Sondaj IRI: Patru partide ar intra în momentul de față în Parlament

Rezultatele  sondajului  de opinie dat de IRI demonstreaza ca dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în Parlament: Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Democrat (PD), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Potrivit sondajului efectuat deInternational Republican Institute (IRI) în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, pe un eșantion de 1,503 respondenți,  pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 32 la sută. PD, PAS și Platforma DA cu câte 12%. Totodată, este de menționat și faptul că, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul Șor ar acumula câte

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 noiembrie 2018

Parlamentul European a votat raportul Critic privind implementarea Acordului de Asociere cu UE

Parlamentul European a votat acum câteva momente cu 396 voturi pro și 76 împotrivă, raportul privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul, elaborat de europarlamentarul Petras Austrevicius este unul critic față de evoluția proceselor democratice din Republica Moldova. În special sunt menționate modificarea sistemului electoral în pofida recomandărilor instituțiilor europene și anularea rezultatelor scrutinului municipal de la începutul lunii iunie. Potrivit raportului, Rep. Moldova este capturată de interese oligarhice cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra parlamentului, guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
14 noiembrie 2018

OrheiLandromat – caritate politică

Republica Moldova se confruntă de mult timp cu problema finanțării netransparente a partidelor politice. În contextul alegerilor parlamentare ce urmează în februarie 2019, putem anticipa noi cazuri de finanțare ilicită a activităților electorale, dat fiind interesul anumitor forțe politice să acapareze sau să mențină puterea în stat. În ultima perioadă se observă un nou fenomen, și anume tendința politicienilor de a-și afilia Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un instrument pentru finanțările netransparente pentru proiectele lor politice, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme. Majoritatea fundațiilor fac donații surprinse pe larg de camerele televiziunilor afiliate patronilor,

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
20 septembrie 2018

Găgăuzia vizitată de o delegaţie parlamentară din Marea Britanie

La  22 martie 2014,  autonomia găgăuză a fost vizitată de către o delegaţie parlamentară din Marea Britanie, condusă de Lordul Dubs Alf . În componenţa delegaţiei au mai fost  John Vittingeyl şi Philip Davies, membri ai Parlamentului englez, Ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Philip Betson şi personalul ambasadei. 

Oaspeţii au fost primiţi în mod tradiţional cu pâine şi sare în faţa Comitetului Executiv al  Gagauziei, unde mai apoi ,a avut loc o întâlnire cu reprezentanţi ai autonomiei – Guvernatorul Găgăuziei d-l Mihail Formuzal, preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei d-l Dmitri Konstantinov, vice-guvernatorul d-l Nikolai Stoyanov, şeful Departamentului Educaţie d-na Vera Balova, seful direcţiei dezvoltare economica d-l Vitali Kyurkchu şi şeful administraţiei raionale Comrat d-l Ivan Sarî .

Guvernatorul  autonomiei a menţionat că e foarte bucuros să-i  primească  în Găgăuzia pe prietenii de mulţi ani , cu sprijinul cărora în regiune au fost puse în aplicare proiecte importante . ” Sunt sigur,că vizita dumneavoastră va fi un stimul pentru a consolida cooperarea noastră și de a implementa proiecte  și mai utile în Găgăuzia „.

Lordul Dubs , care este președinte al Grupului parlamentar All- Party pe Moldova a menţionat, că aceasta nu e prima lui  vizită în Găgăuzia  . ” Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă ,eu am fost aici  mai înainte și mă bucur că sunt din nou aici . Ne întîlnim deseori,deaceea, putem să ne numim prieteni buni . Vă mulţumim pentru că aţi invitat la pentru  discuţie  persoanele -cheie, ” – a menţionat  Lordul Dubs,adresîndu-se  guvernatorului .

În cadrul întâlnirii sau discutat perspectivele de cooperare , inclusiv în domeniul social .Conform programului , delegaţia  a vizitat Universitatea de Stat din Comrat și complexul memorial din Avdarma, r-nul Comrat .

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author