunt cei care transpun pacea în viața pe care o trăiesc, sunt cei care păstrează pacea. Curajul şi răbdarea, devotamentul şi dreptatea, credinţa faţă de patrie. Vă aducem un omagiu. Prin sacrificiu de care aţi dat dovadă, astăzi sunteţi exemple demne de urmat. Drepturile cetăţenilor se datorează domniilor voastre. Este bine ca să educăm tânăra generație în spiritul patriotismului. Veșnica memorie eroilor care astăzi nu mai sunt lângă noi, dar vor rămâne în inimile noastre”, a subliniat șeful Cabinetului de miniștri.

De asemenea, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a precizat că datoria celor aflați la putere este ca să facă tot ce le stă în puteri ca să nu repete greșelile care au fost făcute în trecut și să asigure pacea cetățenilor săi.

„Astăzi ne amintim de sacrifiiciile pe care le-au făcut acești eroi în trecut şi le mulţumim pentru aceasta în prezent. Este o zi care ne aminteşte cât de mult am pierdut. Ne închinăm cu recunoștință față de veteranii noștri. Ei au murit pentru ca noi să fim alături de familii, prieteni şi oameni la care ţinem. Astăzi suntem martorii escaladării violențelor din țara vecină. Datoria noastră este să facem tot ce ne stă în puteri ca să nu repetăm greşelile trecutului. Rănile războiului nu se vor vindeca niciodată”, a declarat Corman.

În contextul în care astăzi este sărbătorită și Ziua Europei, președintele țării, Nicolae Timofti le dorește tuturor cetățenilor Republicii Moldova un prezent și un viitor pașnic cu adevărat european.

„Sper ca din această tragedie a războiului să tragem cu toții învățăminte pentru a nu admite alte confruntări. Trebuie să le cinstim memoria celor care ne-au adus pacea. Consider nepotrivite din partea unor forțe politice să utilizeze clișee propagandistice în această zi. Noi nu am atacat niciodată, noi doar ne-am apărat casa, ogorul și familiile”, a conchis sursa.

Astăzi, de 9 mai, în ţară vor fi organizate mai multe manifestaţii în memoria veteranilor căzuţi în război.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author