Cum câștigăm alegerile?

Expertul economic Dumitru Alaiba pe blogul său scrie  cum câștigăm alegerile: „Nu sunt adeptul tranzițiilor violente de putere. Sunt adeptul tranzițiilor de putere exclusiv democratice, prin alegeri. Până în 2016 Moldova, de când există ca și țară, a avut un record absolut de a asigura tranziția puterii exclusiv prin alegeri. Chiar și în 2009, tot prin alegeri Voronin a fost dat jos. În 2016, Partidul Democrat a luat prima dată puterea ocolind alegerile. În esență, a fost prima tranziție a puterii fără alegeri. De atunci, nu avem democrație, dar multor din noi le-a luat alți doi ani jumate ca să

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 decembrie 2018

Preşedintele RM intenţionează să creeze o structură paramilitară

Igor Dodon, actualul președinte, care a suferit cinci suspendări umilitoare, a anunțat că nu va tolera a șasea oară. Potrivit lui Dodon, în ultimele zile, el a primit câteva mii de apeluri care au cerut crearea unei mișcări populare – așa-numita „gardă prezidențială”. Dodon a spus acest lucru vineri, în aerul canalului NTV Moldova, controlat de el în legătură cu posibila demitere a acestuia. „Președintele parlamentului amenință să mă înlăture în fiecare zi, așa că oamenii mă cer deja să creez o mișcare populară. Și vreau să spun că există o mare probabilitate ca în viitorul apropiat să susțin această

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
15 decembrie 2018

Sondaj IRI: Patru partide ar intra în momentul de față în Parlament

Rezultatele  sondajului  de opinie dat de IRI demonstreaza ca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în Parlament: Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Democrat (PD), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Potrivit sondajului efectuat deInternational Republican Institute (IRI) în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, pe un eșantion de 1,503 respondenți,  pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 32 la sută. PD, PAS și Platforma DA cu câte 12%. Totodată, este de menționat și faptul că, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul Șor ar acumula câte

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 noiembrie 2018

Găgăuzia vizitată de o delegaţie parlamentară din Marea Britanie

La  22 martie 2014,  autonomia găgăuză a fost vizitată de către o delegaţie parlamentară din Marea Britanie, condusă de Lordul Dubs Alf . În componenţa delegaţiei au mai fost  John Vittingeyl şi Philip Davies, membri ai Parlamentului englez, Ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Philip Betson şi personalul ambasadei. 

Oaspeţii au fost primiţi în mod tradiţional cu pâine şi sare în faţa Comitetului Executiv al  Gagauziei, unde mai apoi ,a avut loc o întâlnire cu reprezentanţi ai autonomiei – Guvernatorul Găgăuziei d-l Mihail Formuzal, preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei d-l Dmitri Konstantinov, vice-guvernatorul d-l Nikolai Stoyanov, şeful Departamentului Educaţie d-na Vera Balova, seful direcţiei dezvoltare economica d-l Vitali Kyurkchu şi şeful administraţiei raionale Comrat d-l Ivan Sarî .

Guvernatorul  autonomiei a menţionat că e foarte bucuros să-i  primească  în Găgăuzia pe prietenii de mulţi ani , cu sprijinul cărora în regiune au fost puse în aplicare proiecte importante . ” Sunt sigur,că vizita dumneavoastră va fi un stimul pentru a consolida cooperarea noastră și de a implementa proiecte  și mai utile în Găgăuzia „.

Lordul Dubs , care este președinte al Grupului parlamentar All- Party pe Moldova a menţionat, că aceasta nu e prima lui  vizită în Găgăuzia  . ” Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă ,eu am fost aici  mai înainte și mă bucur că sunt din nou aici . Ne întîlnim deseori,deaceea, putem să ne numim prieteni buni . Vă mulţumim pentru că aţi invitat la pentru  discuţie  persoanele -cheie, ” – a menţionat  Lordul Dubs,adresîndu-se  guvernatorului .

În cadrul întâlnirii sau discutat perspectivele de cooperare , inclusiv în domeniul social .Conform programului , delegaţia  a vizitat Universitatea de Stat din Comrat și complexul memorial din Avdarma, r-nul Comrat .

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author