Un singur candidat, desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Lidia Chireoglo este învingătoarea

Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului, desfăşurat, astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce, unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac,  s-a retras din concurs, în această dimineaţă.    Astfel, la interviu au fost admiși Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
21 aprilie 2018

De 3 ani Promo-LEX este urmărit penal de către KGB-ul „rmn”

La 17 aprilie 2015, KGB-ul din or. Tiraspol a dispus inițierea urmăririi penale în privința membrilor Asociației Promo-LEX, unde acestora le-a fost interzis accesul în regiune. Au urmat numeroase apeluri ale unor organizații și rețele internaționale, care au condamnat practica de intimidare și obstrucționare a activității Asociației Promo-LEX și au cerut actorilor relevanți intervenția pentru asigurarea condițiilor optime pentru activitatea Asociației Promo-LEX în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. La 29 ianuarie 2016 cazul Asociației Promo-LEX a fost discutat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. La 24 iunie 2016, participanții la Conferința Organizațiilor Neguvernamentale Internaționale din cadrul Consiliului Europei au adoptat o

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
17 aprilie 2018

Asociația Promo-LEX a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională

Promo-LEX cere Procuraturii Generale să investigheze acțiunile de ațâțare a vrajbei și de dezbinare națională în legătură cu publicarea recentă a mesajelor care instigă la ură și violență împotriva unioniștilor. Pe data de 9 aprilie 2018, pe pagina ”Unionizmul Trece Patria Ramîne” de pe Facebook, a fost publicată o postare care conține o imagine simbolică cu o persoană care atârnă pe un ștreang și pe care este plasată inscripția ”UNIREA”. Imaginea este însoțită de o descriere în limba rusă, potrivit căreia același lucru – spânzurătoarea – îi așteaptă pe ”fasciștii unioniști” după alegerile parlamentare. Postarea a generat peste 700 de

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
12 aprilie 2018

România sprijină stabilitatea Republicii Moldova

România nu are şi nu trebuie să aibă acţiuni proprii în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, pentru că România este ţară membră a Uniunii Europene, dar şi a NATO. Atunci când eşti într-un parteneriat, de fiecare dată te sfătuieşti şi te coordonezi şi cu partenerii europeni şi transatlantici„. Declaraţiile au fost făcute la Chişinău de premierul român, Victor Ponta, aflat într-o vizită fulger. După o întrevedere cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, la Aeroportul Internaţional Chişinău, şeful Executivului român a plecat la Tbilisi.

Premierul român, Victor Ponta afirmă că România va susține luni la Bruxelles toate măsurile luate de Europa în ceea ce privește criza din Ucraina. „Singuri, din capul nostru nici nu ar fi bine să luăm măsuri. Orice măsuri pe care le luăm trebuie să le coordonăm cu Republica Moldova, care este cel mai aproape de epicentrul crizei„, a declarat Ponta, întrebat de RFI ce acțiuni concrete ia România pentru a preveni eventuale provocări legate de situația din Ucraina.

ro-md

La rândul său, prim-ministrul moldovean, Iurie Leancă a menționat că în contextul tensiunilor din Ucraina există o comunicare foarte strânsă cu Uniunea Europeană, cu americanii, iar rolul Bucureștiului în acest sens este unul foarte mare. „Autoritățile Republicii Moldova urmăresc foarte atent ceea ce se întâmplă în Transnistria. Continuăm politica de angajare a celor de la Tiraspol, pentru a evita decizii unilaterale și astfel crearea unor tensiuni și provocări. Avem același interes și pentru zona de sud a Republicii Moldova, să nu admitem tensionarea situaţiei. Comunicăm strâns și cu colegii de la Kiev, pentru a face așa încât frontiera bilaterală să fie bine păzită„, spune Leancă.

Şeful Executivului de la Chișinău dă asigurări că va continua comunicarea și cu colegii de la Moscova. „Avem un obiectiv clar, să nu admitem crearea unor probleme suplimentare. Avem suficiente deja. Dorim soluții la problemele care există și o relație mai activă și un dialog mai pozitiv„, a subliniat Leancă pentru RFI.

Pe lângă criza din Ucraina, cei doi premieri au discutat şi despre susținerea pe care o acordă România parcursului european al Republicii Moldova.

Acum, în drum spre Tbilisi, am vrut în primul rând să revedem stadiul proiectelor noastre bilaterale, proiectele despre care vorbim şi spre care înaintăm de fiecare dată, legate de sprijinul pe care România trebuie şi are datoria să-l acorde Republicii Moldova, în sensul accelerării integrării europene, al dezvoltării infrastructurii şi al instituţiilor publice. Am vorbit inclusiv despre ceea ce cred că este cel mai important obiectiv pentru Moldova în perioada imediat următoare şi anume aplicarea noilor reguli pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru circulaţia liberă în Europa„, afirmă Ponta.

Premierul României și-a exprimat speranța ca până pe 25 mai, cetăţenii Republicii Moldova să intre nu doar în România, ci în toată Europa fără vize.

În ceea ce privește vizita de vineri a lui Victor Ponta la Chișinău, Iurie Leancă a declarat că aceasta este una foarte importantă, pentru că ea coincide și cu decizia care a fost luată de Bruxelles de a susţine decizia Parlamentului European şi de a pune punctual pe „i” pe tot ce înseamnă liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii din Republica Moldova.

Ziceam că nu este întâmplătoare această coincidenţă, fiindcă într-adevăr, rolul Bucureştiului în a ne ajuta să realizăm acest obiectiv este unul foarte şi foarte mare. Vom conta şi mai departe pe acest sprijin şi pe acest dialog extrem de important, ca să ajungem acolo unde ne dorim: ţară candidat în prima instanţă şi aşa cum am convenit, atunci când România va deţine preşedinţia UE, eventual Republica Moldova să poată ajunge ţară membră a Uniunii Europene„, a mai declarat Leancă.

Nu pot să nu mă bucur că ne reîntoarcem la situaţia de acum câtva timp, când la frontiera dintre România şi Republica Moldova nu va mai cere nimeni nici o viză, ci doar arătarea paşaportului. Cred că pentru cetăţenii moldoveni este realmente un mesaj fundamental că sunt bine primiţi în Europa„, a conchis premierul român, Victor Ponta, la Chişinău.

SURSA: http://www.rfi.ro

Distribuie articolul

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Lasa un comentariu

comments

About The Author