Aeroportul Internațional Chișinău a fost deszăpezit în totalitate și activează în regim normal

          Pista de decolare, peronul și căile de rulare de pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost deszăpezite în totalitate, iar traficul aerian se desfășoară în regim normal.           Inspectorii Autorității Aeronautice Civile au monitorizat lucrările de deszăpezire, care s-au efectuat pe parcursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pentru a se asigura că acestea se realizează în corespundere cu  standardele stabilite și asigură operarea în condiții de maximă siguranță.           Totodată, AAC a fost informată că Avia Invest este pregătită să intervină în orice moment pe Aeroportul

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
24 martie 2018

Raportul KROLL 2 a fost ridicat de către Procuratura Anticorupție de la BNM

          Procuratura Anticorupție a comunicat că Raportul KROLL a fost ridicat de la Banca Națională a Moldovei, în a doua jumătate a zilei de ieri (22 martie) în calitate de document în dosarul fraudei bancare. Acesta conține 150 de file, redactate în limba engleză.           La solicitarea Companiei KROLL, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a semnat o scrisoare de confidențialitate, ceea ce presupune nedivulgarea datelor și informațiilor conținute în acesta, fiind posibilă utilizarea Raportului doar în activitatea profesională a Procuraturii Anticorupție.           Totodată, Procuratura Anticorupție a solicitat Băncii Naționale

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

Ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere. Acum riscă până la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență

O femeie din Bălți a fost escortată la DGT Nord a CNA pentru a fi audiată într-un dosar de trafic de influență. Aceasta a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuită că ar fi pretins și primit bani pentru organizarea eliberării mai multor permise de conducere. Este vorba despre documentarea a cel puțin două cazuri, în care, potrivit celor doi denunțători, bănuita ar fi pretins și primit câte 500 de euro de la fiecare, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisele de conducere de categoria ”B”. La scurt timp, femeia ar fi

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
23 martie 2018

Discursurile conducerii de vârf a statului la memorialul Eternitate

Cu ocazia împlinirii a 69 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, conducerea de vârf a țării a adus un omagiu celor căzuți pe frontul de luptă. Evenimentul este sărbătorit tradiţional la Chişinău cu depuneri de flori şi discursuri la memorialul Eternitate.

La manifestația au participat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului Igor Corman şi prim-ministrul, Iurie Leancă.

În discursul ținut în fața celor adunați la Memorial, premierul Iurie Leancă a ținut să le mulțumească celor care au luptat pentru pace în cel de-al Doilea Război Mondial. „Al Doilea Război Mondial a fost una din cele mai mari tregedii care a afectat întreaga comunitate, o tragedie de la care noi trebuie să tragem învățăminte. Lecția pe care noi trebuie să o învățăm este prețul păcii”, a precizat Leancă.

Șeful Executivului își dorește ca sărbătoarea de astăzi să devină un motiv de speranță pentru a deosebi minciuna de adevăr.

„Trebuie să realizăm un adevăr simplu. Adevărații biruitori asupra fascismului sunt cei care transpun pacea în viața pe care o trăiesc, sunt cei care păstrează pacea. Curajul şi răbdarea, devotamentul şi dreptatea, credinţa faţă de patrie. Vă aducem un omagiu. Prin sacrificiu de care aţi dat dovadă, astăzi sunteţi exemple demne de urmat. Drepturile cetăţenilor se datorează domniilor voastre. Este bine ca să educăm tânăra generație în spiritul patriotismului. Veșnica memorie eroilor care astăzi nu mai sunt lângă noi, dar vor rămâne în inimile noastre”, a subliniat șeful Cabinetului de miniștri.

De asemenea, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a precizat că datoria celor aflați la putere este ca să facă tot ce le stă în puteri ca să nu repete greșelile care au fost făcute în trecut și să asigure pacea cetățenilor săi.

„Astăzi ne amintim de sacrifiiciile pe care le-au făcut acești eroi în trecut şi le mulţumim pentru aceasta în prezent. Este o zi care ne aminteşte cât de mult am pierdut. Ne închinăm cu recunoștință față de veteranii noștri. Ei au murit pentru ca noi să fim alături de familii, prieteni şi oameni la care ţinem. Astăzi suntem martorii escaladării violențelor din țara vecină. Datoria noastră este să facem tot ce ne stă în puteri ca să nu repetăm greşelile trecutului. Rănile războiului nu se vor vindeca niciodată”, a declarat Corman.

În contextul în care astăzi este sărbătorită și Ziua Europei, președintele țării, Nicolae Timofti le dorește tuturor cetățenilor Republicii Moldova un prezent și un viitor pașnic cu adevărat european.

„Sper ca din această tragedie a războiului să tragem cu toții învățăminte pentru a nu admite alte confruntări. Trebuie să le cinstim memoria celor care ne-au adus pacea. Consider nepotrivite din partea unor forțe politice să utilizeze clișee propagandistice în această zi. Noi nu am atacat niciodată, noi doar ne-am apărat casa, ogorul și familiile”, a conchis sursa.

Astăzi, de 9 mai, în ţară vor fi organizate mai multe manifestaţii în memoria veteranilor căzuţi în război.

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author